Sunday, May 27, 2007

Konsumera mera.

Igår var jag en duktig konsument. Efterson jag i princip är klar med skolan hade jag bestämt att jag skulle få handla lite. Detta beslut grundade sig även mycket på att jag knappt har några vanliga enkla tröjor att ha. En nödvändighet snarare än en belöning alltså. Jag förberedde mig noga genom att äta, dricka och ha med vattenflaska (en törstig Kattis klarar absolut inte att shoppa). Jag gick ut hårt och gick in på HM. 2 meter in i affären insåg jag att det var löningshelg och att varje fjortis i stan hängde på nämnda affär och en massa annat folk också! Jag fick panik och mumlade:
-Abort mission! Abort mission! till pojkvän. och halvsprang ut ur affären. Vi vandrade sedan runt vilsna i gallerian ända tills jag kom på att jag hade med mig ett presentkort på en bokaffär. Böcker får mig alltid på bättre humör så vi gick dit. Jag ville dock ha en snygg, bra bok vilket denna affär inte alls hade. Det var deckare (damn you deckare *hytter med näven*) och pocketar för hela slanten. Väldigt dåligt utbud. Surmulet finkammade jag hela affären tills jag hittade Lunar Park av Easton Ellis. Stor lycka. Så den och Madame Bovary köpte jag på engelska och avslutningsvis slet jag åt mig 9 och 1/2 månad av Annika Lantz och var nöjd och glad.
Rejält peppad fortsatte jag in på Kicks där jag trotsade stanken av alla parfymer och köpte hårmojs för 175 kr. Många tjejpoäng! Vidare till MQ som jag och pojkvän antog var för dyrt för...förhoppningsvis alla. Där shoppade jag två vanliga tröjor, varav en rosa (jag kan ju faktiskt inte bara ha svart, jag är mycket stolt över min insats) och ett lila linne med spets. Hysteriskt mycket tjejpoäng! Jag är faktiskt lite chockad själv.
Efter en avslutande fika gick vi hem och läste. Ja jag har gett pv en bok som jag propsar på att han läser. Sen somnade vi. Vem kan bli förvånad med den shoppingrundan.
Eftersom jag samlade på mig så många tjejpoäng på förmiddagen bestämde jag att jag måste kontra med lite killpoäng och drog igång grillen. På den grillade vi sedan tonfisk, havets oxfilé. Kattis är fortfarande inget fan av tonfisk. Lax any day over tuna. Eller helst kyckling.
Som de duktiga konsumenter vi var avslutade vi kvällen med bio. Zodiac (rekommenderas). SF såg dock ut som den blivit invaderad av Zombies, eh pirates fans var det ja. Jag muttrade argt när jag tog mig fram genom folkhavet (jag överdriver inte, det VAR ett folkhav. Helt sinnessjukt!) till vår lilla salong. Jag ville ställa mig upp och applådera för våran bio-crowd som stog emot Pirates och såg denna i stället. Dessutom var det en mycket duktig crowd. Inget snick-snackande eller telefonblippande eller prasslande. MVG till dem.
Och MVG till mig som var en så duktig konsument igår. Jag förväntar mig minst ett diplom neddimpandes under veckan.

Friday, May 25, 2007

Stress

Jag är uppe och ränner kortvarigt. Soff-positionen intas strax igen.

Pirates of the caribbean 3 går imorgon på SF på salong 1, 2 och 3. Zodiac går i salong 6 och själv är jag förolämpad. Folk har ingen smak i den här staden.

Förutom märkliga drömmar kan jag nu även rapportera magont (dock inget idag då jag skippade det färska äpplet till gröten) och det ofarliga hjärtfelet som hälsar på någon/några gånger om dagen sådär. Alltså klart med frekvent än i vanliga fall då det är kanske 1 gång i månaden. Det sjuka är att jag inte känner mig stressad men kroppen uttrycker klart sitt missnöje så det är väl bara att facea the problem som man kan säga. Syster erbjöd sig att lära mig lite andningsövningar.
Bah, jag är jättebra på att andas. Uppenbarligen, jag lever ju än.
Detta gjorde hon efter att ha torterat mig i armhålan med sin epilator. Eller ja hon sa åt mig att pröva, vilket jag tolkade som en utmaning och således måste göra = hon torterade mig.
Gud vad jag är trött. Soff-position intas: nu!

