Tuesday, March 31, 2009

Kattis gillar att tävla

Jag blev visst lagledare för mitt lag i stegräkningstävlingen. Laget har dålig koll på mig men jag känner mig tämligen säker på att de gjorde ett bra val. Jävlar vad jag ska röja på! Det ska bli superroligt. Imorn börjar det!

Monday, March 30, 2009

Larger than life!

Idag har jag en ledig dag. Jag började med att sova lääänge. Mycket välbehövligt då jag har sovit sjukt dåligt 2 nätter i rad. Sedan följde jag upp med lyxfrukost: blåbärsplättar, färskpressad apelsinjuice och ostmacka. Götta! Promenad ut i solljuset för att hämta lite resekataloger, ett besök på bibblan och slutligen till biltvätten med Knubbeluring. Nu är han äntligen ren och vacker. Jag älskar sådana här dagar. De är värda så mycket.

Största nyheten just nu: Jag ska bli mamma till en blådvärg. Jag vill hämta honom genast!

Friday, March 27, 2009

I bruise easily

Efter succén med köttfärstån kommer här uppföljaren. Som de allra flesta uppföljare är den mycket lamare än originalet. Här kommer…monsterknät.

Thursday, March 26, 2009

I give you

Ett klädesplagg ni aldrig kommer att få se Kattis bära: Haremsbyxan.

Detta plagg som skulle kunna dölja ofantliga bajsmängder är helt enkelt inte min kopp te.

Wednesday, March 25, 2009

Saker att göra innan 31!


Jag blev precis utmanad av Malin. Och jag är inte tjejen som bangar. Eller jo ibland, men inte nu. Men Malin knåpade i alla fall ihop en lista på saker som hon inte gjort innan 31 men som hon tycker "ska ingå i ett fullgott liv". Woho, det känns aktuellt. Jag kör dock på inriktningen "ska ingå i mitt liv så jag kan stå för det".

Saker att göra innan 31!

1. Hoppa fallskärm

2. Springa ett lopp längre än en halvmara

3. Köpa riktigt champagne till mig själv

4. Köpa en chokladtårta på lyxiga chokladbutiken trots att den kostar typ 200-300 kr
5. Åka till Asien

Jag lägger dessutom till:

Saker jag inte tänker göra trots att jag fyllt 31!
1. Dricka kaffe
2. Röka
3. Se en Beckfilm på bio
4. Kliva upp 5 för att putsa fönster
5. Skaffa barn (jag räknar kallt med att jag inte hinner ändra mig till dess)

Här kan man bygga ett hus

Jag har tidigare sagt att jag har löjligt stora kindben och nu är det upp till bevis. Bildbevis!


Här syns det inte så väl...

Men kolla bara här!




Och här ser man ju definitivt!

Menlösaste inlägget ever, sir yes sir!

klart det går

På lördag ska jag ha fest. Det ska bakas, handlas, lagas mat och dukas. Jag ska göra bål, fördrink och göra en spellista. Kanske nåt kul att göra bör kommas på? Dessutom vill jag hinna med simning, box, 2 timmars spinning och jag skulle inte gråta blod om jag hann springa lite på lördag.
Det fixar jag!

Jag ligger i framkant

Tydligen är det bara jag som tycker att det är kul att skriva att keps är ett yrke. Det är hårt att vara så edgy som jag.

Tuesday, March 24, 2009

K

1. Vad heter du?: Kattis
2. Ett ord på fyra bokstäver: Kryp
3. Flicknamn: Karin
4. Pojknamn: Karl (trots att jag hatar namnet med frenesi)
5. Yrke: Keps (här börjar jag skratta så jag håller på att ramla av stolen, och en gång till när jag kommer på det när jag ska sova)
6. Färg: Kräftröd (som jag när jag varit i solen för länge)
7. Klädesplagg: Kofta
8. Mat: Kladdkaka. Bör alltid ingå i kostcirkeln.
9. Sak i badrummet: Kar som i badkar.
10. Plats/stad: Karlstad, där sola alltid skiner.
11. En orsak att vara sen: Klocka där batteriet dött.
12. Något man skriker: K*K-huvud.
13. Film: Kill Bill
14. Något man dricker: Kall drink.
15. Band: Kent.
16. Djur: Katt. You know it!
17. Gatunamn: Kungsgatan.
18. Bil: Knubbeluring.
19. Sång: Karki

Monday, March 23, 2009

Nu är det var också...i händerna

Jag blir galen. Någon håller på med faxen men har knappat in fel nummer så den står och låter den där hemska felsignalen. Gah fixa!

