Monday, March 23, 2015

En mil var tredje timme

I lördags skulle jag springa #1milvartredjetimme hade jag bestämt sen innan. Då jag inte har gjort det innan och inte har kört några långpass längre än 25k på typ 1000 år skulle jag skulle springa 4 intervaller hade jag tänkt. Sen blev det 3 då jag skulle på en High heels work shop kl 15 (tänkte räkna den som en intervall). Den blev dock inställd så då var jag tillbaka till 4 intervaller igen med start 12 på lördag och köra alla från och med det.
På fredag var vi på Söders källa och åt god ekologisk mat som uppladdning innan vi gick hem. Bestämde oss spontant och lite smålulliga för att springa även första intervallen. Den som startade 00. Sagt och gjort så svirade vi om till löpkläder och gjorde i ordning vätskeflaskor med vin så vi kunde köra i Medocstyle. Så länge en springer långsamt går det bra, som ju Medoc visade.

Ute snöade det, fast inte mycket. Det flög mest lite flingor i luften och låt ett lite frasig snötäcke på backen. Vi hade tänkt oss att springa delar i ett elljusspår och delar i Boulognen. Då det blir en liten kort bit utan belysning slet vi med oss en pannlampa, det borde ju räcka? Gissa när de släcker elljusspåren? 22.00. När sprang vi? 00.00. Mörkt! Vi var dock ändå vid gott mod och tassade på och slutade milen på 58 minuter. Nöjda och glada. Hem och bubbla och duscha lite snabbt innan vi hoppade i säng, medvetna om att vi skulle "fuska" när andra hjältar körde 03,06 och 09.

Kl 12 körde vi nästa intervall. Vi hade sovit vår älskade sovmorgon till 11 och käkade äggmackor innan vi gav oss ut. Då var det strålande solsken och hade fallit ca 2 dm snö under natten. Det var ändå relativt bra upptrampat för oss och vi var på bra humör. Supervackert ute och vi strålade ikapp med solen. Det här var, med facit i hand, den segaste intervallen.

Kl 15 var det dags för nästa intervall. Då hade vi hunnit käka en redigare frukost efter 12:an. Fortfarande sol och fint väder och folk såg så glada ut. Kanske extra glada med tanke på att jag hade en läskig mask i skrevet :O Temat för den här intervallen var nämligen kreativ löputstyrsel.

Sen gick tiden görsnabbt till kl 18 då vi stack ut. Kände dock stor tröst i att det var näst sista. Inför den intervallen skulle man lägga ut nåt peppigt och jag valde att lägga ut en polebild. Det kändes i kroppen när jag skulle upp och pola att kroppen började bli seg. Kände mig ändå stark i löpningen. När vi kom hem hann vi preppa (och tjyväta lite) hemmagjord pizza.

Kl 21 var det sista intervallen och då behövde vi inte känna nån stress eftersom vi inte hade nån mer intervall efter. Vi hade vin med och hade preppat för att äta hemmagjord pizza när vi kom hem och dricka viiin. Sista intervallen gick bra, det blev till och med den snabbaste! Benen fortfarande starka om det än kunde vara lite gnissligt att komma igång igen när men stått stilla (tex och skålat). Vi hade en pannlampa med igen men eftersom det var innan 22 hade vi ju belysning i spåret.

Allt som allt var det skitkul! Jag kände stor löpglädje och var så glad att Pär hakade på alla. Nästa gång försöker vi nog springa alla 8. Tiden mellan intervallerna gick dock superfort och de två timmarna kändes snarare som 50 minuter. Inför alla 8 behöver vi preppa med mat att värma och vara förberedda på sömnbrist. Men vilken rolig grej!

Tack till paceonearth för det här roliga eventet. Jag har länge sneglat på det och är så glad att jag var med. Mersmak!