Monday, October 26, 2009

Är det en hybris-situation?

Mitt vikariat går ju snart ut. Det kommer att dyka upp en chefstjänst inom mitt område på företaget. Nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra. Ska jag söka? Kommer de hånskratta om de läser att jag sökt eller tycker de att jag har potential? Förväntar de sig att jag ska söka? Vill jag ens ha jobbet? Tror jag att jag klarar av det?

8 comments:

Karin said...

Vad är det för typ av chef? Mellanchef eller högsta ansvarige chef? Har du de kvalifikationer som eftersöks i ansökan?

Det kan ju bli så att någon i företaget flyttas upp på chefsposten och du får den personens vikariat.

Annars visar det väl framåtanda att söka. När vi utlyste en ny chefspost var det bland annat en tjej som var nyanställd som sökte och ingen skrattar åt henne.

qylva said...

Har du kavlifikationerna så sök

Saga said...

Klart du ska söka!

Kattis said...

Högsta.
Jag har de kvalifikationer som krävs. Det som är meriterande har jag inte. Har har just nu svårt att se mig själv i den rollen, men å andra sidan skulle jag få utbildning om jag väl fick tjänsten. Men det känns väääldigt avlägset.

Sassi said...

Sööök!!!!

exkollegan said...

Skulle du vilja ha personalansvar? Har du en vision för hur gruppen skulle kunna fungera och vilka mål man ska nå? Gillar du att övertyga andra om din vision, driva igenom din vilja, även när andra inte tror på dig eller gruppen inte håller med dig?

Och förutom personalansvar, vill du ha budgetansvar? Om nedskärningar ska göras, skulle du tycka det var en intressant utmaning att hitta effektiva lösningar?

Jag tror du kan göra precis allt du föresätter dig, du är duktig! Men det krävs verkligen att man tycker ledarrollen är kul för att det ska vara värt det. Får personalansvar det att kittla i magen på dig, sök!

Och oavsett, ingen kommer att skratta åt dig. På mitt nuvarande jobb skulle man tvärtom tycka "aha, intressant! Vikarien vill ta mer ansvarsfulla roller i framtiden, hur kan vi hjälpa henne utveckla de bitarna så att vi kan få användning för hennes intresse?"

Låt ingen stå i vägen för dina drömmar!

A-K said...

Sööök :)

Kattis said...

Tack för åsikter och perspektiv. Ni lär märka hur jag gör.