Monday, October 31, 2011

Laddad

Jag har haft världens skönaste helg! Men vi börjar från början. I fredags hade jag värsta helvetesdagen och vid ca 3 tillfällen var jag nära gråten i ren frustration (uppmixad med lite trötthet). När pojkvän sedan kom hem hade han också haft en sån dag så vi ynkade oss tillsammans.
När helgen nu är slut kan jag konstatera att jag sovit 20-22 timmar och det var så välbehövligt. Nu känner jag mig pigg och glad. Jag har dessutom tagit ledigt på fredag så det blir en kort vecka. Jei vad glad jag blir när jag tänker på det!

Idag ska jag på kostrådgivning. Jag vann nämligen en sån förut. Jag har fått föra matdagbok i 6 dagar och fyllt i ett symptomblad. Det ska bli jättespännande att se vad hen kommer fram till.

Wednesday, October 26, 2011

Det hände igen

Idag sa någon (kvinna 50+) lasarett. När jag frågade vad det betydde och varför hon sa det i stället för sjukhus visste hon inte riktigt. Mycket märkligt.

Monday, October 24, 2011

Tuesday, October 18, 2011

Uppmuntran av mig själv

Det började nyss regna ute. Det är höst. Då ligger det löv på backen. Löv + vatten = lövgröt och vad jag tycker om lövgröt vet ni redan. Därför lägger jag upp lite bilder från Italien i somras.



Världens chefigaste fiskmås.





Så här såg det ut. På riktigt. Visst blir man glad?

Monday, October 17, 2011

Upp ur hålet

Gud vad kul det var på baletten igår. Vi fick hoppa och även om jag så ut som en lam lama jämfört med riktiga balettdansare så kändes det ändå bra. Det var också första gången som jag tittade mig i spegeln och blev glad, då jag såg lite balettig ut. Jag vet inte om det var kläderna eller om hållningen satt lite bättre än tidigare. Men det kändes bättra än någonsin tidigare. Nu vill jag ju dansa balett idag också, men icke! Det är en vecka kvar.

Kanske är jag på väg upp ur min avgrund? Kanske är det för att jag långsamt smugit igång med löpningen igen?

Wednesday, October 12, 2011

Glad

Träffade en kompis till en kompis i helgen. Vi klickade och hade riktigt kul. Vi lyckades bland annat nörda Buffy, kolla skräck och äta muffins. Nu berättade kompisen att kompisen (invecklat hehe) hade Kattis-abstinens igår och ville ringa mig (fast det gick inte för jag hade systerhäng). Gud vad glad jag blev. Sånt kan göra en hel dag tycker jag. Vi känner ju inte varandra speciellt väl men att kompisen redan gillar mig så gör mig jätteglad!

Lasarett?

Alltså, det här med lasarett. Vad är det? Vem säger det och varför? Enligt mina observationer är det äldre människor som säger det. Jag kommer inte ihåg att folk i min ålder eller yngre säger det.

Monday, October 10, 2011

Glad

Det är så kul att få lära sig nya grejer.
Nu sitter jag med träningsvärk i vaderna sedan baletten igår. Balett är hårt. Jag som har vältränade ben som stockar tycker det är jobbigt. Det är så klart kul och jag ser hur många av övningarna kan göra mig till både en bättre poledansare (vilket var tanken från början) men även löpare. Det är både smidighet och styrka, ofta på ett annat sätt än jag är van.

Det är också himla kul att lära känna nya människor. Ett tag trodde jag att det skulle bli svårt när jag fick ett fast jobb och var färdigpluggad. Men jag lär känna massa nytt folk via dansen, and I love it!

Det här lovar gott mot demens och alzheimers. Det gäller att hålla sig viril.

Tuesday, October 4, 2011

Bihålssatar

Jag har ju världens vrångaste bihålor. Nu tog jag mig äntligen i kragen och ringde min vårdcentral. Då visade det sig först att jag hade ringt fel central. Det där med att man får ringa vart man vill? Då måste du först vara listad där. Så jag satt och väntade en timme i onödan och fick ringa igen, till rätt. När jag sedan fick prata med en sköterska fick jag propsa på en läkartid. Den fick jag om en vecka.

Vården alltså, den gör att jag känner mig så inkompetent. Det är därför min lösning alltid är att vänta och hoppas att allt ska gå över av sig själv.

Monday, October 3, 2011

Social

Det har varit en intensiv vecka och som ni vet har jag klagat på min energinivå. Den är fortfarande inte på topp kan jag säga. Pojkvän blev inte poppis i helgen när han lyckades missa att stänga av sin väckarklocka så den som vanligt ringde på lördagen. Jag muttrade och tyckte han var skyldig mig nåt.
Jag fick i alla fall sista passionsfrukttryffeln, men vete sjutton om det likställer skulden med en missad sovmorgon.

Jag hade i alla fall besök i helgen och nu käns det så tomt att de åkt. Jag känner mig needy och vill ligga i knät på nån. Svårt att få till på jobbet.