Friday, March 5, 2010

Droger

Imorse pratade de på tv om droger. Tydligen begås 8 av 10 våldsbrott under influens av droger. Jag kommer på mig själv med att undra om alkohol räknas in statistiken de redovisade. Människor har ju en tendens att inte räkna de droger som är lagliga (koffein, nikotin, alkohol) som ”riktiga” droger. Det här är extra tydligt om ni någon gång brukar lyssna på moraltestet på P3. Människor vänder och vrider på sig för att få alkohol till en ofarlig drog och att det är därför den får säljas. Jag brukar då tänka på min lärare i psykologi. Ha sa att det starkaste statistiska samband som någonsin har hittats var det mellan alkohol och våld. Det är ganska spännande att då tänka på att drogen alkohol säljs av svenska staten.

2 comments:

Malin said...

Jo, samma som men ursäkterna till varför det är okej att döda djur... :) Alltså visst är väl alkohol dessutom mera skadligt för kroppen än till exempel marijuana som är drogklassad? Eller är det bara en myt spriden av potheads i tv-debatter?

Kattis said...

Ja just frågan om det är ok att djur lider för att vi ska få äta kött är också med på moraltestet och argumenten där brukar vara högst stappliga.
När det gäller alkohol och marijuana är det svårt att veta eftersom det inte på långa vägar har genomförts lika mycket studier som när det gäller alkohol.