Tuesday, December 30, 2008

Borta är bra, precis som hemma

Efter flängande än hit och dit i julefirande är jag hemma igen. Äntligen! Jag älskar att åka bort, jag älskar att träffa folk, men jag älskar också min säng högt och innerligt! Ingen säng kan leva upp till den, även om jag ligger i dem i alla fall. Igår frågade pojkväns pappa om de skulle ta med sängen bak i skåpbilen så jag kunde ligga där och läsa hela vägen. Han tycker visst att jag ligger mycket där.

I övrigt? Jo jag är sockerchockad och tycker att min müsli som jag annars älskar är som att äta grus.
Jag är konsumtionshysterisk och vill bara handla.
Och nu kommer jag ut:
Jag gillar Britney Spears! Hon har växt på mig och alldeles nyss köpte jag två cd-skivor.

Saturday, December 20, 2008

Mitt uppdrag till julbordet

Eftersom jag var rädd att inte lyckas med biskivier (min värld skulle ju liksom rasa samman då) fick det bli tre andra kakor. Det här har jag ägnat mig åt under kvällen.


Det är lite smör i kolakakorna


Saffransskorpor mmmmm


Kolakakorna färdiga och nedpackade


Jordnötskakorna i ugnen


och här är de färdiga

Tror ni jag får godkänt? Tror jag ska göra en sallad till julbordet också för att liva upp det lite. Jag tycker ju att julbord är den tråkigaste mat som finns. Nåväl, jag får njuta av sällskapet i stället och mina kakor så klart!

Grejer att störa sig på:

Den här listan hittade jag och måste så klart fylla i.

Färg: Paris Hilton-rosa. Ni kommer aldrig se mig i något liknande. *ryser* 
Årstid: Slaskvinter. Ska det vara vinter ska det vara snö, inte slask!

Veckodag: Måndag, då är ju helgen slut.

Högtid: Pingst har jag aldrig begripit mig på. Förra året tog jag mig tid att googla det så nu vet jag i alla fall vad det är.

Författare: Dan Brown, han skriver samma roman om och om igen, med produktplacering i böckerna dessutom!

Film: Pretty woman. 
Animerad film: Den av Shrekfilmerna som var ett relationsdrama. Var det 2an eller 3an?

Tv serie: Efterlyst, jag tappar tron på mänskligheten och tycker det är hetsigt.
Låt: Ironman av Ozzy.

Artist: Per Gessle och han som sjunger i bandet på Boston Tea Party.

Skådespelare: Sofia Coppola, håll dig till att regissera i fortsättningen va?

Djur: Kaniner. Hur menlös kan man bli?
Resmål: Husvagnssemester tillbaka till samma ställe år efter år efter år.

Stad i Sverige: äh jag vet inte.

Transportmedel: SJ, för att de gillar förseningar. 
Sport att utöva: Tennis, för jag suger så.
Sport att titta på: Formel ett. Världens tråkigaste sport kombinerat med miljöförstöring.

Maträtt: bortom allt rimligt tvivel.. kokt torskblock.

Dessert: Prinsesstårta.
Krydda: Aromat, allt med smakförstärkare är skabb.
Dryck utan alkohol: Kaffe (nu kommer maffian och tar mig).

Dryck med alkohol: Snaps, vad är grejen?
Frukt: Granatäpple för att det knappt går att äta och absolut inte med värdighet.

Grönsak: Ärtor. Blä.

Blomma: Små känsliga rosor som dör efter ett dygn.

Plats i hemmet: Förrådet, litet och trångt och rörigt.
Tidning: De flesta utom Runners World och Kattliv.

Kvällstidning: Aftonbladet och expressen.
Klädstil: Studentoverall. Nasty.

Klädesplagg: Se ovan.

Ljud: När någon skär för hårt så gaffeln liksom skär i tallriken.

Godis: Färgade sockriga påskägg. Vem gillar dem?
Pryl: Cigaretter (hur kan man vilja röka) och sköljmedel (men det blir väl rent ändå, snacka om i-landsuppfinning).

Hus eller lägenhet: Det där metallhuset i barndomsstaden. 
Skor: Foppatoffeln. Den utarmar den naturliga toffelfaunan.

Drink: Syntetiska fruktdrinkar. Pinja kolada är inte heller en favvo.

