Tuesday, January 31, 2012

Jag överlede januari!

Jag tror att jag har hittat knepet för att klara av januari: en ledig vecka i fjällen. Ni som har bra minne kommer ihåg mitt januarihat. Ni kommer kanske också ihåg att jag förra året, efter viss tveksamhet, åkte iväg en vecka. Min tveksamhet kom sig av att jag tänkte att en solvecka skulle ge mer energi. Att åka dit det är kallt och snö, kan det verkligen ge nån effekt? Kanske känns det bara som slösad semester?

Men att vara ute i dagsljus, att leva kravlöst med härliga härliga vänner (och nya bekantskaper), äta god mat, åka skidor, hundspann och festa visade sig göra underverk med gråa skitjanuari. Skitjanuari blev i stället härliga, gnistrande Januari.

Så känner jag i år med. För jag har varit iväg nu och nu är ju januari slut! Det var inte ens jobbigt! Det här är lösningen. Det måste bli en tradition!

Monday, January 30, 2012

Nu är det slut

...med vekerier. Igår var det långlöp. Första sedan inflammationen. För att ändå vara snäll mot mig själv mixade jag in några kortare promenadsektioner. Sen dansade jag balett på kvällen. Ikväll är det poledance igen, lycka!

Däremot har pojkvän blivit sjuk nu.

Wednesday, January 18, 2012

Fortsättning

Sist jag sprang var förra söndagen och det lär ju ta ett tag till. Nu är det typ bara hosta kvar. Vi åker ju till Fjällen på lördag så planen är att ta det jäkligt lugnt fram till söndag. Om kroppen får så länge på sig borde det väl inte vara några problem?

Ja och imorn kommer jag köra pole så klart, men skippa alla konditionsdelar. Det låter väl som en plan?

Friday, January 13, 2012

Lunginflammation

Happ, nu har jag fått lunginflammation. Jag trodde bara det var gamla, sjuka eller superfattiga människor som bor i skjul som fick det. Det känns väldigt KullaGulla eller 1800-tal om du frågar mig. Det är flera på jobbet som har fått det under senaste året och grejen med dem är att de har blivit så himla risiga. De har blivit sjukskriva i 14 dagar.
Läkaren sa till mig att jag inte verkade superpåverkad. Att jag såg ganska ok ut. Just nu har jag inte feber, jag är eländig och hostar, men jag är långt ifrån döende.
Undrar om jag fick en mesigare variant än de andra? Eller är det för att jag upptäckte den ganska fort? (Jag knastrar när jag tar djupa andetag, det och det läskiga slemmet fick mig att förstå att det var fara å färde).

Eller är det så att jag inte blir lika hårt drabbad för att jag är i bättre form?
Den formen lär jag ju inte behålla eftersom jag inte får träna nu, ja om man inte räknar hostan då...

Wednesday, January 4, 2012

Årskrönika för 2011

Nu är det dags för min årskrönika. Träningsfokuserad som vanligt. Det är så himla bra att få det svart på vitt hur det sett ut. 2010 var ju tungt med knäproblem och inställt Göteborgsvarv, men jag upptäckte också poledance. 2011 däremot löpte på bra. Poledancen har gått bra, den fick mig att börja med balett och från ingen stans alls kom ett pers på Göteborgsvarvet! Det måste vara polens förtjänst. Jag åkte det även det längsta jag gjort på langdskidor med Kortvasan. Jag hade som mål att öka träningen och det gjorde jag, mycket. 5 året i rad, jei!

Dags att jämföra.

2010 såg det ut på följande vis:
Det jag körde mest var styrka, löpning, aerobic, box och dans.

Listat efter minuter:

Vanligaste aktiviteter
Poledance: 2640 min, 23 st
Löpning: 2449 min, 57 st, 469 km
Box: 2165 min, 27 st
Styrketräning: 2044 min, 70 st
Aerobic: 1950 min, 29 st

Summan totalt blev 2010: 13128 min (=218,8 timmar) fördelat på 249 pass.

Totalt träningstid under 2011 blev: 20410 min (=340,2 timmar) fördelat på 372 pass. Vilken ökning! Både i antal pass och tid. Stor del där har ju poledancen som faktiskt stått för ca 50 % av min träning.

Det jag körde mest var styrka (och det är rehaben som jag skött bra), poledance, löpning (yes, jag hittade tillbaka till löpningen), balett och aerobic. Listar vi det efter minuter ser det dock ut så här:

Poledance: 10525 min ,101 st
Löpning: 4204 min, 95 st, 792 km
Längdskidor: 829 min, 9 st 119,6 km
Styrka: 1750 min, 119 st
Balett: 780 min, 13 st
Aerobic: 600 min, 10 st

Jag har alltså tränat mer än 14 dygn. Awsome!

Vad gäller 2011 i övrigt hade jag dessa mål (fet=gjort): köra hårt med meat free Monday, bli bättre på Poledance, köpa en stång så jag kan träna hemma, träna mer än 2010, inte balla ur över julen, åka på en kul resa, bli bättre på att följa upp (mjo, kanske lite), jobba bra med min rehabträning (ja jag har varit lite sämre på slutet kanske), sätta ett pers (nytt pers på Göteborgsvarvet kom som en blixt från klar himmel, jippi), byta en blöja, vara barnvakt, laga mer mat med fisk och skaldjur (obs, inte bara lax!).

Det tycker jag var ett bra facit!

När det gäller 2012 vill jag: Gå på en chokladprovning, se mer alternativ film, springa ett marathon, träna mer än 2011, sätta ett pers, sätta handspring, lära mig ett coolt drop, träffa en kattunge, fortsätta med meat free Monday, vinna i alla fall en månad i Biggest loser, gå på Opera, hitta ett eget svampställe, stoppa in ett badkar i vår lägenhet, få ordning på mina bihålor (eller vad det nu är som krånglar), hälsa på mer vänner än 2011, åka till en sommarstuga.

Men nu ger jag mig själv en klapp på ryggen och går nöjd in i 2012.