Ikväll ska jag prova en ny restaurant och dessutom kommer mamma. Stort. Senast jag träffade henne var nog vid jul?

Snart är det helg och det här är verkligen en helg som jag längtar efter!

Sunday, March 22, 2009

Skrubbsår i händerna

Efter en ganska slapp helg som har innehållit handling, bio, mycket sömn och avslutning av Battlestar Galactica såg jag grymt mycket fram emot söndagens långlöp. Jag hade peppat och gjort i ordning en ny spellista till Ipoden. Så kom vi iväg. Jag flög fram när American boy remixen dök upp. Jag sprang visst ifrån pojkvännen och fick köra någon extra sväng för att han skulle komma ikapp. Jag hade precis sprungit uppför den första branta backen när jag skulle ta en extra sväng eftersom pojkvän var lite efter igen. Då hände det. Är det inte ironiskt att när jag som sprungit hela vintern ramlar är det inte på någon isfläck eller hemsk snödriva? Nej det är det förbannade gruset. Det var bara att vända om och linka en liten bit innan jag försiktigt fick jogga hem.

Nu lyssnar jag på senaste Prodigy-skivan. Pojkvän går omkring och ser lite lidande ut. Han är inget fan av sådan musik. Själv älskar jag Omen!

Friday, March 20, 2009

Tråkfredag

Idag är det fredag och jag och pojkvän ska tvätta från 19-22. För att trösta oss har vi bestämt att handla sushi som vi kan äta så vi slipper laga mat.

Gissa om jag tänker göra lyxfrukost på lördag. Och sova länge! Det borde vara helg jämt!

Wednesday, March 18, 2009

Jag jobbar med data

Jag är verkligen ingen stjärna på design eller In Design men nu är jag stolt. Jag lyckades nyss, där min företrädare inte lyckats, med att plocka in en logga så den ser snygg ut. Det var en himla vit ram som heta tiden följde med in men jag blev nyss av med den.

Man lär sig nåt nytt varje dag.

Fantastiskt vad duktig hon är på det där med data, Kattis.

Visst gick det!

Klockan ringde 5.55 imorse och jag kände mig som en mosad banan. Antagligen såg jag också ut som en. Jag la tillbaka huvudet på kudden efter att jag stängt av klockan och hann nästan somna om. Som tur är är jag en lurig tjej som känner mig själv. Igår kväll såg jag till att ställa pojkväns klocka så att den ringde bara nån minut efter min. Här ska inte somnas om! Så jag stängde av den klockan också innan jag släpade min mosade banankropp upp och skalade på mig mina löpkläder för att lufsa ut.
Det var så himla underbart att komma ut och upptäcka att det är ljust och soligt, lagom temperatur och alldeles, alldeles underbart. För att fortsätta med matliknelsen kan jag säga att mina ben kändes som överkokta spagettis under intervallerna. Det var dåligt med tryck, men det skitet jag i för nu är jag igång och jag är så himla pepp! När jag gick till jobbet längtade jag redan efter att köra intervaller igen!

Sådana gånger är jag så himla glad att jag har löpningen. Den ger mig livskvalitet. På jobbet upptäckte jag att vi ska köra igång en stegtävling som man kan anmäla sig till. Andra aktiviteter räknas om till steg och jag kände direkt tävlingsdjävulen växa fram. Nu jävlar, klart jag anmäler mig och scheisse vad jag ska piska på mig och mitt lag. Det kommer spruta steg åt alla håll. Synd att vi börjar 1 april. Jag vill börja nu!

Tuesday, March 17, 2009

Är MTV hett?

MTV. Tittar folk på det idag? Jag kom precis på att jag aldrig tittar på den kanalen numer. Är det ett ålderstecken eller är det trendkänslighet? Det kan också ha att göra med att jag knappt kollar på tv just nu.

