Wednesday, January 31, 2007

Tjejer & killar igen

Appropå det jag tidigare skrev om tjejer och killar. Tomas Wetterberg skriver i sin bok Vill man ha jämställdhet:
Tittar vi närmare på den forskning som finns om män framträder en bild av hur män ofta dras till varandra, att vi härmar varandra och skapar vår identitet genom andra män. Kvinnor kan vara intressanta för män, men inte på samma sätt som andra män. Kvinnor finns där som mödrar, fruar, sambos, vänner, stödpersoner och som objekt. Män söker sin like och hittar den oftast hos andra män.
Jaha, det är alltså inte bara jag som ser det. Men gud så deprimerande.
Det är ju verkligen så. Jag går an att prata med, men finns det en annan kille är jag inte alls lik intressant. Föga upplyftande tanke.

Nu ska jag ladda inför imorn.

Tuesday, January 30, 2007

Nu kör vi hårt

Intervju nummer två på torsdag 8.30. Det känns som det viktigaste är att få dem att förstå att jag kan klara skola och jobb samtidigt. Fan, jag har gjort det förr och kan göra det igen. Jag kommer antagligen bli tråkig som en gnu och inte hinna träna ett endaste nå, men oj vad det skulle vara värt det. Jag far omkring som ett torrt skinn nu för att hinna plocka ihop allt, träna, duscha, hoppa på tåget. Jag är alltså väldigt flexibel! Och oj vad jag åker tåg.

Tjejer & killar

Det är så himla tråkigt det här med att tjejer ska umgås med tjejer och killar med killar. Och när det är par så ska man mest vara med en person av sitt eget kön. Varför måste det vara så? Är jag totalt ointressant att vara med om man inte har en chans att/vill ligga med mig? Jag har flera killkompisar, men ändå blir det så att när de umgås med mig och pojkvän är det pojkvän de pratar mest med. Det gör mig ledsen. Mest över att det verkligen bekräftar att det finns "tjej-intressen" och "kill-intressen" och när det nu finns en kille ska de givetvis prata sådant med honom snarare än annat med mig.
Det fascinerande är att de (killkompisarna) sällan verkar reflektera över detta. Är det jag som överanalyserar eller hur upplever ni andra det?

Monday, January 29, 2007

Mental note.

Jag måste lära mig att komma ihåg att när jag går och gnylar över att jag är sugen, att låta bli sockriga grejer. Sport lunchen kommer bara göra att jag måste ha mer.
I stället gäller det att komma ihåg att en bit mörk choklad faktiskt hjälper! Jag tycker det är gott. Och det är så mycket bättre eftersom jag inte väcker sockermonstret då.

Saturday, January 27, 2007

Måndag 11.00

Stor händelse på måndag. Första riktiga anställningsintervjun. Dagen till ära har nya kläder inhandlats då jag, trots mitt bristande intresse när det gäller kläder, lyckades räkna ut att pyjamasbyxor (universallösning!) inte är rätt väg att gå. Det var ren misär att gå på stan en löningslördag kan jag säga. Jag kan också säga att pojkvän inte direkt är det bästa shoppingstödet. Han ser (antagligen precis som jag) döende ut efter första 20 minuterna. Nej du, jag behöver personer som stödjer mig och underlättar min shopping. Som Sara när jag köpte nya vinterskor för någon vecka sedan. Eller syster som är obligatorisk vid jeansshopping (det börjar förresten bli dags för det nu. Damn det nya modet med hög midja!). De är sådana som säger precis vad de tycker och frågar på eget initiativ om de ska hämta saker och försöker få mig att prova grejer. Det är sådant som behövs. Annars smyger jag mest efter kanterna i affären, pillar lite nervöst på några plagg och smyger ut igen.

Jag har så klart varit på intervjuer förr men det här känns lite som första gången på riktigt. Tips mottages tacksamt. Likaså välgångsönskningar. Dock säger jag inte tack eftersom det ger otur.

Nu ska jag kolla lite mer boxning. Killpoäng!

Thursday, January 25, 2007

10 saker som ger mig tjejpoäng:

Qylva listade nyss saker som gör henne till en tant. Jag kanske ger mig på en sådan lista en men det känns inte som jag kommit lika långt som henne eftersom jag älskar att gå ut och dansa och stanna uppe sent. Även om jag numer också älskar att gå ut på långa promenader och fika i tid och otid (klara tantpoäng).
Därför gör jag en tjejlista i stället.

1. Jag äger numera fler "vanliga skor" än tofflor. Jag har dessutom ett par stövletter som jag kallar för tjejskorna.

2. Jag äger flera olika läppglanser. Jag använder dem inte så ofta (eftersom jag slickar bort dem och därför inte ser så stor poäng), men jag har dem!

