Saturday, February 28, 2009

Snickers

Jag har lättinglördag. Jag tillbringar dagen med att götta, lata mig och förbereda morgondagen. Jag ska bege mig ut i solskenet och köpa snickers samt smör så jag kan baka om jag får lust.

Herregud, spinning i 4 timmar, hur ska det gå? Om jag dör vill jag att ni ska veta att jag älskar er. Jag vill donera alla mina organ och lägg så lite pengar ni kan på begravningen. Jag vill så klart bli kremerad. När sista WoT boken kommer vill jag att ni eldar den åt mig.
Men jag hoppas att en snickers ska kunna rädda mig...

Friday, February 27, 2009

Kattis är duktig på det där med data

Det är lustigt. Jag ser inte mig själv som speciellt duktig med datorer. Hårdvara är jag helt kass på. Vissa program kan jag bra men dem räknar jag inte som många. Jag tycker att jag som hankar mig fram. Men många anser mig som duktig. Min chef till exempel ber mig många gånger om hjälp. Det är jätteroligt för då får jag känna mig duktig. Jag undrar hur de personer som verkligen är duktiga tycker? Tycker de på samma sätt?

Ute skiner solen och jag vill ut till den. Jag tänkte promenera till Clas Olsson och köpa mig ett sadelöverdrag till spinningen. Jag gör nog det om någon timme. Tänk att det redan är fredag!

Thursday, February 26, 2009

Superspinning

Nu ni! På söndag ska jag kliva upp 6 för att gå på spinning. 8.00 början nämligen Vasaloppsspinningen jag har bokat in mig på. Vi kommer att spinna från startskottet till segraren går i mål. Vi kommer få se loppet på storbild och bli serverade blåbärssoppa osv. Jag är så sjukt peppad för det här att jag har flyttat på diverse grejer för att få in det. Och jag ska kliva upp tidigt en helg. Hur stort som helst!

Wednesday, February 25, 2009

Köp på bokrean.

Jag hittade Tidsresenärens hustru på rean och min vana trogen köper jag nästan bara böcker jag har läst innan. Tidsresenärens hustru var dessutom sjukt bra så det var med glädje jag strök över bokens pärmar och ställde den i min bokhylla igår kväll.

Läs den!


Jag drömde om dig inatt. Jag undrar hur lång tid det tar innan du tonar bort. Om du gör det. Jag pratar inte om det så ofta längre, men kommer jag att glömma? Jag är så extremt dålig på att glömma. Jag hör till dem som förlåter men aldrig glömmer.

Tuesday, February 24, 2009

Varför?!

Jag håller på att bli True blood besatt. Jag har snart sett färdigt första säsongen. Andra kommer i maj. Jag fick inte tag på böckerna på bibblan, men ställde mig i alla fall i kö för att få dem snabbt. Jag har musiken i huvudet. Det här är så dumt att klockorna stannar. Separationsångest de luxe om nån dag när jag sett färdigt. Fucker. Varför väntade jag inte lite längre innan jag började kolla? Chill down Kattis!


Snygga och stora istappar på vägen till jobbet.

Monday, February 23, 2009

Bibliotekssugen

Jag är sjukt sugen på att gå på Bibblan idag. Kanske ska jag sluta lite tidigare och gå och kika efter Charlaine Harris. Nån som läst?

Bloooood

Jag har börjat kolla på True blood och ja jag gillar serien. Den är ju skapad av Allan Ball (Six feet under) och handlar om vampyrer. Nu är jag sugen på att läsa böckerna som serien är baserad på. Och hörrni, det är ju strax bokrea! Vad ska man lägga vantarna på då?

Friday, February 20, 2009

Stresshantering

Vad gör man efter en stressig vecka? Jo man går på ett boxpass och förväntar sig att lalla runt lite. Sedan upptäcker man att man har sjukt mycket energi och slår och springer som en idiot. Sedan går man hem och äter sushi och slocknar som en lampa. När man sedan vaknar morgonen efter kommer man på att man inte alls vill springa på morgonen utan att det gott får räcka med aerobic på eftermiddagen. Sedan har man en riktig finfredag bland annat med sitt älskade discobollshalsband!


Kattis älskar discobollar!

Thursday, February 19, 2009

Jobbstressig

Alltså det här jävla projektet, det stora, om det går igenom ska jag köpa champagne. Riktig champage! Nu har jag jobbat häcken av mig med det i tre dagar. Tre dagar när jag jobbat med det non stop och dessutom jobbat 10 timmar övertid. Idag var nämligen en dead line så nu får vi se vad som händer. Håll tummarna för att jag inte svär och gråter på måndag när jag får respons.
Nu ska jag iväg och slå ut lite frustration och stress på boxen. Imorgon ska jag lyxa och komma in senare på jobbet. Endera så springer jag innan eller så tar jag sovmorgon.

