Tuesday, June 30, 2009

Orkeslös

Jag tror jag ska lägga mig och sova lite när jag kommer hem. Box 18 så jag hinner ju vila en del.

Ska bli kul att åka bort i helgen. Åker norröver på fredag och sover en natt på hotell.

Inte så glad idag

För att jag med gott samvete ska kunna använda tofflor har jag nu målat mina tånaglar.

Jag känner mig lite nedslagen idag. Farmors död verkar ha rört upp en del. Farfar har blivit sämre och är inte alls trevlig mot omgivningen. Han tror att folk försöker ta hans pengar och verkar inte vilja veta av någon. Inte heller sina barn. Pappa har berättat att farfar slog dem när de var små. Jag är inte förvånad, men ledsen. Det var en bekräftelse jag inte ville ha.

Monday, June 29, 2009

Solen lyser. Det är 25 grader. Folk är lediga. Man skulle kunna säga att min arbetsmoral inte är på topp. Det skulle man kunna säga.

Den älskade pulsklockan

Berättade jag att jag köpt en pulsklocka? En Garmin Forerunner 305, kärleksfullt kallat nördklockan, för det är en nördklocka. Eftersom den har inbyggd GPS kan jag se hur långt jag springer, exakt var jag springer, hur fort jag springer and the list goes on. Jag älskar den! Det går att få fram så mycket statistik och nörda. Det, tillsammans men den tillfälliga personliga tränaren gör att jag nu känner mig på gång med träningen igen. Nu sitter jag här på jobbet med träningsvärk i rumpan efter gårdagens backintervaller. Take that you fucker!
För övrigt bryter jag mot Camilla Thulins no no. Jag har nämligen linne på jobbet. Som grädde på moset har jag kort kjol (fast med leggings under) och tofflor utan att ha välmanikyrerade fötter. Vilken skam!

5 dagar kvar till semestern.

Friday, June 26, 2009

På fredag ska man vila

Idag är det vilodag, tjoho. Efter träning fem dagar i rad känns det skönt att bara ha lite promenad inbokat idag. Jag har världens träningsvärk i mina biceps sedan onsdagens cirkelträning och benen känns lite möra även om jag inte direkt har träningsvärk i dem. Stolt är jag också över att jag lyckades stå emot att köpa glass när jag väntade på tåget igår. Tåget ja. Jag åkte samma tåg som jag pendlade med i nästan ett år. Vilken märklig känsla. Men jag sjönk snabbt ner i stolen och njöt av min lästid. Just den där egentiden var faktiskt riktigt skön och den kan jag sakna. Den och enbart den. Jag saknar inte förseningarna, de tolv timmar i veckan jag spenderade på tåget, högljudda ungar som skriker eller stressen att maximera tiden så mycket det någonsin går.

Michael Jackson har gått och dött också. Det känns konstigt. Även om jag inte var något superfan gillade jag mycket av hans musik och kommer på mig själv idag att nynna på många olika låtar.

Dagens insikt: Hur fan kunde jag vara så dum att jag bokade in ett möte idag 13-16? Jag får köra på så vi blir färdiga snabbare. Jag vill ju inte sitta inne och sura! Jag vill plocka ut flex och sluta tidigare.

Wednesday, June 24, 2009

Visst är de snygga?

Idag har jag mina snyggaste flippflopptofflor på mig. Jag älskar dem! Uppklädd i tofflor!


Notera klössåret på stortån och de färska på benen. Japp det är lillkatten som tycker om att klättra.


Men vad ser vi? Är det en comeback?

Ursäkta att min kamera inte vill zooma. Iphonen är utmärkt, men inte som kamera.


Nej det är bara en halv nagel. Den andra halvan flaggade igår så jag klippte bort den. Eftersom jag älskar er, mina fina läsare, slapp ni se det. Det såg nämligen ganska läskigt ut.

Om vi fortsätter i fåfängans tecken kan jag berätta att jag är vackert rosaröd på bröstet. Jag satt nämligen ute sammanlagt en timme igår. Min hy har inte riktigt hunnit vänja sig vid sommaren än så den blev djupt upprörd. Idag smörjde jag in mig med solskydd och har en blus som täcker hela området. Samtidigt försöker jag låta bli att tänka på cancer. Som tur är kan jag pilla på den resterande delen av nageln som distraktion.