3. Jag har köpt en svindyr mascara. Lancome för ca 250 pix. Eller var det 300? Nån gång måste man ju pröva en dyr.

4. Jag går mycket på aerobic och step up.

5. Jag har långt hår igen. Långt lockigt hår ger tjejpoäng. Att jag har det för att jag inte orkade klippa mig när jag var korthårig påverkar faktiskt inte.

6. Jag är livrädd för att bli tjock. Kanske mest tjejpoäng av allt.

7. Jag dricker inte öl. Jag dricker det mesta utom öl som vin, drinkar, cider, men absolut inte öl.

8. Jag lider av duktig-flicka syndromet. Och det heter inte flicka utan anledning.

9. Jag döper mina ägodelar. Modersinstinkt?

10. Jag har åkt konståkning. Jag var i och för sig mest intresserad av att leka. Leka och åka fort. Gärna åka fort när vi lekte.

Wednesday, January 24, 2007

No more silverfish!

Lyckan är total! Baracken är uppsagd och 31 mars vinkar jag farväl till silverfiskarna. Jag kommer inte sakna sällskapet. Däremot kommer jag sakna elljusspåret som ligger ca 7 minuters promenad härifrån. Jag har inte direkt något bra ställe att springa på i andra staden. Elände.

För att trösta alla som hade fel på påståendena och nu sitter och gråter ögonen ur sig (jag vet att det är svårt, men ni måste släppa och gå vidare nu) kan jag säga att även pojkvän hade det. Flera gånger. Och om inte han får saken rätt, hur ska då ni kunna det...

Tuesday, January 23, 2007

Ni bara måste läsa:

Sara Gran - Kom närmare.
Den boken fastnade verkligen. Trots att det är mer än ett år sedan jag läste den tänker jag fortfarande på den ibland. Jag lyckades till och med få pojkvän att läsa den, han som annars bara läser nördgrejer.

Peter Kihlgård - Du har inte rätt att inte älska mig.
Det finns olika omslag på boken. Råkar du få tag på den fula: ignorera och läs ändå. Det är en rörande historia. Att den utspelas i Sundsvall är lite extra kul.

Peter Hoeg - Fröken Smillas känsla för snö.
Läs den och du kommer vilja bli en snönörd. En snönörd som inte pratar. Bra språk och spännande. Våga dig utanför deckarträsket och få lite kvalitet!

Chuck Pahlaniuk - Fight Club.
Världens bästa debutroman? Alla gillar filmen och jag har svårt att tänka mig att man inte kan gilla boken. Jag älskar allt karln skrivit men detta är nog hans bästa.

Brett Easton Ellis - American Psycho.
Jag trodde den skulle vara extremt obehaglig att läsa. I stället upptäckte jag att det faktiskt kan vara motiverat att skriva en sida om vad en kavaj är gjord av för tyg. Gillade du filmen? Boken är 1000 gånger bättre.

Valerie Solanas - SCUM-manifestet.
För man måste ha läst det. Läs även Sara Stridsbergs förord. Läs det och byt för ett ögonblick vinkel totalt.

Naomi Klein - No Logo.
Det är fet, det är den. Men läs den ändå! Den är inte svårläst och den är viktig! Jag har skrivit om den förr och jag kommer säkert älta den igen. Då kan du göra dig själv tjänsten att läsa den så du vet vad jag tjatar om.

Monday, January 22, 2007

Vilken var det då?

Det är nummer 4 som är falsk. Jag äger 5 par tofflor och det är faktiskt lite mindre än hälften av alla skor jag äger. Tjejpoäng!
Angående nr 1: man är inte smart i gymnasiet säger jag bara.
Angående nr 2: jag säger bara word Katarina! Svamp är bara hett i mat.
Angående nr 3: apan skulle kolla om jag hade trosor under klänningen. Jag borde ha spöat honom! Fast ännu mer tjejpoäng!
Angående nr 5: flera gånger faktiskt. Fast bara kortare stunder. Jo och jobbet har jag också sovit på.

Sunday, January 21, 2007

Äntligen kom snön

Efter mycket ältande bestämde jag mig till slut för att det är värt att betala 520 kr för att kunna träna bra mycket mer kommande 10 veckor. Mer än att kämpa sig iväg på ett eller max två pass i veckan. Gud så bra. Nu blir jag alldeles lycklig när jag tänker på hur mycket roliga pass jag kan gå på. Jag ska ha låtsassvärd och stepa och aerobica. GV here I come!

Och denna snö som har kommit! Plötsligt känns allt rent och fräscht! Jag traskar (som vanligt, marscherar i rask takt så ingen annan vill gå med mig) omkring ute med rosiga kinder, tindrande ögon och fantiserar om när jag kan köpa slalomutrustning och långfärdsskridskor!
Åh vad jag ska utflykta då! Det bästa med utflykter? Fikat så klart! Fika är ett underbart koncept!