Tuesday, February 17, 2009

Önskelista

Den som vill ha en önskelista kan nu få tag på det hos pojkvän.

Vad tycker ni om detta?

Åh jag kräks. Mitt fetingprojekt tar helt enkelt aldrig slut. Idag skulle jag ha haft ett planeringsmöte men då det hela tiden dyker upp nya saker gäller det i stället att släcka bränder på mötet. Just nu sitter jag och fixar och städar i våra dokument. Men jag vill inte! Jag vill göra något annat!

Igår börjar rättegången mot Pirate bay. Det här är en fråga som jag känner för. Många tror att nedladdning handlar om snålhet. Det tycker inte jag stämmer, i alla fall inte för alla. Visst finns det vissa som absolut inte kan tänka sig att betala, men många vill faktiskt det.
När det gäller musik tycker jag att vi kommit en bra bit. Mina senaste skivinköp har skett via i-tunes. Enkelt och bekvämt även om jag tycker prisnivån är lite hög.
Ser vi i stället på filmindustrin är det helt annorlunda. Det finns inga alternativ att betala för sig. Tror ni att Casablanca finns att hyra på Hemmakväll? De filmer jag vill se finns alltså inte ens att hyra (skaffa format som funkar för Mac!). Vissa filmer ser jag på bio medan jag anser att andra inte är värda de pengarna. Det betyder inte att jag vill vänta ett år innan de blir tillgänglig. Filmindustrin måste tänka om. Se till att filmerna släpps över hela världen samtidigt, se till att man kan köpa eller hyra dem på nätet för en billig penning. När jag laddar ner gör jag det för att det är bekvämt (jag kan göra det på 1 minut, när som helst) och för att utbudet är bättre. Inte för att spara 50 spänn. Jag vill kunna ladda ner film och framför allt TV-serier och betala. Men det går inte. Företagen lobbar sig blodiga för att lagstifta bort problemet.
Skapa tillgänglighet i stället. Lyssna på kunderna!

Monday, February 16, 2009

Vanlig måndag

Vaknar av grannens väckningssignal, Kill Bill-visslningen. Grannen måste tro på snoozning för den återkommer flera gånger och nu är jag tämligen säker att jag inte hallucinerar. Kanske skulle jag kliva upp den tiden jag med? Om sista stunden i sängen blir så ovilsam. Jag kör min vanliga morgonrutin: tvätta ansiktet, hämta matlåda, slå på TVn, klä på mig, äta frukost, borsta tänderna och sminka mig. Innan jag lämnar lägenheten slår jag på diskmaskinen. På vägen till jobbet går jag ikapp en arbetskamrat. Jag funderar på hur det kommer sig att andra går så långsamt. Det måste ju vara jobbigt?

Saturday, February 14, 2009

Skiddebut

Idag åkte jag längdskidor för första gången på kanske 10 år. Bäst att ta det lugnt! Därför åkte jag 5 km och stannade halvvägs för fika. 5 km tog mig ungefär 42 minuter. Att springa sträckan skulle ta mig 20 minuter mindre. Ändå svettades jag och flåsade när jag åkte skidor. 5 km har också gett mig skavsår. Nu funderar jag på att köpa nya pjäxor. Det var ju roligt! Att kasa fram där med rosiga kinder och hoppa ur spår för tanter och farbröder som susade förbi. Solen lyste, snön gnistrade och jag fick svett i ögonen. Inget fika är så värdefullt som det man svettat sig till och varm choklad med cayennepeppar i är götta!

Friday, February 13, 2009

Kaos är för genier

Varför är det alltid så stökigt på mitt skrivbord? Hur kan alla andra hålla sina så cleana?

Idag är det fredag och jag är fantastiskt lycklig. Jag tänker sluta lite tidigare och läsa en sväng innan aerobicen. Det är linssoppa framtagen så vi slipper laga mat och när jag har tränat ska jag sjunka ner i soffan och kolla på Buffy!

Utveckling

Varför finns det bara ett alternativ när det bjuds på fika? Igår bjöds det på munkar fyllda med vaniljklegg på eftermiddagen. Jag tittade mig omkring men inget alternativ fanns. Är det inte fantastiskt med ett möte med utpräglat mångfaldstänk, där vi pratar om etnicitet, kön, funktionsnedsättning och olika behov där man sedan utgår efter att alla mumsar i sig sånt. Tänk på diabetiker, tänk på människor med sockerberoende eller bara dem som inte gillar munkarna. Kan de i alla fall inte få en liten skorpa?
Hade det ändå funnits möjlighet att köpa frukt men icke. Ät munken eller skit i det. Ät ditt socker och var glad. Ja men en kopp med ljummet te är väl gott. Var tacksam att du i alla fall får det. För 10 år sedan fanns bara kaffe.