Tuesday, June 23, 2009

Boot camp

Familjen (jag, pojkvän och katterna) är på boot camp. Alla utom lilla blå. Hon är smal och smärt eftersom hon springer omkring som en galen liten råtta mest hela tiden. Men vi andra, vi ska köra hårt. Grådvärg har gått upp i vikt eftersom han frossar i kaloririk kattungemat (fast han inte får) och ligger i buren och surar. Men no more. Nu är det noggrant uppmätt mat som gäller tre gånger om dagen. Dagliga promenader (till hans stora glädje. Kommer vi upp i 10 meter får vi vara glada.) och så klart försöka leka mer med honom.
Jag, pojkvän och den personliga tränaren som jag hyrt in har kollat på träningsschema åt oss. Idag kör vi lugn jogg, intervaller och lite styrka. Dessutom har vi gjort en matlista.
Boot camp! Det är inte försent för beach 2009! Fan vad kul!

Monday, June 22, 2009

Bra möte

Jag satt nyss på ett möte med min chef. Ett bra möte och jag kände mig nöjd när jag kunde lägga fram sak efter sak som jag gjort för avstämning. Det var bra för hon verkade nöjd och en aning imponerad över vad jag hunnit med.

I övrigt gäspar jag som besatt idag. Jag sov så mycket i helgen att det tog jättelång tid innan jag somnade.

Thursday, June 18, 2009

En annorlunda lista

Listor är det ju gott om men den här var lite rolig. Nu har ni chans att själva fylla i om mig. Vad tycker ni? vad tror ni?

1. Vad innehåller den perfekta utekvällen för Kattis?

2. Två drömresmål som hon vill besöka/återvända till?

3. Vad blir hon irriterad och stressad av?

4. Vad ångrar hon?

5. Hur ser mannen i hennes drömmar ut?

6. Vad tycker hon är roligt? - vad får henne att skratta?

7. Musik hon avskyr?

8. Färg på hennes kläder?

9. Hennes klädstil?

10. Dricker hon?

11. Röker hon?

12. Hennes favoritmat?

13. Hur skulle hon spendera en miljon?

14. Vad gör hon efter jobbet?

15. På helgerna?

16. Hur blev ni vänner?

17. Hur gamla var ni då?

18. Vad står i era sms?

19. Är hon beroende av något?

20. Vad har ni gemensamt?

21. Vilken är hennes sämsta egenskap?

22. Och hennes bästa?

23. Beskriv henne med tre ord?

Wednesday, June 17, 2009

Inte bra

Jag har drömt oroligt senaste tiden. Mardrömmar kan man kalla det om man är lite mer negativ. Jag har drömt om sommarstugan och farmor. Eller kanske avsaknaden av farmor kan man säga. Då vaknade jag av att jag grät. I drömmarna har jag också bråkat med vänner. Eller de har bråkat med mig. De har kastat hemska saker i ansiktet på mig och jag har svalt skuld som sedan jäser i magen.
Sedan dök du upp igen, som en bonus. Det har varit lugnt på den fronten ett tag. Du har inte funnits inom medvetandet men nu dök du upp igen. Vad gör du där? Kan du inte bara försvinna? Jag vill radera dig. Ditt namn bränner på tungan när jag är tvungen att nämna det. Jag håller ansiktet stilla och neutralt men det stinger. Det gör faktiskt det.
Inte heller vill jag bli utställd av vänner. Det är inte en bra start på dagen att vakna till.
Snälla medvetande, lugna ner dig. Jag fattar inte varför denna aktivitet har dragit igång.

Tuesday, June 16, 2009

Göteborgsvarvet

Om du är sugen på att springa Göteborgsvarvet 2010, anmäl dig snart. Det är redan över 16 000 anmälda och taket kommer att nås rekordtidigt i år. Ett litet tips bara.

Monday, June 15, 2009

Så många användningsområden!