Friday, December 19, 2008

Mycket sista idag

Idag är jag tidigt på jobbet. Jag har redan hunnit med några arbetsuppgifter som jag blivit pålassad eftersom en kollega är ledig. Jag vill vara säker på att jag hinner med viktiga projektet innan jag går hem och ni vet ju hur det är. Sista dagen går man gärna tidigt! Idag är också sista dagen på musikhjälpen, tragiskt. Det har varit ett jättebra program. Jag älskar både Torehammar och Kitty. Vet ni vad det mer är sista dagen på? Göttastoppet. Imorgon ska det nämligen bakas kakor och då kan man inte ha något göttastopp.

Åh snart är jag LEDIG!

Thursday, December 18, 2008

Mammakärlek

När jag bodde hemma bråkade jag och mamma massor. Skrik, tjaffs och surande var en del av vardagen. Länge efteråt hade jag svårt att släppa det. Det gick flera år och fortfarande började vi lätt att tjaffsa. Jag hade mycket åsikter om min mamma och saker som borde ha skötts annorlunda. Jag tyckte hon var omogen och egoistisk.
Så tycker jga inte längre. Vad som har ändrats är väl svårt att säga men det är skönt att relationen har blivit så mycket bättre. Visst kan jag känna irritation ibland men nu kan jag också känna en stor kärlek för min mamma. Vissa saker som hon gör gör mig också så rörd. Som när hon gick till informationsdisken på Clas Olsson och skulle betala där. Det är nästan bara mamma som gör sånt.
Eller när hon halvspringer lite bakom mig för att hinna med. Tänk när jag var liten och tyckte att hon gick så fort, nu är det jag som får dra ner på tempot.

Wednesday, December 17, 2008

Barnhets

Möte på jobbet med ett företag som vill sälja in sina tjänster. Kvinnan/säljaren får höra att jag har ett vikariat pga att min företrädare är mammaledig. Direkt efteråt frågar hon om jag har barn. Jag ler och svarar nej. Hon lutar sig tillbaka och suckar:
-Åh då har du det framför dig.
Min leende blir lite mer stelt och jag säger:
-Ja om det blir så.

Ibland gör det ont

Den sitter där som ett ömmande blåmärke, smärtan. Oftast tänker jag inte på det. Precis som ett blåmärke bleknar den bort. Gör sig inte påmind konstant. Men vissa saker gör att jag upptäcker: ja just ja, den där fläcken ska jag inte trycka på för det gör faktiskt riktigt riktigt ont.
Då blir jag tyst, då drar jag mig tillbaka och framförallt så blir jag ledsen.

Monday, December 15, 2008

Små saker som påverkar

Det finns små saker som stör mig. Till exempel när folk säger att det har ågren. Men vaddå ågren, vad fan betyder det? Eller Smileys med näsa. Det ska inte vara något streck eller plupp där. Det är mycket snyggare utan!

Det finns så klart också små saker som glädjer mig. Jag blir till exempel lycklig av att slänga äggskal i komposten, av min beryktade ljusslinga eller snö på trädgrenar.

Sunday, December 14, 2008

Löpning Rockystyle

Det var löjligt vackert ute i spåret idag. Helt vitt och snö på träden. Jag sprang med tindrande ögon och rosiga kinder och pekade åt pojkvän.
Sedan, efter ca 2 km,kom vi in på den del av spåret där inga andra springer. Då var det slut på den stillsamma mysiga löpningen och blev attacklöpning bara för att ta sig fram. Det var hög snö att pulsa sig igenom (då var jag Rocky), ben som fick jobba extra mycket när jag slirade omkring, blöta hål att halka ned i, grenar som var snötyngda att böja sig för och träd som hade vält att hoppa över. Det var kort sagt den jobbigaste milen jag någonsin har sprungit!
Jag som annars brukar springa på ca 50 minuter sprang nu på ca 75. Bara bivis kunde jag få till något som kallades för löpsteg, men herre min je vilken träning. Jag har blåsor på fötterna efter blöta strumpor som halkat omkring i skor som hamnat i suspekta gropar.

Nu är jag nöjd och är hemma. Fötterna är insmorda för att lugna ner blåsor och i ugnen väntar en lasagne som följs upp av en fruktsallad framför Supernatural. De 22 timmarna jag har sovit på två nätter har sjunkit in och laddat mina batterier igen. Kom igen nu, sista veckan innan jul!

Saturday, December 13, 2008

Äntligen snö

Äntligen lite snö som ligger kvar! Jag ser fram emot löpturen imorgon. Den kommer att ladda mina batterier med ljus och energi.

Thursday, December 11, 2008

Tjejer och humor

Jag blev tvungen att lämna ett negativt besked till en kille idag. Det sköna var att han tackade för smidig konversation. Han uppskattade att jag tog mig tid att ringa honom även när jag inte hade ett besked, bara för att han skulle veta att han inte var bortglömd. Och det lät han mig veta trots att han fick det negativa beskedet. Idag klamrar jag mig fast vid det. Det är viktigt att kunna glädjas åt små saker.