Thursday, May 24, 2007

Jag är en sån rolig flickvän

Käre okontaktbare pojkvän! Nu försöker jag via mail då du inte är uppe på icq eller svarar i din telefon.
Jag har idag fått svar på frågan till mitt arbete och enligt dem slutar jag 07.00 på lördag morgon. Detta skulle innebära att jag kan ta mig till X och jubileumsfesten. När är dock en fråga som det är svårt att finna svaret på. Måste jag använda mig av buss är jag i Y stad först 12.30. Lyckas jag i stället med konststycket att åka automobil kommer jag vara i Y ca 9.30.
Säkerligen mycket utpumpad efter hårt arbete.

Hur som haver tänkte jag bara meddela dig denna glada nyhet, trots din hängivna isolation på arbetsplatsen.

Eder Kattis

Wednesday, May 23, 2007

Handtag, famntag, klapp eller kyss.

Äntligen! Idag fick jag bekräftat att jag har ett fast handslag. Skakade hand med en snubbe som direkt efteråt utbrast:
- Vilket fast och fint handlag! Det gillar jag!
Stor glädje.
Personligen anser jag att det är så hemskt att skaka hand med någon som inte har några muskler i handen, inte vet hur de ska använda dem, eller inte tänker slösa energi genom att använda dem när de skakar hand med mig. Kom igen! Jag vill inte skaka hand med en plastpåse!
Ytterligare faktorer som är jobbiga när man skakar hand: kall hand, svettig hand, skakar handen jättelänge, tar i alldeles för hårt.
Om jag är arbetslös länge kanske jag kan starta en "så skakar du hand på ett ypperligt sätt"-kurs. Den måste ju bli poppis som bara den! Och så kan jag vara badorakel samtidigt. Framtiden är utstakad.

Vad då, hybris? Nu vet jag inte vad du pratar om!

Och det bara fortsätter

I natt drömde jag att jag gjorde ett antal nip-slips på en stora flashig fest. Alla såg. Pinsamt värre. I natt när jag ska sova tänker jag satsa på att tänka superpositiva tankar och hoppas då kunna vända trenden med drömmar som är ångestfyllda eller allmänt negativa.

Michael Moore är negg till vår regering. Välkommen till klubben. Aftonbladet och Expressen.

Tuesday, May 22, 2007

Den där krävande vännen

Alla har väl någon gång haft en sån vän. En sån där som kräver mycket. Nästan för mycket. Som lägger allt ansvar på dig. Som säger:
-Men ring mig!
Jaha och varför kan inte du ringa?
Jag vill inte behöva ta ansvaret för hela relationen. Eller få kastat i ansiktet att nu är det mitt fel att vi har glidit ifrån varandra.
Det blir destruktivt. För trots att jag vet att allt ansvar inte är mitt så vet jag ju att endel är det och när sedan en person tycker att allt är mitt fel börjar en viss del av mig hålla med.
Vad ska man göra? Ska man dumpa den personen? Egentligen ska man väl det. När man bara förlorar energi med en person ska man det. Enkelt i teorin. Fast det är ju så att när man väl lyckas med en sån här människa så är det väldigt uppfyllande. Jag kan tänka mig att det är som Sisyfos fick se stenen ligga kvar en liten stund. Lättnaden och stoltheten översköljer en innan stenen tillslut rullar tillbaka igen och slitet börjar igen.
Efter begrundande är min teori att allt bottnar i "duktig flicka"-komplex. Here we go again. Det är dels rädsla för att misslyckas och dels rädsla att någon ska tycka illa om mig. Två saker som aldrig händer en duktig flicka.
Men jag vete sjutton vad jag ska göra.

Dream on

Hjärnan fortsätter gå på högvarv på nätterna. I natt var det mina barndomsvänner som som alla gaddade ihop sig och klagade på allt gällande mig. Jag blev vrång och kände mig utstött.
Kära hjärna vad är poängen med detta? Är det för att jag är stressad inför redovisningen och efterföljande arbetslöshet? Jag har ju en egenhet att vara mer stressad än jag vet om. Som att helt plötsligt få problem med min järnmage som kan hantera allt annars. Eller inte kunna somna på en månad.
Då måste det ju vara att föredra dessa, faktiskt ganska smärtsamma, drömmar.

