Sunday, August 31, 2008

Blommorna

Jag berättade ju att jag fick jättefina blommor av folket på jobbet. Två buketter fick jag och dem tänker jag visa nu.



Jag fick denna högre bukett med stor blandning med bland annat rosor och något som såg ut som extremt flashiga Gerberor. Och nej, jag är inte så duktig på blommor.


Det är den där röda som jag kallar för flashig Gerbera.


Jag fick även denna vackra bukett som gick i orange. Där ingick definitivt Gerberor och kan det vara någon slags lilja?



När jag till slut åkte hem från jobbet efter en hektisk sista dag, massor med kramar och fina ord var det en Kattis med gråten i halsen (inte bara i halsen heller). Vad är det som gör att jag har så svårt för avslut? Det är ju ändå en del av livet. Imorgon är det dags för ett nytt kapitel och ett nytt jobb.

Thursday, August 28, 2008

inte tårta

Det blev gräddtårta och jag åt banan i stället. Alla satt runt bordet och tittade på mig och jag kände mig jättemärklig. Men skit samma. Vill jag inte äta behöver jag inte.

Världens finaste blombukett fick jag också. Jag liksom. Herregud snart börjar jag gråta.

Att tårta eller inte?

Idag gav jag chefen vattenflaskan. Hon blev helt till sig och fnissade och klappade mig på axeln. Jag känner mig som vanligt socialt efterbliven när jag blir stel som en pinne när någon ovan tar på mig. Hej jag är ett mongo.
På eftermiddagen köper de tårta åt mig. Hur sjutton tackar man nej till det utan att verka som världens tråkigaste? Jag sa förut till chefen att de inte behöver köpa tårta åt mig och att fruktsallad skulle vara gott. Chefen sa då att det inte bara är för min skull som de köper tårta. Så jag kan ju alltid använda det. De har mig som ursäkt för att få äta tårta.

Äsch nu bestämmer vi att om det är grädd- eller prinsesstårta så skiter jag i det och om det är chokladtårta så äter jag. Ödet får avgöra!

Wednesday, August 27, 2008

Det är ju inte klokt

Jag fick just höra att jag är klok. Say what?!

Onsdag kommer och går

Så, några dagar i veckan är avklarade och jag har precis bjudit på mitt fika. Känns skönt att ha några saker avbetade och det verkar som att fikat blev lyckat. Jag bakade mitt nyttiga äppelbröd eftersom jag vill visa att man kan fika nyttigt. Flera sa att det var gott och jag själv älskar det så…
Det här är ändå den hetsigaste dagen när jag ska hinna springa, och tvätta när jag kommit hem. Nu verkar det som att jag kanske blir sen för det har tydligen varit en urspårning som kanske påverkar mitt tåg. Gah, jag hinner inte! Håll tummarna för att jag kan åka som vanligt.
Känns som jag skulle smyga undan och försöka sova lite. Jag är så trött!

Tuesday, August 26, 2008

Köp en du med

Tårta på jobbet igår. Chokladtårta till råga på allt. Ropade jag hej innan jag såg ugglan kanske? Men jag smålog bara och åt av min banan. I’m invinceble!

Vad äter man när man tycker synd om sig själv men inte får äta götta?
I söndags var jag sanslöst stolt när jag, trots ett gigantiskt sug, drack lite te (utan honung) och åt några vindruvor. Och då har jag ju faktiskt götta hemma. Jag ska knäppa kort på min lyxchoklad så ni får se. Det är nästan hur mycket som helst.

Nu har jag även använt menskoppen, govänner. Jag var lite smårädd först för den såg, trots att jag tog den minsta storleken, ändå rätt stor ut. Jag var dessutom nervös att jag skulle sätta in den fel och den skulle läcka. Men jag måste säga att den funkat jättebra. Inga läckage, inte är den obekväm och jag är ju inte den som är pjåskig med kroppsvätskor. Faktiskt tycker jag att ni också ska prova på den. Den är bättre än något mensskydd jag har använt.

Monday, August 25, 2008

Bara en vecka kvar!

