Thursday, July 29, 2010

Flyttfärdig

Själva flyttandet är klart. Det har det varit ett tag. Det var bara det att jag och pojkvän rymde till Berlin en vecka (drygt) så det har inte hänt så mycket.

Semestern i år skulle vara miljövänlig och därför åkte vi tåg ner. En nätt resa på 17 timmar ca men det gick bra. På nedvägen hade jag och pojkvän en lyxhytt för bara oss två. Då hörde jag grannen i hytten bredvid spy som en räv. På hemvägen delade vi med 4 andra. Tysken under mig snarkade som ett tröskverk. Det var mycket rustikt.

Berlin var en mycket hyvens stad som jag kan rekommendera. Men jag ska nog inte skriva mer nu. Jag tror jag ska sova i stället. För trots den trevliga och rustika resan sova jag inte så mycket. Nu väntar i stället ett kärt återseende med min älskade säng!

Och btw, kollade till gamla lägenhetens flyttstädning förut. Så jäkla värt det!

Saturday, July 17, 2010

Tidsschemat håller nog

Tro det eller ej, men nu är i nästan allt klart i lägenheten! Det är lister kvar i sovrummet. Vi tänkte fylla i med fog på vissa lister i hallen där det är en liten lucka vid väggen (kan och bör man göra det, nån som vet?) och så ska vi kanske lacka det nylagda golvet. Men annars är allt klart! Klart! Klart!
Vi har redan påbörjat operation flytt och hade idag hjälp med att städa ur köket inför den. Tack älskling! Imorgon blir det till att bära massa tunga saker. Tänk sängar och dylika saker.

Thursday, July 15, 2010

Schleten

Det är 2 dagar kvar på jobbet innan semestern. Det är två dagar kvar innan vi tänkte flytta. Två dagar till då hellst allt i lägenheten ska bli färdigt. Jag firade genom att kliva upp tidigare och måla en vägg imorse. Jag snittar strax under 6 timmar sömn de senaste 5 dagarna och kommer antaglien fortsätta så några dagar till. Jag vet att många klarar sig på det men egentligen är det alldeles för lite för en sömntuta som mig.
Men, fokus på målet. Borra ner huvet och spurta. Pannben pannben pannben. Jävlar vad peppad jag är!

Tuesday, July 13, 2010

Flyttstäd

Flyttstädningen bekymrar mig inte det minsta. Jag har ju jobbat med sånt tidigare och gjorde därför ett noggrant övervägande och bestämde mig (inom loppet av 5 sekunder) för: Jag köper den tjänsten.
Det kommer vara så värt det! Flyttstädning är så sjukt jobbigt och man vill ju bara fokusera på själva flytten. Dessutom slipper man nojan för att det inte är tillräckligt bra. Alldeles nyss ringde jag och bokade in. Det går framåt även på andra områden.

Monday, July 12, 2010

Spegellös

Alltså den här flytten... Att jag sålde min helfigursspegel verkar ha lett till att jag tappat taget om kroppsuppfattningen. Jag tror att jag lagt på mig, hoppas så klart att jag inte har det, men vet inte säkert. Att jag inte har tid och ork att träna så mycket som jag vill och mår bra av borde dock ge en fingervisning av hur det ligger till. Blä.
Men snart är det slut. Då är i alla fall tidspressen borta. Bara en vecka kvar! Sen får jag återgå till min härliga träning. Då börjar jag dessutom komma upp i vettiga längder i löpningen! Snart köper jag dessutom en ny spegel.

...och ett steg tillbaka

Sista veckan innan semestern och det ser ut att bli ruskigt hårt. På fredag börjar vi flytta och lägenheten är inte klar än. Vi ska måla för brinnande livet och på onsdag kommer en firma och ska slipa vårt vardagsrumsgolv. Igår spenderade vi 8 härliga timmar med svetten rinnandes. Jag var vid ganska gott mod då jag lyssnade på 5 boken i The Dresden files. Bra skit! Och jag är väldigt glad att det verkar som vår lägenhet är en varm en. Planen är inflytt på lördag.


Vi har grundmålat nästan överallt. Idag börjar vi lägga riktiga färgen.


AK tyckte att köket nästan såg färdigt ut på förra bilden (den med kaklet). Det gör det inte nu!


Saturday, July 10, 2010

Ett till steg framåt.

Nu har de satt kakel!

Friday, July 9, 2010

Nåt nytt

Jag upptäckte precis att de har börjat med pole dancing här i stan. Jag måste ju prova på! Gud vad kul!

Wednesday, July 7, 2010

Tapetlöst

Det gick bra att få ner tapeterna. Nu är det mest målning kvar. Golvet i vardagsrummet slipas nästa vecka och sen ska vi flytta in. Hoppas köket blir färdigt under veckan så vi kan måla järnet!


Bra gjort Kattis!

Tuesday, July 6, 2010

Ny cykel

Japp. Då har jag börjat fundera på att köpa cykel igen. Jag får ju snart jättelångt till jobbet (inte direkt, men längre) och tänkte därmed cykla. Jag vill ju också ha en cykel så jag kan vara med i lite kortare lopp och i allmänhet leva det friskus liv jag vill leva. Vad säger ni? Tror ni en hybrid av något slag vore nåt för mig? Vet ni några bra ställen att handla på?

Monday, July 5, 2010

Är vi färdig snart?

Vi har dragit ner fondtapeten i sovrummet. Frågan är om vi var smarta, men nu gjorde vi i alla fall så. Nu måste vi få bort resten av tapeten också. Håll tummarna för att det går bra!

Kolla, vi har fått en dörr i köket nu! Snart kanske vi tom får ett handtag!


Vi har provat lite olika färger i hallen. Vad det blir får ni se när det är färdigt. Vilken cliffhanger!


Thursday, July 1, 2010

Blåsan from hell

Det var länge sen jag la upp en vacker bild nu. Den här skönheten manifesterade sig under gårdagens löptur.


Jag trodde jag hade fått in en sten i skon men ingen sten fanns att finna. Efter lite analyserande har jag kommit fram till att det nog beror på den inbroderade storleken på strumporna som måste ha skavt emot när fotbädden tryckte dem mot hålfoten. Mycket märkligt då jag inte fick på andra foten eller någonsin har fått det tidigare. Jag får prova igen och se om det uppstår.
Jag har i alla fall opererat och kan meddela att ingreppet var lyckat. Nu får vi hoppas att komplikationer inte uppstår.