Tuesday, April 24, 2007

Grå

I en av fåtöljerna ligger ett silvergrått nystan. Han anser att det är hans och när någon annan person sätter sig i den brukar han stanna upp och stirra mot den. Som han är chockad över att nån ens skulle komma på tanken att den där fåtöljen är tillgänglig.
Jag köpte honom för 500 kr. Det är så sjukt att jag kunde köpa honom. I vilket fall som helst är det de bäst spenderade pengarna någonsin.
Från början när han kom var han nervig och rädd. Han kastade i sig maten för att ingen annan skulle äta upp den för honom. Sen kräktes han eftersom han hetsätit. På kvällarna gick han in till helfigursspegeln i sovrummet och skrek åt sin egen spegelbild. Han kämpade för sitt liv när vi skulle klippa klorna och han vågade absolut inte gå på oss när vi låg i soffan.
Idag är han mycket lugnare och stabilare även om han fortfarande har paranoida drag (han är som matte) och han kommer gärna upp i soffan och lägger sig och sover på en mage. Det är fortfarande läskigt att klippa klorna men nu nöjer han sig med att titta bort. Nästa projekt är att få honom att inse att han inte kommer att dö av att bli badad.
Min största prestation är dock att lär honom att slicka svanstippen när man sträcker fram den. Tänk att man kan älska nån så liten så mycket.


Grå tittar ut över sitt rike. Och jag är livrädd att han ska ramla ner och dö.

För övrigt, hur gör man för att klä om en soffgrupp? Eller vem kan man betala för att göra det? Och hur mycket kan det tänkas kosta?

10 comments:

Katarina Bildström said...

Hm, helt seriöst, heter han Grå? Vi hade en hund som hette samma sak, i sådana fall...

Kattis said...

Nej han heter Osiris men har många smeknamn ex. grådvärg ofta förkortat till grå, lillgris, lillsnus, snusen...ja you get the picture :) Och egentligen är han ju inte grå, utan blå. han är ju trots allt en Russian Blue. Just nu jagar han muspekaren här så jag antar att han vill hälsa :)

eline said...

Vad fin och bredbent han är Grå :)

Anonymous said...

Den lille med den finaste själen av dom alla!!! *stolt moster*

Katarina Bildström said...

Ja, just ja. Osiris. Hur kunde jag glömma?!

Kattis said...

Eline: ja jag ser nu. Han kanske hade machokomplex just den dagen?

Katarina Bildström said...

Jag tycker det ser ut som han kissar. Har du luktat på duken?

Kattis said...

Katarina: Ja lite gör det det. Fast han håller upp svansen jättemycket när han kissar. Och så som han skrapar i sin låda måste det vara det roligaste han vet. Inget kiss på duken minsann.

Anonymous said...

Jo. Angående soffgruppen. Finns väl överdrag att köpa? Du som har hängt mycket på Ikea? :-)

Kattis said...

Jo men det är ju så illa så det inte är Ikea grejer...