Dessutom har jag lyxat i helgen och köpte choklad för 94 kr. Hur mycket choklad det gav? 175 g. Äh jag är rik. *hostar och sneglar upp i taket*

Ingen mer som vågar sig på en gissning? Kom igen nu!

Friday, January 19, 2007

Fyra sanna och en osann

Kom igen gissa away! Vilket är falskt?

1. Jag har funderat på att skaffa siliconbröst. Seriöst.

2. Jag har gått ut utan trosor.

3. Jag har örfilat en kille på krogen.

4. Jag äger 6 par tofflor (att gå ute i). Vilket är hälften av alla skor jag äger.

5. Jag har somnat i skolan.

Thursday, January 18, 2007

Du är vad du äter

Nu har Du är vad du äter börjat igen. Det som irriterar mig mest med deltagarna som är med där är att de är så himla negativa till allting. De vill inte prova nån ny mat, de vill inte behöva begränsa sig, de vill inte ut och gå med stavar för att "det ser töntigt ut". Jaha, men skit i det då. Sitt hemma och flotta framför tv:n som vanligt. Tror de att någon annan kan äta nyttigt åt dem? Eller träna åt dem? Problemet är ju att de inte tar något ansvar.
Det är ju pinsamt när vuxna människor beter sig som kinkiga ungar. Jag tror inte direkt att de dör av att prova att äta linser.

Wednesday, January 17, 2007

Kattis tycker om

Häromdagen hade någon googlat på "Kattis tycker om" så här presenterar jag några saker så åtminstone ni, kära vänner, slipper googla vad den här Kattisen tycker om.
Kattis tycker om:
Vänner, socialisera, gosa, sport (främst hockey och friidrott), bada, vatten, värme, mat, böcker, grådvärg, pojkvän, syster, träning, äventyr, vinna, fullkornsskorpor (beroende!), i-pod, röja på dansgolvet.
Givetvis finns det mer, jag är inte tråkig.

En sak som är bra med baracken (som jag förresten troligtvis kommer lämna bakom mig om 10 veckor, jei!) är att den går så fort att städa. 1 timme och jag är klar, lycka! Nu tänkte jag belöna mig själv med en smoothie:

1 pressad apelsin
2 msk keso
1 dl frysta hallon
1 dl frysta björnbär

Allt mixas. Mumma.
Vad händer? Jo det är bara tråk på tv. Say what? Det finns inget annat att göra i baracken än kolla på tv, så nu måste jag titta på tråk. Stackars mig!

Monday, January 15, 2007

Nu är jag ynkon

Gud vad skönt att äntligen vara färdig med den där jävla uppsatsen. Vi fick en hel del att rätta till men nu ska det vara färdigt. Imorn ska den skrivas ut och sen är jag äntligen klar! Det känns helt overkligt.

Den satans stormen såg till så jag blev sittandes på tåget extra länge idag. Det tillsammans med uppsatsrättandet och avsaknad på mat gör att jag ligger så gott som i koma i sängen. Och grådvärgslös är jag också.

Jag tror bestämt jag är ynkon nu.

Friday, January 12, 2007

Nörderi och nördera

Jag hoppas att ingen av er har missat apples nyhet iPhone?
Det enda grej du kommer behöva i framtiden. Själv är jag helt upprymd. Nu verkar jag ju så klart som en nörd då jag skriver om detta i min blogg. Kanske är det så att jag jag en nörd men troligast är väl bara att jag blivit smittad av alla riktiga nördar i min omgivning. Bäst är i alla fall att min ursäkt för att inte köpa en ny mobiltelefon (nej jag väntar på iPhone) på så länge (2001, det är sant.) äntligen går ut. Jag började bli lite orolig där ett tag. Ungefär som Fuglesang kan jag tänka mig...

Thursday, January 11, 2007

Kolhydrater

Åh jag är så sjukt sugen på kolhydrater. Jag fantiserar om pasta, bröd, pastasåser med grädde, mer bröd och ännu mer bröd. Och sötsaker så klart. Men bröööd!

Imorn går vi upp med uppsatsen och genomför dessutom vår opponering. Så håll tummarna 8-10. (Jag vet, sjukt tidigt för en stackars student).

Jag följer upp med en mumsig lasagne

400 g fryst bladspenat
1 gul lök
3 rivna morötter
1 burk tomatkross
150 g chévre
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
torkad basilika
lite pesto
fullkornslasagne
salt & peppar

Mixa chévre, soltorkade tomater och mjölk med lite salt och peppar.
Stek en sås med övriga ingredienser (utom lasagnen så klart). Varva sedan ostsås, plattor och spenatsås och in i ugnen i ca 20 min i 200°.

