Monday, September 13, 2010

Vad tycker ni?

Ni vet mitt jätteprojekt, eller jag antar att ni har hunnit glömma bort det, men jag jobbar i alla fall med det än. I vilket fall som helst har jag jobbat en del med upphandlingar i det projektet och faktiskt lärt mig ganska mycket. Vår kontakt i stödorganisationen som hjälper oss föreslog att jag skulle börja jobba som upphandlare. Jag skrattade stort och sa att jag kanske skulle ta hens jobb. Hen sa då att de skulle annonsera ut tjänster snart. Jag skrattade igen och tänkte att hen skämtade.
Så efter semestern får jag ett mail igen med en fråga om jag sökte jobbet. Men va? Jag? Jag kan ju inget om sånt där? Eftersom jag är på en tillfällig tjänst (som med extremt stor sannolikhet blir fast) slängde jag i alla fall in en ansökan. Jag la inte ner så mycket tid på den och var ganska öppen med att jag inte på något sätt anser mig vara fullärd inom ämnet (haha blotta tanken är ju komisk) men försökte så klart sälja in mig.
Förra veckan fick jag ett uppföljningsmail där jag skulle svara på lite frågor eftersom jag hade gått vidare i rekryteringen. Nyss ringde dessutom rekryteringsfirman och ville ha mig på intervju.
Herregud. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till jobbet. Jag vet inte riktigt vad det innebär. Vill jag byta detta jobb mot det? Det är ju coolt och säkert utvecklande, men jag älskar ju mitt jobb. Och chefen? Ska jag säga att jag ska på intervju (så de håller fast i mig) eller ska jag avvakta och säga efteråt när jag känt lite mer (så de inte blir osäkra på mig). Chefen vet redan att jag blivit rekommenderad att söka jobbet. Men det är kul! Det finns ju egentligen Inget som talar för mig :D

4 comments:

Anonymous said...

Shit va kul! Jag tycker du ska säga till chefen att du ska gå men vara öppen även där med att du mest vill veta mer....snarare än haffa dig ett nytt jobb. Chefen vet ju också att du inte har en fast tjänst (än). Kanske hen får tummen ur och ser till att det blir det!
/ Sis

Linda said...

Säg inget till chefen om intervjun förrän efteråt, när du vet hur det kändes att prata med rekryterarna och vet mer om tjänsten - och när du vet om du skulle vilja ha den. Då har du bättre läge att börja förhandla dig till t ex en fast tjänst. Lycka till!!!

kattis said...

Tack både sis och Linda.

exkollegan said...

Vad kul! Så klart du ska gå på intervju - man kan ju aldrig vara säker på vad en tjänst innebär, även när man söker inom sitt vanliga yrkesområde, så i en bra rekryteringsprocess handlar det ju om både att rekryteraren ska hitta en person som klarar av jobbet, och att kandidaten ska förstå vad jobbet innebär och känna efter om det är något som denne vill jobba med. Vart ser du dig själv om 10 år? Det viktigaste kanske inte är inom vilket yrkesområde, utan tänk även i vilket sammanhang, t ex ett kontor att gå till eller mycket ute på enheter/i "verkligheten", mycket ansvar eller som specialist, mycket teamarbete eller ett mer självständigt arbete? Verkar upphandlingsområdet ROLIGT (var det ex kul när du jobbade med det i projektet?) samt ger dig förutsättningar att ta dig dit du vill vara om 5-10 år, så go for it!

Jag håller dessutom med Linda om att du kan berätta för chefen efteråt att du har varit på intervju, av flera skäl.

Lycka till!