Isa är en bråkig skit. Att stänka vatten på henne när hon gör nåt dumt funkar inte alls. Hon bara tittar nyfiket på vattendroppar och tvättar sig sedan med ro. Hur skäller man då på en katt och uppfostrar den? Va? Att putta på henne funkar hjälpligt men ofta är hon framme lika fort.
Igår kom vi på det. Dammsugaren. När hon drygar sig plockar vi fram handdammsugaren och kör igång den. Hon spärrar upp ögonen och rusar iväg. Det låter elakt men försök själv att äta när du har en nyfiken katt som ska smaka allt från din äggmacka och smoothie till taccosköttfärsen. Nu har vi botemedlet. Här ska uppfostras!

Sunday, June 14, 2009

Hur man behandlar yrsel

Jag har känns mig lite yrslig den senaste tiden. Typ känner mig snurrig ibland och lite på gränsen till illamående. Vännen som är sjukgymnast mumlade något om att jag kanske har en kristall lös i örat. Dessa kan man få på plats genom att skaka dem rätt.
Så igår kväll satte jag mig på sängen och började kasta mig från sida till sida, framåt och bakåt.
Det såg nog inte så smart ut.

Fantastiskt väder här idag. Det fullkomligt pissar ner och jag känner mig på ett matchande humör.

Saturday, June 13, 2009

Förresten

Lactatestet säger att jag i dagsläget kan springa
5 km på 21.26
10 km på 43.10
Halvmaran på 1.37.10
Och teoretiskt maran på 3.24.10

Det är alltså bara att kötta på!

Friday, June 12, 2009

Lactatestet

Just det. Jag gjorde ju ett lactatest också. Testet gick till så att man fick springa i fyra minuter på ett löpband. Sedan hoppade man upp på sidorna så de fick ta blodprov (tog ca 10 s) innan man hoppade på löpbandet som fortfarande gick och sprang 4 minuter. Samtidigt hade de en pulsklocka som de avläste.

På så sätt kan de se min mjölksyranivå på ett visst pulsslag.

Jag började med att springa 8 km/h följt av 9.5 11.0 12.5 14.0 och sista var på 15.5. Det var tur att 15.5 km/h var den sista för då var det jobbigt! Efteråt fick man sitta still och kolla hur fort man återhämtar sig.

Det man kan se är att min puls fort sticker iväg. Redan på 8 hade jag en puls på 135. Det är iofs inte så farligt för jag tyckte inte alls att det var jobbigt och pratade glatt på. Högsta pulsen som jag nådde under testet var dessutom 192 och det var garanterat inte min maxpuls. Jag ligger alltså lite förskjuten från normalkurvan, med högre maxpuls men också högre puls innan än vad som brukar gälla.

De kunde också se att jag var vältränad för jag fick en dipp i mjölksyran efter början. Kroppen har lärt sig att bryta ner den. Jag har också fått pulszoner som jag ska befinna mig inom för att bli bättre. Och det ska jag så klart!

Jag återhämtar mig bra. Gick från 192 till 158 på en minut.

Vad jag däremot surade över var vikt och kroppsfett. De tänker jag inte nämna här utan i stället träna ner. Slut på lättandet. Hej hård...eh...vecka!

Summa summarun. Jag är nöjd med mitt pulstest. Det var skitkul! Stoltast är jag nästan över att jag hittade och tog mig dit och hem helt själv.

Thursday, June 11, 2009

Nummer 800

Efter tre dagar i Stockholm är jag nu hemma efter min kurs i Grundläggande projektledning. Den var riktigt bra och jag känner mig peppad, energisk och fullsmockad med ny kunskap och nya insikter. Jag skulle behöva landa lite och jag måste definitivt repetera för att det ska fastna, men det ser ut att vara fullkört för mig ett tag framöver. Det var kul att bo på hotell och det fick mig att känna mig riktigt vuxen. Att sitta där och äta frukost själv innan man traskar iväg på sin utbildning.

Nu ser jag dock fram emot att vara hemma ett tag. Fast nyss upptäckte jag att det är midsommar snart. Vojnevojne.

Sunday, June 7, 2009

Jag måste börja träna igen!

Gud jag har sån träningsångest. Tydligen får man inte träna dagen innan ett lactatest. Tydligen mäter de fettprocent på det. Vad kul att jag har flottat på mig massa senaste månaden då. 
Får jag inte träna ska jag i alla fall ut och gå. Långt! Kanske kan lura med mig syster på en cykeltur också.