Monday, May 21, 2007

SlöKattis

Jag är rysligt slö idag och vill mest göra ingenting. det är för övrigt det jag har gjort än så länge under dagen. Nu säger jag bara: Tur att jag tvingas iväg på träning i kväll! Jag har nämligen tjockångest. Ty det är bevisat. Jag HAR gått upp i vikt under några veckor nu. Synd att man inte kan göra ingenting och ändå hålla sig fit. Och tur att jag tvingas iväg!

REM-sömn

Min hjärna var väldigt aktiv i natt. Det var alla möjliga olika drömmar. Jag drömde bland annat att jag träffade massa bloggare. De var hemma hos mig och jag tvingade dem att laga mat.
Jag drömde även att min mamma erkände att hon inte ville ha mig. Jahapp, det var ju trevligt.

På fredag ska vi redovisa fältstudien och sen är det yttepyttelite kvar av skolan. Jei.

Friday, May 18, 2007

Nattpengar

Jei jag fick nattpasset! Här ska tjänas ob-pengar. För det blir ju en del när man jobbar 19-07. Då ska Kattisnano få nikeskor. För även en liten Kattis förtjänar en present ibland. Även om hon är så liten att hon är nano.

-Hur ställer du dig till att jobba 12 timmar per dag?
-Jag tycker det är görbra. Ska jag jobba kan jag lika gärna jobba mycket.

En älskad nano söker sällskap

En liten röst har precis börjat viska om Nikeskor.
- nikeskor...ååååhhh vad du vill ha nikeskor!
Jag tittar mig förvirrat omkring och upptäcker att det är Kattisnano. Hon vill tydligen kunna säga till mig exakt vilken fart jag springer med. Jag kanske springer för långsamt för hennes smak och med detta hoppas hon kunna jaga på mig. Detta funkar alltså med Nikeskor och ett litet kit till.
Jag försöker resonera med henne och säga att det kanske inte är så lämpligt att köpa det just nu. Ni må tro att hon är påläst för då tar hon upp argumentet att mina skor egentligen aldrig har varit bra och att det alltså är dags att köpa nya, att de dessutom är gamla, att jag måste motivera mig själv och det senaste argumentet: att pojkvän minsann nyligen köpt en totalt menlös grej så varför köper inte jag också en nördgrej?! Hon är en tuff kaka Kattisnano och har som sagt svårt att argumentera med henne. Så nu har jag lovat att gå och kolla i helgen.
Hon är nog lite bortskämd.

Wednesday, May 16, 2007

Kattis+tåg=sant

Utbildning idag inför industrisaneringsjobbet. Dödstråkigt men hey, jag tjänade pengar. Dagen avslutades (tack och lov, det är bara jag som kan svälta ihjäl på 4 timmar) med ett prov på 27 frågor. Alla rätt så klart. Jag hade kunnat blir godkänd på provet utan den där utbildningen (ni med). Ja jag har duktig flicka komplex. Och ja "läraren" sa på allvar att det alltid är tjejerna som har alla rätt när han rättade mitt prov. Inte konstigt att tjejer får det berömda komplexet.

Ikväll flängs det ner till fältstudiekamraterna och så sover jag ytterligare en natt (eller möjligtvis två nätter) på en soffa.

Jag tänker anmäla mig till något mer lopp (jag är allvarlig med löpnörderiet!) men har beslutsångest över vilket. Lidingöloppet...försöka hela, halva eller tjejvarianten?
StEriksloppet?
Äh jag vet inte. Jag vill ha semester och läsa i sängen.

Tuesday, May 15, 2007

Tur att jag alltid vill cykla på trean

Mina cykelväxlar gick sönder idag. Jag flög i asfalten och svor. Piooooong sa det. Dessutom har jag lyckats med konststycket att få ett skavsår på armen. Tänk brännmärken som man får av att hasa ner för rep. Ajaj säger jag när jag kommer åt det.
Men, jag är positiv ändå! För har jag en jefla tur händer det nåt bra snart.
Inte jinxa nu genom att hoppas för mycket. Var lite nonchalant och kall för en gång skull i ditt gudsförgätna liv. Kom igen. Work with me here!