Vilken vecka jag har framför mig. Sista veckan på jobbet och det är full rulle ända in i mål. Min sista dag avslutar jag till exempel med att intervjua sökande till min tjänst. Att jag på måndag ska traska iväg (i stället för att åka tåg!) till en helt ny arbetsplats känns helt overkligt!
Men veckan ut sliter jag på. Det är dessutom sista veckan på hård hårdmånaden som jag nu är stensäker på att klara.
Inget götta på 4 veckor. Förstår ni hur stort det är för mig? Jag är sjukt stolt över mig själv! Och på söndag är det tjejmilen. Då ska de små Kattisbenen trumma fram och förhoppningsvis föra mig fram till en riktigt bra tid.

Att OS är slut och att det dröjer fyra år till nästa gång försöker jag att inte tänka på. Jag försöker låtsas om avslutningen som jag grät en skvätt till igår bara var en dröm och att det visst finns idrott på högsta nivå att följa så gott som hela tiden.

Så här ser veckoplaneringen ut:
Måndag: Jobbar till 16. Byter om på tåget och springer till träningen som börjar 18. Försöka baka till fikabjudningen på onsdag.
Tisdag: Jobbar till 17.30 Middag med jobbet. Sover borta.
Onsdag: Jobbar till 16. Bjuder på fika på jobbet. Springer intervaller. Tvättid 19-22
Torsdag: Jobbar till ca 17.30 Avslutningssamtal med chefen. Sover borta.
Fredag: Jobbar till 16. Intervjuer hela dagen. Åker till syster 20.
Lördag: Fika!
Söndag: Tjejmilen!

Friday, August 22, 2008

När jag gifter mig


då vill jag ha en sån här!

Thursday, August 21, 2008

Tänk hur det blir på söndag!

Efter att ha ältat vad jag ska bjuda på för fika och om jag ska bjuda på fika (det råder fullständig fika inflation just nu) i det oändliga har jag äntligen bestämt mig. Jag tänker bjuda på mackor. Antagligen bakar jag eget bröd så köper jag en ost och gurka. Det blir inte så jobbigt att släpa med sig, går att göra till många och ruinerar mig inte. Vad tror ni om det?

Usch jag har redan börjat få en krypande ”snart är OS slut”-ångest. Tidigare år har jag ju inte riktigt jobbat. Men nu när jag gör det har jag lärt mig min läxa. Nästa gång är det jag som plockar ut semester. Det går ju inte att sitta på möten när det är höjdfinal för att när mötet är slut springa in på kontoret och med andan i halsen plocka fram resultaten. Jag hör till dem som inte tycker att en repris är en fullgod ersättning av en i realtid upplevd prestation. Nej jag lider verkligen över att jag inte fick se världsrekordet på 200 meter. Jag tycker inte att jag har sett tillräckligt mycket av OS och då är det snart slut! Orättvist!

Så går det när man försöker smyga undan

Provade nytt intervallpass igår. Improve your endurance med Serena Williams. Jag och pojkvän valde det eftersom det bara var 30 minuter och jag var trött och letade efter ursäkter att inte träna. Herre min je säger jag. Det var bara tre intervaller men de var på fyra minuter vardera! Fruktansvärt jobbigt, men kul. Det var kul eftersom hon pratade lite mer än killen i vårt andra intervallpass.
-If I saw you now, would I be impressed?
-Are you feeling good? Are you turning some heads? Because I want you to run fast enough to make people notice you.
Intervaller är verkligen da shit.

Wednesday, August 20, 2008

Kall

Gud vad jag fryser idag. Mina händer är iskalla och för första gången sen maj har jag varit tvungen att ta på mig strumpor. Jag saknar min vetekudde!

Tuesday, August 19, 2008

Jag tycker om att äta

Michael Phelps äter 12 000 kalorier om dagen. Sug på den ett tag.

Han har dessutom ADHD och medicinerades med Ritalin ett par år.

12 000 kalorier. Tänk vilka möjligheter det öppnar i ätandets ädla konst. Appropå det är jag uppe i 16 dagar utan götta. Det är den längsta tid som jag har klarat någonsin. Ska jag vara ärlig har jag nog tänkt att det är för svårt så jag har inte ens försökt. Så typiskt mig. Det har ju faktiskt inte varit så svårt. Inte så svårt som jag trodde att det skulle vara i alla fall. Vad trodde jag skulle hända?