Det här med film

Visste ni att Slumdog millionaire är en indisk film? Inte jag heller. Det var därför jag sa emot när X på jobbet sa att så var fallet. X sa då att filmen ju utspelas i Indien. Men det avgör väl inte om filmen är indisk? Är Tompas senaste film Valkyria tysk då?
Men regissören är indisk! Nej det är ju Danny Boyle som har gjort den och han är inte indisk.
Men han spelar bara in indiska filmer i Bollywood. Nej han har ju gjort Trainspotting, 28 dagar senare och Sunshine.
Då lägger sig nästa stjärna i. Eternal sunshine of the spotless mind?
Nä, den heter Sunshine, bara.

Fan, jag skulle aldrig ha sagt nåt. Nu tycker alla att jag är rabiat.

Monday, March 16, 2009

Morgontrött

Energin börjar komma tillbaka lite. Efter en promenad i vårsolen igår kände jag mig på gång. ”Nu är det göttastopp i två veckor och jag ska komma igång med träningen igen! Ingen alkohol och träning fem dagar i veckan. Rediga långlöp varje söndag.” Det skulle börjas imorse med intervall-löpning. Tyvärr tyckte jag inte det imorse och nu sitter jag här med lite lätt huvudvärk eftersom jag är så trött. Jag sov nämligen sjukt dåligt. Nåväl, jag har hela veckan på mig att köra ett morgonpass. Det ska gå.

Thursday, March 12, 2009

Jobbstolt

En av dem som jag plockade in i a-gruppen har blivit erbjuden jobbet. Det känns ju bra, jäkligt bra. Det gör mig jobbstolt.

Gud så motigt det var att ta sig iväg till simningen igår. Jag var ju jättepeppad på morgonen men när kvällen kom hade jag mest lust att gråta när jag tänkte på att gå ut till bilen, byta om och hoppa i en kall bassäng. Men jag tog mig iväg.
Bra för bihålorna är det också. Dessutom kändes det som att jag fick till crawlen lite. Jag låg tätt i hälarna på tränaren när vi körde 8*50 samt 200 meter med dolme.
Idag är jag också träningspepp. Håll tummarna för att det håller i sig!

Wednesday, March 11, 2009

Internet är bra för mig.

För länge sedan läste jag en blogg med adressen: baraenblog. Det var en bra blogg men så småning om försvann den. Jag kikade in där med jämna men det vara bara tomt. Plötsligt en dag dök det upp en ny blogg. Jag tyckte den var rätt bra så jag fortsatte att läsa. En dag skrev bloggförfattaren om ett jobb som jag tyckte verkade spännande. När jobbet dök upp sökte jag det. Jag blev kallad till intervju och kunde där bland alla intervjuare sortera ut bloggaren. Spännande att träffa någon som man bara har läst om tidigare. Det hela slutade med att jag fick jobbet. Jag har ingen aning om det faktum att vi läst lite av varandras bloggar påverkade det minsta lilla. Däremot känner jag att vårt bloggande gjorde att vi kom varandra mycket närmre. Vi berättade aldrig för andra på jobbet att vi bloggade.

Sen var det ju killen på lunar. Vi pratade massa och övergick även till icq. Efter ett tag frågade han om jag kunde göra ett jobb åt hans företag. Jättekul och jätteläskigt. Så klart hoppade jag på det och levererade. Han och jag hade sedan kontakt ända tills han träffade en tjej som blev svartsjuk på att han pratade med mig och nu har vi ingen kontakt alls.

Ska man alltså göra en snabb summering om vad internet har gett mig så tycker jag att det är en hel del. Jag gillar internet. Internet är inte en fluga.
Och kom ihåg: Google är din vän! Gammalt Kattisordspråk.

Mmm sova

Igår gick jag och la mig i sängen klockan 21. Dead until dawn har äntligen kommit (första boken som true blood baseras på) så jag läste lite i den innan jag släckte. Så himla skönt att somna tidigt. Nu ska jag komma igång med träningen igen. Jag har varit skitdålig med den ett tag men nu känner jag mig engagerad igen. Hej simning idag kommer jag.

Tuesday, March 10, 2009

Det kanske var ett tecken?