Jesus vad vi verkar ha dragit en nitlott när det gäller opponentuppsatsen. Formalian lämnar mycket övrigt att önska. Vi har 2 sidor errat-lista. Övriga har skrivit ca 20-30 sidor med dubbelt radavstånd. Vår snubbe har skrivit 34 sidor ENKELT radavstånd. Åh vad kul.

Bara en sak kvar att säga: Damn you onda människa som stal mitt cykellyse! Karma kommer bita dig i röven! Må du få syfilis och tappa ett ben så du inte kan cykla längre!

Tuesday, January 9, 2007

Müsli a la Kattis

Jag lovade att skicka ett recept på müsli för länge sen, men eftersom alzheimersdiagnosen är nära (och jag därmed har ca 10 år kvar att leva) har detta glömts bort. Men nu presenterar jag stolt:
Müsli a la Kattis

4 dl fiberhavregryn
4 dl rågflingor
1 dl solrosfrön
ca 2 msk råsocker
plus lite extra mumma ex nötter, linfrön, psylliumfrön, kokosflingor osv
en liten skvätt olja och vatten knådas in i röran

Rosta i ugn ca 200° i ca 10 min. Vänd müslin då och då. Häv gärna i torkad frukt ex russin, aprikos osv.

Monday, January 8, 2007

Är han en kastrat?

Pojkväns bror tittar bekymrat på mig när är var ute på Ölhallen 7:an och frågar om jag har gått ner i vikt.
-Eh jag har faktiskt gått upp lite nu över jul. (Damn allt godis och ingen träning!) Fast ja, sen du såg mig kan det ju hända. Jag vet inte riktigt...
Han tittar på mig med stora ögon och dunkar mig sedan skrattande i ryggen och säger att allt klär mig. För att liksom släta över om jag tog illa upp.
Det är lustigt för här går jag och surar över att jag gått upp och han verkar tro att jag är anorektisk.

Nu ska jag däremot detoxa. Ingen alkohol på ett tag! Däremot är jag sjukt sugen på att dansa (är jag någonsin inte det?). Jag skulle släpa med människor som tycker att jag är tråkig ut på dansgolvet.

Är Justin kastrerad eller varför sjunger han så sjukt ljust?

Sunday, January 7, 2007

Bäbis? Nej tack.

Åh det är så mycket att göra just nu men jag vill bara bo i stora lägenheten med Grå och pojkvän. Där vill jag titta på serier och leva lycklig i alla mina dagar. Kanske inte riktigt, men just nu känns det så. Nu är det i alla fall bara en vecka kvar tills jag får reda på hur våren blir. Det känns utomordentligt skönt. Så fort jag vet det ska jag rikta in mig på att börja styra upp lite. Typ säga upp baracken, sälja frysen, fräscha upp CV:t och börja söka jobb. Och...fixa en klänning. Dear Lord vad jag måste ha en klänning. Eller så kommer jag bara i min pyjamas? Funkar det på ett, eller rättelse, två bröllop?

I helgen höll jag en bäbis i knät. Det är nog första gången tror jag. Det kändes helt fantastiskt och hon var jättesöt och jag tror hon gillade mig. Men nej, jag känner inte att jag vill ha en själv. Jag som får prestationsångest av att laga mat skulle väl aldrig klara av det där. Jag kan glida in och avlasta ibland i stället.

Thursday, January 4, 2007

Ibland är jag bra.

Jag är så bra. Nyss insåg jag att jag faktiskt fick VG på statistiktentan. Jag fick VG utan att bry mig om att köpa boken, utan att ens öppna boken.
Utan att ha läst NÅGON statistikbok. Jag klarade mig på sunt bonnförnuft och gymnasiematten. Det är faktiskt bra gjort.

Idag lämnades uppsatsen in också. Vi gick till skolan, för det kan ju faktiskt vara halt ute nu trots att det är 9 grader. Nej precis. Ni som känner mig vet ju att jag cyklar även i 25 grader minus och far omkring som en vettvilling och drar alltså den korrekta slutsatsen att det inte var jag som ville gå.
Skitsamma. Jag är nu uppsatslös och lycklig i några timmar. Snart ska jag till Göteborg och på måndag börjar gratisveckan som sedan följas av gratispass hela våren.
Nu känns det bra. Typ allt.

Wednesday, January 3, 2007

Nähe

Det blev minsann inte alls något biobesök på The Prestige. För det är inte SF som visar den. Det är Astoria. Och trots att SF äger Astoria får jag inte använda mina biobiljetter där.
Man kan säga att jag är förtretad. Det kan man faktiskt.
Nu har jag bestämt mig för att gå på Rocky i stället. På riktigt, jag lovar.

I övrigt lider jag av Postledighetsdepression. Här är man van vid massa människor omkring sig och göra vad man vill och så ska man plötsligt sitta i en barack och skriva uppsats. Jag saknar syster och hälft och känner mig som en dramaqueen waiting to happen. Kanske är det för att jag inte tränar just nu...