Wednesday, March 28, 2012

Semester

Det känns alltid lika märkligt att bestämma semester vid den här tiden. Jag önskar att jag kunde flexa. Jag är ju extremt sommarkär och vill ha semester när det är fint väder. Snäppet mer än alla andra. Så ska jag bestämma nu? Det går ju inte!

I alla fall har vi snackat om 3 veckor vid OS. Då har vi kattvakt (och så kan jag få titta). Sen en vecka till i höst nån gång. Jag vill åka till Italien och leta tryfflar!

Friday, March 23, 2012

Kämpa på.

Jag kämpar på med splitt grip aysha men det går inte. Jag blir så frustrerad så jag börjar grina snart. Som tur är blir det ingen balett i helgen så då kan jag öva. Jävla trick! Igår dokumenterade jag en Dangerous Brian i alla fall. Förutom händerna tycker jag den ser rätt bra ut.

Tuesday, March 20, 2012

Kontraproduktivt

Igår blev jag sur på dansen. Det var några tjejer som började prata med mig innan passet som frågade om jag tränade mycket. Någon hade sagt det till dem. Så då berättade jag vad jag tränar. När jag berättade att jag kör en del löpning var det en tjej som jag aldrig har pratat med innan som hoppade in och började berätta för mig att löpning och poledance är kontraproduktivt. Tydligen är det svårt att få rätt flexibilitet om man kör löpning. Jag log och sa att jag kommer nog aldrig komma upp till en nivå där det spelar roll och att det borde spela stor roll hur och vad man kör för löpning. Hon vägrade dock att släppa utan fortsatte prata om det. Alethea (en poledancare som är duktig, flexibel och har ganska sensuell stil) hade sagt det till henne. Jag slöt mig som en mussla.

Allvarligt, vi har aldrig pratat innan och nu ska hon börja tala om sånt där för mig. Då vill jag veta, är det baserat på en persons upplevelse eller är det konstaterat, kanske i nån studie? Hur stor skillnad är det? Vad med är kontraproduktivt? Det kan ju knappast vara bra att sitta i soffan, framför datorn eller att äta skitmat. Jag undrar också om det måste vara kört eller om man kan jobba runt det. Jag eftersträvar inte på nåt sätt samma stil som Alethea utan vill i stället vara mer sportig och balettig. Nej ska jag bli uppläxad vill jag ha en bättre grund och jag vill hellre få reda på det på ett avslappnat sätt än det här nästanpåhoppet. Även om jag fattar att hon inte menade det så.

Jag tycker i alla fall att jag har nytta av min kondis och mina starka ben i dansen och jag orkar träna typ hur länge som helst.

Friday, March 16, 2012

Min hand är rosa

Det är lite spännande att se ett blåmärke som har den färgen. Benet är inte heller vackert. Men jag glädjer mig med att tränaren sa att jag har grym potential. Jag tänker på det ibland och blir jätteglad. Dessutom har jag vunnit ett par löptights, jei!

Wednesday, March 14, 2012

Thaiboxning

Har jag berättat att jag börjat med Thaiboxning? Jag var och provade på ett pass för någon vecka sen och det var så kul så jag kunde inte låta bli. Nu har jag möblerat om i träningsschemat och då fick jag in ett pass i veckan nämligen onsdagar. Gud vad kul det är! Sån genomträning av hela kroppen med kondition, uthållighet, styrka och koordination.
Idag fick jag en hård krok i ansiktet och som vanligt var min gard någon annan stans än där den ska vara. Tränaren kom fram och tittade mig i ögonen och frågade om jag visste var jag var. Han litade inte på när jag sa att jag var ok tydligen. Sen stod han och höll i mig typ 2 minuter innan jag fick köra igen. Jag kände mig lite dum. Jag hävdar dock att det måste ha sett värre ut än det var för SÅ farligt kändes det inte. Och det känns för övrigt himla bra att jag tydligen kunde ta en smäll. Jag har alltid trott att jag skulle ha svårt för det och bli rädd. Men jag kanske är en hårding ändå. ;)
Vad jag däremot går och gnäller över nu är mitt ben där jag fick några rejäla sparkar. Jag kommer säkert inte ens att få ett coolt blåmärke, men ändå linka omkring som House. Jag måste skaffa en käpp. Och bli lika smart. Och öva upp garden mer. Jävla gard.

Vighet

I poledance är det en klar fördel att vara vig. Då kommer man in i häftigare trick och det mesta ser snyggare ut. Jag har aldrig varit vig. Faktum är att jag aldrig har varit så vig som jag är just nu. Detta innebär dock inte att jag är vig, speciellt inte jämfört med folk som håller på med pole. Kanske om jag jämför med svennebanan. Här ser ni några grejer som jag kämpar med.



Spagat på höger ben. Känns jättebra men jag har som synes en bra bit kvar.




Spagat på vänster ben. Gode gud hjälp mig!


Straddle. Man vill ha benen så längt åt sidan som möjligt.




Och värst av allt: splitt. Den kanske jag kan komma in i 2025?


Saturday, March 10, 2012

Marathon

Jag är ju anmäld till Stockholm Marathon. Idag sprang jag långlöp på 26 km vilket tog typ 2 timmar och 40 minuter. Det kändes skitbra! Jag kände mig tärd och sliten i benen som man ju gör när man sprungit så långt, men jag kände också att jag hade krafter kvar och kände migstark. Jag fick hålla tillbaka för att inte blåsa på på slutet. Det var första gången jag kände att det kommer gå bra. Maran kommer gå skitbra! Och det känns sjukt gött :D

Friday, March 9, 2012

En dålig och ful allegra

Jag har haft ganska svårt för allegra. Här försöker jag mig på en men får inte ut benet. Det är svårt att få ett bra grepp och det tar i ryggen, som jag efteråt var alldeles röd på. Men det där ska nog gå att styra upp. Och ursäkta den fula uppgången.


Wednesday, March 7, 2012

Funkar det för er?

Så nu borde det funka tycker jag. Jag firar med att lägga upp en video på en handspring. Ni kanske kommer ihåg att det var en sak jag ville göra klara av att göra under året. Hurra! Nu ska jag bara klara av att göra den utan att stå och ladda en kvart innan.


Friday, March 2, 2012

Låser nästa vecka

Nu tror jag att jag har de flesta med mig. Men ni har några dagar till, nästa vecka låser jag.

Thursday, March 1, 2012

Pepp

Åh jag är så pepp och vill att det ska bli kväll. Jag har pole 19.30 och är supertaggad. Dessutom vill jag att det ska bli fredag snart, för vet ni? Då ska jag ut. Jag ska ut och dansadansadansa!
Kan inte den här dagen gå superfort.

Förresten, jag provade thaiboxning i måndags och fick grym träningsvärk i nacken. Så mycket så jag fortfarande har träningsvärk. Det är en konstig känsla kan jag berätta.