Det snöar så det är helt vitt ute. Små ilskna snökorn som tränger sig in i glipan mellan jackan och halsen när jag går till jobbet. Jag sitter och tänker på presenten. Den där som jag fick för kanske 3-4 år sedan. Den som var del ett av två, men då del två aldrig kom. Jag påminde och påminde och hotade tillslut med att slänga del ett om jag inte skulle få del två men det hände ingenting. Nu ligger den i hallen på hatthyllan och jag funderar på den. Har jag kommit så långt att jag kan glädjas över den? Att jag kan slänga den?
Den får ligga kvar, jag tar inget beslut. Sedan börjar jag tänka på detaljer. Det är lätt att glömma och att ibland är de så viktiga. När del två ständigt glöms bort blir jag tillslut nedstämd. Känner mig själv bortglömd. Så här i efterhand känns det ganska symboliskt. Nu är det dags att förbereda dagens möten. Jag hoppas de ger energi för jag känner mig ganska tömd.

Friday, March 6, 2009

Att läsa 160 ansökningar

Ojoj tror ni att det tar lång tid att läsa igenom 160 ansökningar. Jag sitter i min fåtölj på kontoret. Ibland med benen i kors, ibland med dem hängande över kanten sedan byter jag och sitter som en skräddare. Tydligen är detta väldigt roande för folk kommer förbi och säger att det ser mysigt eller skönt ut. När jag sedan sprider ut mina papper på golvet för att sortera dem är det ingen hejd på de uppjagade kommentarerna.

-Jag trodde att ungdomar bara jobbade med datorn.
-Vad gör du egentligen?
-Haha ja det gäller att utnyttja alla ytor.

Jag ler och undrar för mig själv om det är så fruktansvärt ovanligt. Sprider andra inte ut sig? Tänker de inte på golvet som en yta? Är det så ovanligt? Eller ser folk det helt enkelt som en spännande ingång på ett samtal. Eller får man inte ha det bekvämt när man jobbar? Eller fattar de inte att jag faktiskt jobbar?

Jag är i alla fall nöjd med mitt urval. Jag lyckades plocka ut några som föll en av cheferna i smaken. De låg inte i a-gruppen (som en annan person hade gjort i ordning) men jag plockade in dem där och pang blev de kallade till intervju.

Thursday, March 5, 2009

Mental note

Livet kör på i 180 just nu. Det är skitkul! Jag stimuleras av det och känner mig peppad. Samtidigt är det tur att jag har min lathetsbroms. Den som slår i så fort jag är ledig. Den är mitt ankare. Det som hindrar mig från att bli utbränd nån gång i livet.
Det gör att jag klarar att jobba över, att springa mellan möten, att sitta med gubbar och försöka så frön. Samtidigt som jag känner att jag har massa arbetsuppgifter som blir liggande.

Igår missade jag min träning eftersom jag jobbade över. Det får inte bli en vana. Träning är viktigt för mig för att jag ska kunna fungera bra. Så tänk nu på det Kattis!

Tuesday, March 3, 2009

När Patrik gick med i Lunar

För kanske 6 år sen övertalade jag min då 30 årige kompis att gå med i lunar. När han utforskade communityt såg han att man kunde söka vänner med liknande intressen. Han sökte och fick detta svar: Vi kunde inte hitta några snuttisar.
Han läste svaret högt för oss andra och skrattade. Sedan gick han ur lunar. Han hade nog inget behov av snuttisar.

Jordnöten, är inte den lite mobbad?
Cashewnöten, valnöten, hasselnöten och för att inte tala om pinjenöten. Alla har de högre status. Hur kommer det sig? Varför är den så mycket sämre? Den är ju godast, lätt!

Sunday, March 1, 2009

Så, det var det

4.5 timmars spinning. Eftersom jag aldrig har gjort något liknande gick jag ut väldigt lugnt med extremt lite motstånd och ökade efterhand. Målet var ju att klara hela loppet och det gjorde jag. Utan att kliva av cykeln en enda gång. I efterhand kan jag se att jag hade kunna kört på lite till, pressat mig lite mer. Men hey, då vet jag till nästa gång. Kul var det.
Största rädslan innan var att jag skulle få så ont i rumpan att jag skulle bli skinnflåd. Det blev jag inte. Efter 2 timma fick jag dock känning i vänstra knät. Det var läskigt för hade det blivit riktigt illa hade jag blivit tvungen att bryta. Så blev det tack och lov inte.
Nu sitter jag i alla fall här och har klarat av det. Gud vad kul. Jag älskar att upptäcka att jag klarar saker! Även om knät känns lite mosigt.