Thursday, February 12, 2009

Nummer 700

Åh jag tog mig iväg till simningen och det gick bra. De andra hade inte blivit mycket bättre än mig och simtränaren lyste upp när han såg mig. Skönt också att blodgivningen är avklarad.
Idag ska jag hålla en presentation om ett av projekten. Jag är dåligt förberedd men tar inte så allvarligt på det. Samtidigt ligger det andra projektet på kontoret och behöver massa uppmärksamhet. Nåväl, en sak i taget.

Wednesday, February 11, 2009

Men hjälp till då!

Se inlägg nedan.

Idag eller imorn

Det här med biljetterna har inte sjunkit in. Jag tillåter inte mig själv att känna efter, freaka ur och bli galen. För tänk om det skulle ha blivit något fel så jag inte skulle få gå? Det är dumt. Jag borde glädjas. Till helgen ska jag känna efter.
Jag har inte varit på simningen på jättelänge. Bilen har varit på lagning, jag har varit lat och tränat annat. Men idag ska jag gå. Igår fick jag panik och tänkte att de andra kanske har blivit jättebra under de gånger jag inte varit med. Tänk om det är så! Varför kan man inte bli bättre på att simma av att äta kakor och titta på Buffy?

Funderar på att dra igång en hård hårdmånad igen. Jag mesar runt och äter götta i veckorna nu och det är ju inte bra.

För övrigt kan jag inte bestämma mig så kan inte ni göra det? Ska jag sluta tidigt och donera blod i eftermiddag eller kliva upp tidigt imorn och göra det innan jobbet? Det är sånt här man har en blogg till, att slippa ta beslut så hjälp!

Monday, February 9, 2009

Om jag vore med på Titanic skulle jag ha stendött

Ack denna hjärna. Jag brukar prisa den och säga att den är det bästa med mig men nu tvivlar jag. Ni vet att det var biljettsläpp idag. Jag var sammanbiten och fokuserad. Klockan slår och jag ringer och försöker via hemsidan. Det händer nada, zit. Plötsligt ringer telefonen och någon säger att hon kommit fram. Jag rabblar mekaniskt VISA numret och hör hur hon säger att vi fått biljetter. Jag säger att hon ska kolla mailen och hon säger att hon fått dem via pdf. Det är här hjärnan stänger av. Jag får ett vidarebefodrat mail och känner ögonen röra sig över texten. Inget händer. Jag förstår inte vad det står. Jag är 5 år igen och kan inte läsa. Jag läser om och om men fattar absolut ingenting.
Efter en timme är det här vad jag förstår:
Vi har fått ett mail från ticknet.
Det innehåller en pdf.
Det står att man ska köpa biljetter och få dem i mail.

Jag tror att jag har biljetter…

Huvudet dunkar

Idag känns det inge bra. Igår när jag skulle sova kändes det ångestladdat. Vaknade dessutom under natten av grannarna från helvete (Vad har hänt? De var ju så bra förut!) och somnade aldrig om. Just nu käns det tungt och nedstämt. Jag vet dock vad som skulle kunna få mig på bättre humör. Håll tummarna för mig klockan 9.

Saturday, February 7, 2009

Lugn helg

Det där med att inte göra någonting, ibland är det rätt jobbigt. Då behöver man en paus. Jag var tvungen att åka och handla mat. Jag som kunde läsa i dygn, nu har jag tappat vanan, eller så är det boken som gör det. Nu ska jag dock återgå till den. Jag är så besviken för jag gillar den inte, men snart är den i alla fall slut. Jag som älskade Fröken Smilla tipsar inte alls om Den tysta flickan.

Friday, February 6, 2009

Ich liebe freitag

Jag längtar efter helgen. Då ska jag inte göra något speciellt. Egentligen skulle jag vilja hyra slalomutrustning och åka lite men januari kom med många oförutsedda utgifter så jag håller mig. Därför ska jag inte göra något och det känns jätteskönt!

Igår var det äntligen dags för nytt boxpass. Extra glad blev jag när jag i ringboxningen kom till värden och hon sa något i stil: Nu gäller det att hålla i för här brukar det smälla.
Hade jag inte varit så upptagen med att flåsa och svettas hade jag lett stort. Hon tycker jag slår hårt!

