Tuesday, November 30, 2010

Sparka mig, eller kanske krama mig

Missade aerobicen idag pga att jag blev tvungen att jobba över. Kommer hem och äter choklad. Väldigt konstruktivt Kattis. Vad var det du skrev om träning och mat i söndags?

Känner mig spröd. Blev ledsen idag när jag pratade med mamma och hon sa att katter måste ha mat framme jämt. Att de måste få mat 6 gånger om dagen.

På nåt dumt sätt trodde jag inte att jag skulle påverkas så mycket. Farfar har inte betytt lika mycket för mig som farmor. Men det sitter liksom i kroppen.

Sunday, November 28, 2010

Angst

Usch jag har ångest inför veckan. Det känns jobbigt att plocka fram kläder för morgondagen. Jobbigt att plocka upp tvätten. Jobbigt att jag sköter maten och träningen mindre fint just nu och jobbigt att jag inte har någon bokserie att läsa. Det känns jobbigt att försöka komma på nåt mat inför morgondagen och jobbigt att vi behöver handla. Det känns jobbigt att veta att jag ska hoppa på ett tåg på torsdag. Framför allt känns det jobbigt med begravning på fredag. Jättejobbigt.

Friday, November 26, 2010

Boktipset

Lånade Våtmarker, Flugornas herre och Alkemisten. Har läst ut Alkemisten under kvällen och jag måste säga att boktipset börjar bli lika bra som filmtipset. Boktipset visste att jag inte skulle bli överförtjust. Jag blev inte frälst i budskapet, tyckte inte språket var fantastiskt eller härligt och blev inte alls fast. Det visste boktipset.
Fab!

Helgdags

Nu är det dags att ta helg. Jag ska ta och lägga mig och min fab-t-shirt i sängen och njuta av lite bok. Fan, nu kom jag på att jag inte läser nåt just nu. Utom Runners world. Där ligger jag lite efter så jag läser igen mig.

Kanske skulle åka till bibblan och låna nåt kul?

Thursday, November 25, 2010

Lamplycklig


Att en sån liten grej gör mig så glad, men jag älskar verkligen denna lampa som jag impulsköpte igår. Den blir en symbol, en fyr i mörkret. Jag tänker behålla den uppe heeela vintern!
Ja jag vet att fotot är sunkigt men you get the picture!

Wednesday, November 24, 2010

Tänka till

Körde en övning på jobbet igår där man ska skriva ner lite saker. I en grupp var det ingen som ville skriva. Några försökte få en annan i gruppen att ta den rollen men hen ville verkligen inte. Först tyckte jag det var lite småfånigt men sen tänkte jag, tänk om hen är dyslektisk? Så jag skrev åt dem.

Det är jag lite stolt över.

Friday, November 19, 2010

Man kan ju springa jämt

Läste ansökningar igår och det var en person som hade skrivit att hen höll på med säsongsbundna aktiviteter som skidåkning och löpning. Jag log lite. Jag kommer (knappt) ihåg att det fanns en tid när jag tänkte att man bara kunde springa när det var barmark. Det känns väldigt avlägset. Numer älskar jag vinterlöp. Det är så mysigt att ge sig ut och springa i snön. Jag springer hellre i -5 än 25 grader. Det är Så mycket enklare.

Tuesday, November 16, 2010

Emotional cripple

Jag kan inte sova och vill inte äta mat. Det finns alltså mat färdig, den är bara att värma. Men jag Vill inte. Däremot mackor och resterna av kladdkakan, eller fiberlakrits...

Det vore väldigt mycket enklare om jag bara grät.

Monday, November 15, 2010

Samvetet

Ack samvetet. Det ligger som en blöt yllefilt över mig. Kvävande, tung. Varför hälsade jag aldrig på? Varför hittade jag alltid ursäkter? Varför hann jag aldrig? Blev han ledsen över det? Saknade han mig? Undrade han var jag var?

Jag säger för mig själv att det inte märktes, han kom ändå inte ihåg. Han var så risig. Då spelar det ingen roll. Det var för det bästa att jag inte kom.

Men filten smiter åt.

En enda gång...

Ynkon

Det är mycket på jobbet just nu. Förra veckan blev dessutom en person i mitt jätteprojekt sjuk. Så med vänsterhanden försöker jag sköta de arbetsuppgifterna också, utöver mina egna. För några timmar sedan ringde mamma och berättade att farfar har dött. Under hela hösten har jag väntat på det samtalet. Ändå känner jag hela ansiktet stelna och domna när jag får beskedet. Domningen sprider sig i hela kroppen och jag lägger märke till konstiga pirrningar och spänningar i axlarna som bildas på 3 sekunder.