En helt annan sak... humor. Vem tycker att de inte har det? Som när det står i en platsannons: du har humor.
Vem låter då bli för att söka för att de tänker att de inte har humor? Eller tänker över huvud taget: Men jag har ju inte så mycket humor.
Läste kommentarer på en blogg igår där massa fólk hade kommenterat och många tyckte att det var självklart att killar är roligare än tjejer. Faktiskt att tjerer inte är roliga alls.
Eh va? Vad känner de för folk?
Jag känner jättemånga roliga tjejer! Och ja jag tycker själv jag är rolig. Klart jag har humor!
Alla mina vänner är roliga, vissa mer än andra, och där spelar det ingen roll om de har snopp eller snippa.

Ni som läser här, vad tycker ni om detta?

Mer a-kassa

Jag skrev ytterst kort igår om att Borg ångrar den stora höjningen av A-kasseavgiften. Facken meddelar nu att de på grund av den ökade arbetslösheten antagligen blir tvungna att höja avgiften och att det därmed blir dyrare med a-kassa trots att regeringen sänker med 50 kr i månaden.
Samtidigt får vi som jobbar en sänkning av skatten. Jag har sagt det förut och jag säger det igen (och denna gång tror jag att jag får mer förståelse):
Arbetslöshet är ingenting man väljer! Vem som helst kan ha otur och bli arbetslös.
Jag tycker det är extremt kyligt att räkna med att människor anstränger sig mer när de får mindre pengar att röra sig med. Vem vill vara arbetslös? Hitta andra sätt att motivera än med piskan!

Wednesday, December 10, 2008

Borg ångrar sig

Ja men dags att ångra sig nu. Det hade man väl kunna räknat ut med halva röven.

Tuesday, December 9, 2008

Trött och asocial

Idag är det julbord med jobbet. Kul, fast jag vill egentligen stanna hemma och slappa. Men jag ska gå på julbordet. Dessutom har jag bokat in mig på glöggmingel innan. Glögg, pepparkakor och mingla med alla möjliga. Då känner jag egentligen för att trycka på mitt kontor. Ser ni ett tema?Jag undrar hur länge man ”måste” stanna innan man kan åka hem?

Monday, December 8, 2008

Bara två veckor kvar

Helgerna är bra men förtvivlat korta. Jag har haft en jättebra helg med prat och trevligheter, men jag är så trött nu. Jag sover dåligt eftersom bihålorna har bestämt sig för att bete sig som helvete. I natt drömde jag dessutom mardömmar och tyckte inte alls att det var roligt när klockan ringde. Jag trodde först att det måste vara fel, att det ännu var helg och hade lust att gråta när jag insåg att så icke var fallet.
Gud ge mig julledighet! Jag vill mysa runt i pyjamas och läsa hela dagar. Sitta uppe och titta på film på nätterna och sova länge länge på mornarna.
Och det är faktiskt inte långt kvar nu.

Friday, December 5, 2008

Kakor

Mitt uppdrag till årets julbord är att baka kakor. Jag älskar att baka, men inte kakor. Jag vet inte om jag någonsin har bakat kakor? Vad ska jag baka? Inte mördegskakor det är då ett som är säkert. (Just det, nu kommer jag på att vi bakade mördegskakor på matlagningen i gymnasiet.) Sådana kakor är ju sjukt tråkiga. Nej jag vill ha några andra kakor i stället. Förslag och recept mottages tacksamt!

Thursday, December 4, 2008

Inte bara Kattisträsk

Cred till Jennisej för bilden

Träningskärlek

Det finns något väldigt lugnande med pumpande musik och svett som strilar nedför näsan. Att trampa runt sina ben i takt med musiken. Det är också fint att blåsa ut sin koldioxidfyllda luft under vattnet i jämn takt så att ljudet från bubblorna bildar en egen melodi. Att känna hur axlarna blir varma och lite pirriga av att jobba. Att springa och se mörkret falla.
Ändå har jag svårt att komma iväg just nu. Jag tycker det är jättejobbigt att det har blivit så jobbigt.
Är det Incidenten som tagit min energi? Är det bara en svacka? Är det mörkret som gör att jag känner mig som en disktrasa?
Jag tycker att det är jättejobbig. Men många runt omkring mig verkar lysa upp när jag beklagar mig och ser trött ut. När jag klagande tjuter efter choklad. När jag säger att det känns jobbigt att träna.
-Vad skönt det känns att höra att du också känner så där ibland. Du som alltid kör på.
Men det är väl klart?
Jag har väl aldrig sagt att jag alltid skuttar iväg till träningen jublande glad? Snarare har jag sagt att träning inte är något man automatiskt föds till att vilja. Man måste faktiskt kämpa.
Jag tänker fortsätta kämpa med min träning, med att komma iväg, eftersom den där känslan, den när allt bara får ett flyt, när kroppen jobbar på och allt bara är, den är det bästa jag vet. Det gäller bara att tänka på den när allt känns mörkt, när människor bråkar med dig och du känner dig som en slapp trasa.
Då kan svett som droppar ner på dina knän, ett rökmoln av andedräkten i kylig luft eller hårda slag på små kuddar vara det bästa som kan hända dig.

