Monday, January 31, 2011

Separationsångest

Damn you, separationsångest!

Jag vet ju att det är dödsångesten som ligger och lurar. Som gör att jag har så svårt att släppa. Att gå tillbaka till vardagen där jag just nu får jobba hårt för att hitta mening och inte bara se meningslösa repetativa handlingar känns hårt efter en vecka där det inte alls varit så. Att jag dessutom snart blir av med fantastiska kollegor gör att det känns extra hårt. Liksom tomt och grått.

Mantran just nu: Jag bestämmer hur jag tolkar min verklighet. Jag ger mitt liv mening. Tänk vad mycket bra som finns i mitt liv!

Sunday, January 30, 2011

Hemma

Jag har kommit hem från en vecka i fjällen. Det har varit helt otroligt roligt. Jag har åkt både slalom (måste köpa egna skidor), längd och hundspann. Jag har rört mig varje dag och har just nu en grym abstinens efter det. Jag har festat och dansat. Jag har skrattat, fått sol och varit i friska luften. Jag har träffat nya härliga människor och jag har haft det skitbra!

Thursday, January 20, 2011

Köttfärsfot ikväll?

Jag har alltid haft ganska lätt för att få blåmärken och brukar alltid ha nått här eller där. Jag brukar få nåt av boxen, om jag brottas med pojkvän eller sånna som jag inte vet var de kommer ifrån. Men så här snygg blir jag när jag dansar poledance.

Jag dansar ikväll också så vi får se hur mycket värre det blir. Men jag bär dem med stolthet och ser dem på ett tecken att jag verkligen kör på.

Wednesday, January 19, 2011

Nu har den kommit!

Oh den har kommit nu, men när ska jag hinna hämta ut och montera upp den? Idag ska jag klippa mig och sen dansa. Imorn ska jag dansa och börja packa och på fredag åker vi till kattkollot. Iofs är det ändå mörkt när vi åker på fredag så det är väl ingen superbrådska att åka snabbt. Då borde det gå då. Under förutsättning att det inte tar skitlångtid att montera upp den. Åh vill nu nu nu!

Monday, January 17, 2011

Lycka

Jag har beställt en egen pole nu. Hoppas den kommer snart!

För övrigt ser jag Buffy för 3:e gången. Åh vilken bra serie det är!

Thursday, January 13, 2011

Positiv

Jag har tänkt lite på hur jag vill vara, hur jag vill ses. Vad jag har för vision egentligen?
Jag vill ju vara en positiv människa som låter folk växa och utvecklas. Jag vill bekräfta och ge beröm. Så jag jobbar på det. På jobbet har jag börjat med att säga "bra jobbat" till kunder när vi avslutar en rekrytering. Det kändes lite fånigt i början. Jag menar, de har ju jobbat längre än mig, är duktigare och är äldra. Varför skulle de bry sig om att jag säger det? Det är ju dessutom en ganska opersonlig sak att säga. Men så upptäckte jag att en kund såg lite glad ut. Så jag fortsatte. Jag har ju ingenting att förlora på det och massor att vinna. nu funderar jag på vad jag kan säga mer, vad jag kan göra mer.
För jag ska bli bättre! jag tror redan jag uppfattas som rolig och trevlig, men jag vill bli bekräftande och peppande också. Jag vill att folk ska få energi av mig. Jag har en vision på gång känner jag!

Wednesday, January 12, 2011

Men åh

All energi bara försvann i ett hål nu. Frakk! Jag upprepar berömmen jag fick igår som en mantra i huvudet: Jag gör ett otroligt jobb! för att försöka behålla i alla fall lite.
Tur att det inte hände innan jul, då hade jag nog däckat.

Monday, January 10, 2011

Åter

5 dagar går så fort. Eller nja, faktiskt kändes de där 5 dagarna som längre än mitt ”jullov”. Det kanske var för att jag var hemma på plats och inte flängde runt. För att låta som jag är 100 år: jag fick tid för mig själv. Jag är så stolt över allt jag hann göra också. Jag tvättade till och med mina sminkpenslar!

Tuesday, January 4, 2011

Lycka!

Woho, nu är jag ledig i 5 hela dagar :D

Monday, January 3, 2011

Min årskrönika för 2010

Jag kör ju med träning som ni vet. Det är så himla bra att få det svart på vitt hur det ser ut. 2010 var året jag fick problem med knät, var tvungen att besöka en sjukgymnast och börja köra rehabträning. Ett ganska tungt år. Men 2010 var också året jag upptäckte poledance. En ny och kär bekantskap. Jag lyckades öka träningsmängden för 4 året i rad (bra gjort Kattis!) mycket pga de långa danspassen. Knäproblemen till trots lyckades jag också sätta ett pers. Årets första lopp sprang jag nämligen milen på 45.08

Men för att kunna jämföra är vi tvungna att gå tillbaka.

2009 såg det ut så här:

Mina vanligaste aktiviteter
Löpning, 5234 min, 87 st och 888 km
Ki Box, 2205 min, 28 st
Aerobics, 1740 min, 28 st
Simning, 905 min, 15 st
Spinning (intensiv), 660 min, 11 st

Summan totalt var 11722 minuter fördelat på 216 tillfällen. Det blir alltså 195,4 timmar sammanlagt.

2010 såg det ut på följande vis:

Det jag körde mest var styrka (rehaben spelar stor roll här), löpning, aerobic, box och dans. Listar vi det efter minuter ser det dock ut så här:

Vanligaste aktiviteter
Poledance: 2640 min, 23 st
Löpning: 2449 min, 57 st, 469 km
Box: 2165 min, 27 st
Styrketräning: 2044 min, 70 st
Aerobic: 1950 min, 29 st

Summan totalt blev 2010: 13128 min (=218,8 timmar) fördelat på 249 pass.
Tråkigt att se att det blev så lite löpning. Jag måste hitta tillbaka till löpningen igen. Men kul att jag ökade träningsmängden!

Vad gäller 2010 i övrigt såg det ut så här: (fet=gjort): Springa en mara (knäproblem), köpa ett läppstift, sätta ett pers, hitta ett nytt och bra jobb (behövdes inte), boka en kul resa (inte så avancerad men kul och dessutom miljövänlig!), köpa en cykel (jag började i alla fall använda den gamla), springa fler än 3 lopp (sabla knäproblem), köpa lite nya trosor och slänga lite gamla, äta mycket tryfflar, fira mer, handla mer lushprodukter (Lush försvann från stan), tala om för folk att jag älskar dem.

Oj vissa av grejerna kom jag inte ens ihåg att jag ville. Måste nog bli bättre på att följa upp under tiden va? Det tycker jag är ett bra facit! Bra jobbat Kattis.

Jag vill 2011: köra hårt med meat free Monday, bli bättre på Poledance, köpa en stång så jag kan träna hemma, träna mer än 2010, inte balla ur över julen, åka på en kul resa, bli bättre på att följa upp, jobba bra med min rehabträning, sätta ett pers, byta en blöja, vara barnvakt, laxa mer mat med fick och skaldjur (obs, inte bara lax!).

Är det nåt ni tycker jag ska lägga till?