Jag blir inte direkt mer effektiv nu.

Undrar om den här begravningen blir en lika stor gråtfest som när farmor begravdes?

Friday, November 12, 2010

Redan de gamla grekerna...

Finns det nåt som är bra för allmänbildningen är det...:grekisk mytologi. Vill du verka smart, lär känna din grekiska mytologi.
Det är ju verkligen ingen slump att tjejen i Inception heter Ariadne till exempel. Det var ju hon som hjälpte Therseus ur Minotaurens labyrint.
Eller att mentorn i Matrix heter Morpheus. Hela Martix är förresten smockat av referenser till grekisk mytologi.

Vill du impa på killar som läser? Då tipsar jag om Gibson. Alla killar verkar gå igång på Gibson. Fantasy brukar kunna vara poppis men inte lika mycket som Gibson.

Vad tycker ni är bra allmänbildning eller brukar imponera med?

Wednesday, November 10, 2010

Man ska inte vara snål med träning

och Poledance är sannerligen inte billigt. Men man SKA inte vara snål med träning så jag bränner pengar på det och blir lycklig när jag tänker på att jag faktiskt blir bättre. Jag skulle kunna lägga ännu mer. Lätt!
Hellre pengar på träning än på kläder.

Jag investerar ju i mig själv!

Monday, November 8, 2010

Cold november rain

Men alltså mörkret. Jag och det försöker bli sams. Igår kämpade jag verkligen för att komma ut och springa medans det ännu var ljust, men pojkvän måsta ladda telefonen så då hann det ju ändå bli mörkt innan vi kom iväg. Visst är det fint, men jag behöver ju ljus! Inte konstigt att folk i norden får SAD. Jag börjar själv se genomskinlig ut.

Jag har i alla fall fullföljt första veckan med armhävningar. Hang in there Kattis.

Thursday, November 4, 2010

Torsdagslycklig

Idag har jag fredag. Jag är nämligen ledig imorgon. Över detta är jag så lycklig att jag nästan skuttar omkring med hopsasteg i korridoren. Jag ser fram emot en fredag med sovmorgon och läsa i sängen. Som grädda på moset (mmm grädde) är jag dessutom snygg idag. När jag visade upp mig för pojkvän imorse gick konversationen så här:

-Kolla vad het jag är.
-Ja, faktiskt. pojkvän höjer ögonbrynen och ser förvånad ut.

Tack för den!

Jag bjuder på lite bilder så här på låtsasfredagen.

Spana in byxorna. Det är manschesterbyxorna jag pratade om förut. Som ni kanske minns sa jag att man måste se röven för att uppskatta dem, så ni får väl den också.

Och bästa t-shirten!


Så, lugn och fin nu ;)

Wednesday, November 3, 2010

Mörker

Detta tjocka novembermörker. Jag försöker hålla mig fast i och trösta mig med att det snart vänder och blir ljusare. Det är bara två månader kvar. Men det känns hopplöst. När det vänder tar det ändå evigheter innan man märker någon skillnad.
Jag tänker med avund på förra året så jag hade min solresa mitt i mörkaste december. Varför bokade jag inget sånt i år?!

Nu harvar jag runt i lövsörja och regn och suckar trött och saknar ljus och värme. Nu regnar det också och jag har ingen regnjacka. Varför bor jag egentligen i Sverige?!

Tuesday, November 2, 2010

Köttfritt på måndagar

Igår var det meat free Monday och jag gjorde en jättegod soppa med inspiration från Renée Voltaire.

1 majrova
0,5 kruka basilika
1 dl mandlar
2 paprikor
1 dl soltorkade tomater
1 tsk honung
1 msk Lantbuljong (RV)
1 klyfta vitlök
4 dl vatten

Häv allt i en kastrull, mixa och värm upp. Vill du äta Raw så låter du bli att värma upp. Götta! Superenkelt och snabbt!

Monday, November 1, 2010

Meditativt

På söndag kommer jag äntligen iväg. Ut i hösten, ut i mörkret. Löper och tittar på stjärnorna. Benen trummar i lagom takt och jag tittar på gatljus som reflekteras i mörka vatten. Tittar på pojkväns steg. Det känns meditativt.

Så kommer Jizz in my pants på Kattisnano.