Jag saknar Arkiv X. Jag gör verkligen det.

Wednesday, December 3, 2008

Kul att vi blir fler!

Efter 7,5 år i ett fast förhållande är det dags för något stort: gemensamt julfirande. Jag är barnsligt lycklig över att få släpa hem pojkvän till min familj. Jag babblar om bingolottos uppesittarkväll och att klä granen. Om julstrumporna som hängs upp kvällen innan och som alltid innehåller ett paket att öppna redan på julaftons morgon.
Julen är härlig!

Känns i övrigt dödstungt att komma iväg på simningen just nu. Jag har ingen lust alls! Jag vill bara stanna hemma och slappa eller möjligtvis träna något annat. Varför måste den ligga så sent?

Tuesday, December 2, 2008

Fröken Smilla

Igår började jag läsa en gammal favorit. Jag gav den i present till min syster för ett tag sedan och hon började läsa. Mitt minne säger mig dock att hon slutade eftersom hon tyckte den var lite seg. Det var därför jag inte var så pepp som jag borde ha varit. Kanske hade jag hypat boken? Kanske hade jag sämre smak för 10 år sedan?
Jag fattar inte varför jag oroade mig. Det var som att öppna en stor låda med lyxig choklad! Jag vet att jag har flera timmars underbar läsning/götta framför mig. Jämfört med American psycho (på engelska) som jag har läst nu går det dessutom fruktansvärt fort. Tänk vad människor som inte läser missar…

Monday, December 1, 2008

Fancy stuff

Ansiktsbehandlingen var en intressant upplevelse. Jag fick reda på att min hud är torr på ytan med producerar talg hejvilt nere i djupet, vilket skapar obalans. Jag frågade massor. Bland annat vad hon tycker om ansiktsmasker man kan köpa på HM. Som svar fick jag:
-Vad tror du själv?
Jo det kan jag nog gissa. Jag gillade min tjej. Hon fattade snabbt vad som gäller med mig: Den bestämda stilen!
-Så här ska du göra.
Jag nickar och ber henne anteckna allt så jag ska komma ihåg. Kan hon bara visa resultat så har hon mig hocked for life, eller nåt.
I vilket fall som helst bekände jag att jag suger på rengöring, är ganska lat och clueless. Nu står det många fancy produkter Decleor i skåpet hemma och jag har lovat att jag ska anstränga mig och använda dem. Sedan ska jag på återbesök i januari och så får vi se vad som har hänt då. Om jag har utvecklat min potential (jag har ju riktigt porslinshy, som hon sa. Jag kallar det likblek.) och kan se skillnad eller om jag går tillbaka till mina gamla produkter (spott, nä jag skojade).
Men just nu är det alltså tre produkter på morgonen och tre produkter på kvällen som gäller och nu klarar jag mig utan att läsa på lappen.

Rengöring, mousse, används med vatten.

Ansiksvatten appliceras på bomull och dras över hela ansiktet.


Dagcreme, luktar supergott.



Nattcreme. Klutt stor som en ärta värmes upp och masseras i händerna innan ansiktet smörjs in.

Lyxlördagen som ägde

Jahapp där lyckades jag göra något med min kontorslampa så den knappt lyser? Tur att jag trivs bra i skumt ljus.

Jag har haft en jätteskön helg. En riktig lyxlördag med fika, shopping, ansiktsbehandling och middag ute. Antagligen är det den lyxigaste dagen i hela mitt liv. Så fick jag ju ha familjen hos mig => bäst.
Söndagen blev inte fullt så lyxig men ändå skön. Tvätt, löpning, lite skyltsöndag och en hel del slappande. Men vad är det här med att det är december? Jag har verkligen inte hunnit med.

Ibland lönar det sig att bli otålig och slita i grejer. I vild förtvivlan drog jag nyss hejvilt i lampans snören och då började den tona upp i ljust. Woha, I rule.