Thursday, February 28, 2008

Vardag

Jag är sugen på att göra något oväntat. Typ ragla omkring med en flaska rom, stå och sjunga högt och dansa eller väsa:
-Ja du skulle må då va?! med avsmalnade ögon när någon frågar mig om något.
Det måste vara för att jag är en sågan glad och sprallig tjej! Töcketok!

Nej jag är nog lite socialt understimulerad just nu.

För övrigt borde ni läsa det här. Jag har varit fascinerad av den mannen sedan han släppte sin bok Mannsförtryck och kvinnovälde.

7 comments:

qylva said...

Hela gårdagen var oväntad och crazy för våran del.

Anonymous said...

Men åååh vilken människa! Icke påläst är ord om dyker upp i huvudet när jag läser intervjun - om jag nu ska hålla mig till de snällare orden...

Kattis said...

qylva: oj det låter spännande.

linda: verkligen! Amen!

Katarina Bildström said...

Det där var inga nyheter. Känner man sig "förtryckt" så kan man hitta anledningar till detta. Hur många som helst, oavsett om man är kvinna eller man. Största skillnaden i dag är väl att kvinnor har större "patent" på att uttrycka sin frustration över detta.

Kattis said...

katarina: Nyheter nej. Men det som är så frustrerande är hur opåläst han är gällande feminism. Är man det minsta insatt vet man att feminismen jobbar för jämställdhet och mot strikta könsroller där kvinnan är Modern och mannen bara jobbar. Dessutom har han en irriterande egenhet att jämställa feminism med FI. Det är verkligen inte samma sak.

Katarina Bildström said...

Då är jag också dåligt påläst... :S

Jag tycker att alla feminister ger lite olika svar när man frågar vad de står för. Vissa låter mer som humanister, typ lika lön för lika arbete och vanlig hederlig frihet att göra vad man vill efter sina förutsättningar.

Kattis said...

katarina: som de flesta ismer är även feminismen luddig. Och det sista du skriver ÄR feminism. Om det sen är humanism också har jag inte så bra koll på.