Thursday, April 7, 2011

Min stora kärlek

Jag såg lite av Min stora kärlek igår på tv och blev så arg. Filmen handlar om Hal som är extremt ytlig och bara bryr sig om hur kvinnor ser ut. Efter lite hokuspokus kan han bara se deras inre skönhet och blir kär i en 300 pound tjej. Vad stör mig? Jo när kvinnorna blir "vackra" blir de alla modellsmala, med långt hår och vita, så klart. Det filman vill visa med skönhet innifrån manifesteras i de skönhetsregler som gäller i verkligheten. Dvs samma sak, vad ändras? Han är fortfarande ytlig eftersom han tycker att hon är så jäkla snygg. Dessutom stör jag mig på alla "tokiga" saker: hon beställer glass, kakor och strips och äter. Och det är jättetokigt, för hon är ju smal tjej! Och när hon dricker upp hela milkshaken! Eller när hon gör bomben i vattnet! Nej usch, inte bra.

3 comments:

Anonymous said...

Den e ju bra kass, men jag blir nyfiken, vem är du arg på? manusförfattarna, regisören, män(i största allmänhet) biopublik(som går på en sån film)?

Kattis said...

Manusförfattarna, regissören, biopubliken och samhället som upprätthåller de här normerna. Det gäller ju kvinnor så väl som män.

Anonymous said...

Ok jag tror jag förstår vad du menar. Jag tänkte hur skulle dom annars ha gestaltat skönheten? + han blev ju kär i henne på slutet trotts att han såg hur hon såg ut!!

Jag är frestad att säga att vilka man finner attraktiva inte har med normer att göra. Jag tror förstås inte heller att det bara är män attraheras av vissas utseende men inte andras.