Thursday, June 4, 2009

Lactatest

Oj nu gick jag och impulsbokade in ett lactatest på måndag när jag ändå är i Hufvudstaden.

Mer vild än tam

Den här lilla fröken är inte alls så oskyldig som hon ser ut. Igår vaknade jag klockan 4 av att hon drack ur mitt vattneglas och sedan välte ner det på golvet så att det gick sönter. Tack och lov var det det stenfula tomteglaset jag har fått av mamma och som jag fantiserat om ska gå sönder.
Idag (ca kl 4 igen) sprang hon runt som en vilde i sängen så jag slängde ner henne flera gånger. Tillslut stängde jag henne ute ur sovrummet varpå hon spenderade 5 minuter med att attackera min sportBH som hängde på dörrhandtaget. Slutligen bröt hon sig in i sovrummet iden och ålade sig under mitt täcke och rumstrera om med ett löjligt högt tempo.
Hon har dessutom passat på att klättra i gardinerna ett antal gånger och stackars grådvärg får inte vara ifred mycket.

Och jag som bara för någon dag sedan tyckte att hon hade blivit lite mer stillsam.

Fortfarande på jakt efter en pulsklocka och tar tacksamt emot förslag.

Wednesday, June 3, 2009

Och nu då?

Jag funderar på hur jag ska gå vidare nu. Vad ska jag anmäla mig till för lopp? Ska jag satsa på Lidingöloppet? Hela eller kanske halva? Ska jag satsa på Stockholm Halvmara? Ska jag köpa mig en cykel och leta reda på nåt triathlonlopp?
Jag får sån beslutsångest. Jag kanske borde låta er bestämma?

Jag ska nog satsa på att köpa en pulsklocka i alla fall. Någon som har något att rekommendera eller avråda ifrån?

Tuesday, June 2, 2009

Tips för dig som skriver ansökningar

Jag läser en hel del ansökningar i mitt jobb så jag tänkte att jag skulle ge lite tips.

  • Läs annonsen noga. Det ser så oproffsigt ut om du skriver nåt annat än det som står och det är väldigt avtändande. Alltså: noga.
  • Ha inte en standardansökan som du skickar till alla företag. Om du inte kan ta dig tid att formulera dig lite speciellt för det här jobbet, varför ska vi anställa dig? Det märks dessutom tydligt att det är en sådan ansökan. Det är helt ok att ha en stomme som man ändrar lite på men ha som regel att skriva något speciellt för varje ansökan.
  • Skriv varför du söker jobbet! Om du tror du passa bra, skriv varför! Det här är så basic men ändå är det så få som gör det (kanske 1 av 30). Tänk vilken fördel du får om du gör det!
  • Håll ansökningsbrevet kort. Läser man mer än 30 ansökningar himlar man trött med ögonen när det kommer ett brev på nästan en hel a4. Överskrider du a4:an kommer du få ruskigt dålig karma! Du kommer inte heller undan med typsnitt 10 eller mindre.
  • Skriv CVt i omvänd kronologisk ordning (det du gjorde senast först). Så mycket enklare att läsa.
  • Ha ett tydligt CV. Vi gillar rubriker och tydliga datum. Vi ogillar hoppande rader.
  • Skicka inte en ansökan genom att skicka ditt CV genom arbetsförmedlingen. I alla fall jag tycker det känns mindre seriöst.

Ansökningsskolan för idag är därmed slut.

Monday, June 1, 2009

Uppföljare nummer 3

Ni vet hur jag klagar på mina bihålor? De har ju varit extra hemska den senaste veckan men nu är de på bättringsvägen igen. För att ni ska få se var jag igår fresh och fotade vad jag snöt ut efter en sköljning. Kvinnan som gav er köttfärstån ger er nu: slemklumpen from hell.


Den är alltså ca 3 cm stor.

Fatta att jag har sånt där i näsan/bihålorna! Det känns så himla skönt när det kommer ut, att slippa ha det där. En liten stund senare fick jag ut en till.

Pojkvän sa att det där var så mycket äckligare än köttfärstån. Har jag några läsare kvar nu?