Thursday, February 5, 2009

Blod på golvet

Trots att jag sov 8.5 timmar i natt ser jag ändå trött ut. Då har jag sovit över 8 timmar flera dagar i rad, bör påpekas. I spegeln ser jag ringar under ögonen.

När jag traskade ner för trappan imorse för att masa mig till jobbet fick jag se konstiga fläckar på golvet. Jag gick närmare för att studera och ser att det är blod. Bloddroppar över hela golvet. Grannarnas tjaffsande under kvällen flyter plötsligt upp till ytan och jag tänker för mig själv att om det här fortsätter så kanske man ändå skulle höra av sig om den suspekta söta doften. Hitintills har jag inte brytt mig, de är ju lugna. Blod på golvet gör dock att vissa varningsklockor ringer. Jag får direkt bilder i huvudet om CSI och Dexter. Kikar på blodet och tycker att det inte ser ut som splatter, som efter ett slagsmål. Det ser ut som det har droppat, som efter näsblod. Hej amatöranalys.

Nu ska jag äta jättegod matlåda = parmalasagne.

Wednesday, February 4, 2009

Kålpudding

Det var faktiskt gott. Det ska jag nog göra mer.

Gah ge mig sommar

Förbannade bihålor. Jag kommer inte ihåg hur det känns när tandköttet inte pulserar och känns svullet. Var det kanske i somras senast? Nu går det upp i pannan också så att det känns som jag går och rynkar den och har världens fetaste bekymmersrynka. När jag sedan drar med fingrarna för att känna efter så rynkar jag ju inte alls pannan. Nej det är bihålejävlarna som ska göra sig extra påminda. Fuckers.

Idag ska jag prata med superchefen. Vi har haft ytterst lite kontakt så det ska bli spännande att se hur han tar det. Jag har på känn att han snabbt delegerar uppgiften jag kommer med till någon annan.

Tuesday, February 3, 2009

Att presentera företaget för 100 elever med noll förberedelse

Hej och hå, här går det undan. Igår var jag tämligen eländig. Jag satt mest och kollade mailen och flyttade tafatt runt på lite dokument i väntan på eftermiddagen.
11.05 ringer en kollega och säger att hon är sjuk och inte kan följa med till gymnasiet. Hon skulle hålla en presentation om företaget och jag skulle besvara lite andra frågor. Nu var hon alltså febrig och snorig och kunde inte. Där var det slut med att tycka synd om sig själv. Jag hade ca 20 minuter på mig att kasta ihop en presentation att hålla inför 50+50 elever. Inte riktigt en tidsrymd som jag kände mig helt tillfreds med. Men, det gick bra. Presentationen var sannerligen inte den bästa, men den dög. Efteråt skulle vi mingla med eleverna och det gick jättebra. De verkade gilla mig. Jag förklarade vad Teknisk konsult var och svarade dem på om de skulle tjäna schweinigt bra hos oss. Vi pratade och jag fick dem att skratta.

Det bästa vore väl ändå om jag tycker att jag är svincool som är down with tugget liksom och de i själva verket tycker jag är en töntig tant som är pinsam. Det vore humor.

Kålpudding

Idag tänker jag prova göra kålpudding. Jag har inte ätit kålpudding sedan jag bodde hemma. Hoppas det är gott!

Monday, February 2, 2009

Jag är en jävel på att klättra

Jag trodde jag hade kommit en bit ifrån tjejen som bara fick vara med klasskompisarna när de kastat upp bollar på taket. Hon som lärde sig att om man vill vara omtyckt så måsta man göra sig behövd. Jag trodde att jag hade blivit säkrare. Men har jag det? Hur har jag byggt mig den säkerheten?
Jag känner mig som en tjej i Top Model (nej det är inte hybris, hear me out) som är hård och cool och rolig, tror hon. Sen visar det sig att de andra inte alls tycker det. De är rädda för tjejen och stör sig på henne. Sen kommer Tyra och levererar lite visdomsord och frågar varför hon har byggt upp ett skal, vad är det hon är rädd för?
Jag har ingen Tyra och tur är väl det. Men jag har funderat på det där, på om jag har byggt upp ett skal för att känna mig bättre. Om det är min skyddsmekanism. På om den stöter bort människor.
Hur klarar sig andra människor om de inte har det där skalet?
Sedan tänker jag att om jag ändrar mig lite så kanske människor tycker om mig mer, om jag inte är så hård. Då blir jag kanske en bättre människa. Sedan tänker jag att jag inte har kommit så långt ifrån den där tjejen ändå, hon som lärde sig att klättra för att hämta bollar på taket.