Tuesday, October 30, 2012

Träningsläger med Runday

Jag sitter här med separationsångest delux. Jag har nämligen varit på träningsläger med Runday i Högbo i helgen. Inga förpliktelser, inga ansvar. Jag har bara tränar och ätit (mycket) god mat.
Det började i fredags med att jag och Ullis tog bilen till Högbo och nervöst hälsade på andra löpare. Jag kom direkt från en jobbkonferens i Stockholm och var rädd att jag skulle behöva stressa men det gick bra. Dock var jag ganska slut i huvudet efter att suttit på fullspäckad utbildning.
Första passet började kl 16 och var löpskolning samt en intervallstege. Jobbig men kul.
Sen dusch och bastu innan trevlig 4-rättersmiddag.

På lördag klev vi upp 6.15 för att vara med på 1-timmesmorgonjoggen! Fierce! Ska jag ändå betala för ett träningsläger tänker jag vara med i så mycket som möjligt och ta så utmanande pass som möjligt, även om jag ser ut som ett spöke. Efter frukosten fick vi en föreläsning om motivation, vikten av glädje i träning och hur man ska sätta mål. Jag satt verkligen med tårar i ögonen. Jag bestämde direkt att jag ska göra en så kallad dreamboard. En tavla där jag sätter upp bilder och citat på sånt som ska inspirera mig och sätta upp tydliga mål. Sen ska jag titta på den där varje dag och stirra på den när jag är seg och omotiverad.

Strax innan lunch var det dags för mig att få min individuella löpanalys. Linn lät mig räkna antalet högersteg under en minut för att kolla min stegfrekvens. Jag landade på optimala 90 och har alltså en frekvens på ca 180 och höll den även när jag ökade tempot. Jag landade bra med foten under kroppen och hade bra hållning. Jag jobbar inte tillräckligt med mina armar och är lite svag i höftböjaren så jag kan sjunka ner lite i höften. Det var superkul att få analysen och resultatet kändes bra. Jag har att jobba med men det känns inte övermäkligt på nåt sätt. Jag blev också kär i Linn som tillråga på allt är fd mångkampare. Och ni vet ju hur jag känner för mångkamp!

15.30 var det dags att jogga iväg till backen som vi skulle köra backlöpning i. Innan vi drog igång fick vi göra lite dynamiska töjningar och löpskolning. Sen var det dags. 10 gånger upp för backen. Överdrivet höga knän. lätt på fotbladet, jobba med armarna, upp med blicken och kötta. Serpentinjogga ner för backen igen som återhämtning och på't igen.

Strax innan middagen fick jag också min individuella kostrådgivning. Sophia tyckte att jag äter ganska bra, att jag definitivt kan äta sent på kvällen om jag tränat, att jag inte ska vara orolig över vikt och att det är jättebra att jag äter linföolja. Jag kan dock äta mer protein, kan prova byta sporttabletten mot magnesium och att jag ska slute med fluortabletter som är dåligt för skelettet.

På söndag var det dags för något jag aldrig tidigare gjort i hela mitt liv. Jag ställde väckarklockan på 5.40 (tur att vi bytt till vintertid) för att kliva upp och morgonjogga på en söndag. Respect Kattis! Det var verkligen kravlöst och superlugnt och jag funderar på att lägga in nåt sånt pass i veckan bara för att samla lite kilometer. Hem, frukost och kostföreläsning och sen var det dags för sista passet. Ett mixpass med styrkeövningar, backteknik 1 minuts intervall och avsluta med ett tröskelpass. Passet var upplagt för att simulera den trötta känslan man får i benen när man redan sprungit och jag kände igen det från Lidingö och andra lopp.

För att summera har helgen varit fantastisk! Inspirerande både med pass och konkreta tips både gällande inställning, teknik och motivation. Jag kommer definitivt göra nåt sånt här igen. Värt varenda krona och missad timmes sömn. Och separationsångesten jag nu sitter med.

Monday, October 22, 2012

10 favoritfilmer


Att välja ut 10 favoritfilmer är ju jättesvårt. Jag tog favoriter dvs sånna som jag har sett många gånger och tycker om (just nu). Inte nödvändigtvis de bästa filmerna. Vad tycker ni, är det nån ni blev förvånad över? Vad har ni för favoritfilmer?

Donnie Darko, Gattaca, Rocky, MIB, Den oändliga historien, Matrix, American psycho, Knight and day, Predator, Starship troopers, Terminator 2

Topp 10-utmaning


För att det inte bara ska bli träning i den här bloggen slänger jag in denna utmaning. Tar mig dock rättighet att ändra och tar bort som jag vill. Vi börjar med filmer då, i nästa inlägg.

10 favoritfilmer
10 favoritserier
10 konstigaste raggningsrepliker jag hört.
10 bästa konserter jag sett
10 favoriträtter
10 favoritböcker
10 favorittidningar
10 manliga favoritskådisar
10 kvinnliga favoritskådisar
10 favoritband/sångare
10 fiktiva favoritkaraktärer
10 favoritsånger just nu
10 saker jag inte kan gå ut utan
10 saker jag måste göra innan jag dör
10 internetsidor jag ofta besöker
10 heta fysiska saker på en eventuell partner
10 heta egenskaper på en eventuell partner
10 saker jag älskar med mig själv
10 saker jag önskar att jag kunde förändra
10 saker jag ångrar
10 önskningar
10 ställen jag vill åka till

Monday, October 8, 2012

Stretch stretch och förbannad stretch

Dags för stretchuppföljning. Jag vill liksom alltid att det ska ha gått jättemycket framåt och blir besviken när jag ser att det inte är så. Nåväl, huvudsaken är väl ändå att jag blir vigare. Och fixar spagat innan jul!


 Jag fattar inte att det kan vara så stor skillnad på vänster...



 Och höger. Den ser bättre ut va?



 Splitten ser faktiskt bättre ut. Lycka!



Straddle. Nej vi har inte målat om, jag har bara bytt vägg.

Men spagat innan jul. Kom igen nu Kattis!

Monday, October 1, 2012

Efter Lidingöloppet

Nu är Lidingöloppet sprunget och det var jobbigare än jag trodde. Första känslan efter loppet var lättnad och en liten besvikelse över tiden. Men nu när jag har fått smälta det och tittat lite så känner jag mig mer nöjd. Jag sprang 1 minut snabbare än vad man räknar med att man ska göra i min startgrupp och vad jag kan se har jag sprungit förbi en hel hoper med människor (5000?) under mina 30 km. Jag kom på en 630 plats och 5455 om man räknar både kvinnor och män. Det måste ända vara ok.

Jag tyckte loppet var jobbigare än maran, även om kroppen blir mindre sliten. Kanske beror det på att jag gått upp i vikt sista tiden eller så är det kanske för att jag tränat dåligt sista månaden. I varje fall börjar jag skönja en revanschlusta. Springer jag igen måste jag backträna ännu mer och ha lite fler (och långa) långpass i terräng.