Monday, May 14, 2007

För övrigt

En stilla undran: Hur kan man känna sig pluffsig när man nyligen har sprungit en halvmara?!

Jaja jag jobbar på det!

Jahapp. Så har jag masat mig runt mitt andra Göteborgsvarv. Jag var sämre förberedd inför detta men lyckades ändå pallra mig runt 2,5 minuter snabbare än förra gången, vilket alltså gav mig en tid på 2 timmar och 3,5 minuter.
Trots att jag är medveten om att jag inte var ultimat förberedd och trots att jag ändå sprang bättre än förra året är det bara att konstatera: Jag är surig över tiden.
Det kändes mycket jobbigare att springa än förra året och de som jag känner gjorde bättre lopp. Så trots mitt tjatande om att utgå från sig själv är det bara att inse. Jag är en dålig förlorare.
Nu försöker jag tänka att alla misslyckas ibland, att det här inte är ett misslyckande, att jag måste vända det till något positivt.
Jag ska bli en riktig löpnörd! Och nästa år då ska jag slakta den där tiden! Påminn mig om det när jag vill börja lata mig. För det kommer jag garanterat vilja.
imorn borde jag i alla fall kunna köra ett aerobicpass.
Dessutom ser jag det som en prestation att flera av pojkväns vänner nu seriöst överväger att springa varvet, tack vare mig.

Förresten såg jag både Mustafa Muhammed och Anders Szalkai. Stor lycka! (och en bit på väg att bli en löpnörd när det är stor lycka!)

Thursday, May 10, 2007

Mycket nu

Strax bär det iväg ner till Göteborg. Osiris har lärt sig att se när vi är på språng och ligger i garderoben och jamar eländigt när man tar honom. Han har tydligen inte lärt sig att se på mina kläder än om det är dags att åka eller inte. Jag glider nämligen (så klart!) runt i mysbyxor just nu. Grå slipper dock följa med ner.
Själv har jag så mycket att göra (apskola) så jag minsann få se till att få endel gjort på tåget. Men i morgon och i helgen tänker jag minsann vara ledig.
Jag tror att jag har läget under kontroll nu i alla fall. De som ville få mina tider messade till sig har fått information om det, vaselin, klocka, sportstrumpor och övriga viktiga grejer ligger nerpackade.
Nu håller jag tummarna för att det inte regnar men är kanske mellan 10 och 17 grader när jag springer och sen kan det få spricka upp. Håll tummarna för mig!
Men fan vad kul jag ska ha!

Tuesday, May 8, 2007

Lagom

Din vuxenpoäng är: 14.8
Din ålder borde vara 27 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse
Se där ja! du är ungefär lika gammal som du framgår av testet. Så fortsätt leva ditt liv precis som det är och allt vad det innebär. Glöm inte bort att allt eftersom du blir äldre så måste du samla på dig mer vuxenpoäng, kanske köpa en ny bil eller köpa bostadsrätt.

Gör testet här.

Jag har väl tur i kärlek i stället

Jag vinner aldrig på lotter och när jag säger aldrig menar jag aldrig. Det är helt galet. Jag vinner inte ens 10 eller 25 kronor. Jag börjar bli rätt butter gällande detta.
Nu har de även börjat med lotter som ersättning vid blodgivningen så jag tänkte: "What the hell (konstigt att jag svär i kyrkan, jag tänker ju tom svordomar) nu har jag ju inget att förlora, jag tar lotterna i stället för strumporna jag alltid brukar ta (det är jättebra, det är ju görtråkigt att köpa strumpor!). Kanske kan jag till och med vinna massa pengar, eller i alla fall lite."
Det är här jag tror att jag gör fel. I och med att jag hoppas på att jag ska vinna, speciellt när man räknar på statistiken att jag typ aldrig har vunnit något innan, så tror jag att jag jinxar.
Men jag kan inte låta bli. Min smygoptimism klämmer sig in (hallå, jag ska ju vara cynisk!) och förstör allt.
Tror ni att jag vann?
Bah, då hade det ju inte blivit något inlägg!
Nu sitter jag här och är sur för att jag inte tog strumporna i stället. En tia och en triss som nu ligger i soporna. *fnyser*

För övrigt drömde jag om GV i natt. Jag hade typ glömt allt, klocka, vaselin, skor och fick värsta paniken. Men bättre än så ska det gå, det lovar jag.

Monday, May 7, 2007

Käre Gud

Anledningar till att det är kört för mig om Gud finns och är kristen:
Mina föräldrar var ogifta när de fick mig.
Jag är inte döpt.
Därmed är jag heller inte konfirmerad.
Jag har gått ur svenska kyrkan.
Jag vill absolut inte gifta mig kyrkligt, antagligen inte alls.
Jag är ateist.
Jag råkade dessutom svära i kyrkan i lördags. Så ja, är det så att jag är fel ute och gud finns så är det väl bara att säga:
"Burn baby burn" och smörja på solskyddsfaktorn och gilla läget!

Sunday, May 6, 2007

Snart är det dax

Nu börjar det dra ihop sig. Om mindre än en vecka är det dags att springa 21 km. Har jag löptränat mycket? Haha. I wish!
Nej det blir till att köra på kondis, vilja och glädje. Är ni i göteborg får ni hemskt gärna gå dit och peppa. Jag applåderar glatt tillbaka.
Nu är det dock dags att hoppa i säng. 12 timmar i supertjejskorna samt festande till 5 på morgonen tär på en Kattis. Jag är ju ingen ungdom längre.
Förresten, inte ens öm i fötterna av supertjejskorna. Det är nästan i nobelprisklass!

Thursday, May 3, 2007

Kattis vill ha bil!

Jag har länge suktat efter en bil. Och nu, bara jag lyckas skaffa mig ett jobb, börjar det bli dags. Ett litet problem dock. Vad jag kan om bilar tar ungefär en nano(åh kattisnano!)sekund att räkna upp. Inte heller har jag några begrepp om vad jag vill ha för bil. Jo jag vet att jag vill ha en liten söt bil. Jag tänker inte köpa en ful bil. Vad är en liten söt bil då? Tja det är lite olika. Ford fiesta är till exempel söt. En billig, söt bil, det ska väl gå att hitta?


Kolla vilken söt! Ford fiesta come to mama!


Så fick jag svaret på drogtestet också. Negativt. Woho jag har inte knarkat, vilken tur!

Förresten så blir jag alldeles uppjagad av att ha Bale här på sidan. Varje gång han "kommer in i bild" blir det en liten luftkipp.
Jag, fjortis? Jag förstår inte alls vad ni menar!

Wednesday, May 2, 2007

Mmm

Jag har två lediga platser på min lista. Ni vet "listan". Jag vet inte riktigt vilka mer jag ska lägga till. Hojta gärna till om ni kommer på någon som jag har missat. Till dess lägger vi upp de tre jag har just nu.


Christian Bale


Jensen Ackles


Ashton Kutsher

Tuesday, May 1, 2007

Ett helt inlägg till Ben & Jerrys

Jag vet inte om jag skrev någon gång att vi hittade Ben & Jerrys, på affären där vi letade förut. Det gjorde vi i alla fall. Hej Jag heter Kattis och är blind.
i vilket fall som helst är jag nu beredd att lägga hela studielånet på denna delikatess. Yummie säger jag bara. Detta leder dock till en intressekonflikt (förutom den att jag som student inte borde köpa glass för 50 kr för en halvliter).
En kattisdel vill ligga i soffan, äta glass och kolla på film och absolut inte göra något annat. Möjligtvis äta skorpor. Inte mat.
Den andra kattisdelen skriker att jag kommer bli tjock, att Göteborgsvarvet är snart och att jag med denna hybris inte ens kommer ta mig runt (misär!). Hon vill träna, helst hela tiden och bara äta supernyttigt!

De går inte speciellt bra ihop.

Till råga på allt tvättar vi idag. Tvätta är sjukt tråkigt. Och jobbigt. Jobbigt tråkigt.