Ibland kan den där rädslan att misslyckas vara en riktig ovän.

Monday, August 18, 2008

Ge mig boktips

Gjorde en god röra igår för att hotta upp fruktsalladen: Turkisk yoghurt, en aning vanlig yoghurt (för att den ska bli mer lätt att röra ihop), kardemumma och liiite honung. Kanongott och rekommenderas varmt.

Efter att ha haft en radda med böcker som jag har sett fram emot att läsa, har jag nu läst färdigt dem alla. Igår kväll fick jag gå till bokhyllan och plocka fram en pocket som jag ännu inte hunnit läsa, men som jag inte är speciellt sugen på. Jag vet ju att många av er läser. Har nig något tips på en bok som ni tror jag skulle gilla? Jag är allätare även om jag inte är något större fan av deckare. Är det en bra deckare kan jag läsa.

Sunday, August 17, 2008

Hård hårdmånad

Lookin' good på den fronten. Två veckor avklarade och två veckor kvar. Woho!

Smoothie i lyxglas och OS i bakgrunden. Kan det bli bättre?

För övrigt är jag fortfarande chockad av 100 meters finalen. Hur är det meningen att man ska kunna jobba när det är OS? Jag tänker gömma mig på mitt kontor och lyssna på radio om jag inte hitta en tv.

Saturday, August 16, 2008

Herre min Bolt

Jag har spelat på 5 olika saker. Sotherton lyckades inte riktigt i sjukampen trots två tangerade pers och ett nytt pers i 800. Men mitt hopp inför ett nytt världsrekort i herrarnas 100 meter så ljust ut när Bolt mest har sett ut som han småjoggat omkring i försöken på ruskigt bra tider.
Finalen var dock det sjukaste jag sett på länge.
Karln vinner med 2 tiondelar och slår världsrekord, fortfarande spexandes!

Det är det sjukaste jag har sett. På riktigt.

4,25 gånger pengarna gav det mig. Plus än så länge!

Thursday, August 14, 2008

Kattis och vattenflaskan

Jag dricker mycket vatten. När jag jobbar har jag en vattenflaska bredvid mig på skrivbordet och när jag åker tåg har jag alltid en vattenflaska med mig. Jag har en vattenflaska med mig när jag går på stan och när jag går på bio. Vattenflaskan är min vän. När jag var på anställningsintervju för det här jobbet följde den givetvis med. Intervjun inleddes med en presentation av företaget och jag blev lite törstig. Jag plockar upp min vattenflaska och tar en klunk och ställer sedan ner den på bordet. För mig var det en väldigt odramatisk sak att göra. Jag var törstig, jag hade vatten, lös problemet och drick liksom.

I efterhand har jag fått höra att agerandet inte var lika odramatiskt som jag tänkte mig. Min (blivande) chef blev enormt störd av den stora, svarta (det var tydligen extra hemskt att den var svart) vattenflaskan och ville till början inte alls ha mig på tjänsten. När jag blev kallad till intervju nummer två sa hon till mig att jag inte fick ha med den. Jag fattade ingenting och funderade på om hon trodde att jag hade sprit i den eller om hon psykade mig med flit för att se hur jag reagerade. Under intervjun vågade jag knappt dricka av mitt vattenglas och kände mig helt torr i munnen. Jag kunde inte tänka mig att det var själva vattenflaskan som var problemet.
Andra personer som medverkade vid intervjun blev i stället helt taggade och tyckte att jag var en hälsosam tjej som vågade ta för mig.
Allt bara för att jag dricker vatten ur en flaska?

Nu när jag slutar ska chefen få vattenflaskan. Jag sörjer att bli av med den för det är en väldigt bra vattenflaska och chefen kommer nog inte använda den. Men den symboliska gesten är något jag vill göra.
Jag har lärt mig mycket på mitt jobb och av min chef. Men jag har nog lärt henne en del jag med. I alla fall att det inte är något fel på att ha en stor svart vattenflaska. Man kan faktiskt charma aschlet av folk ändå.

Mer Arkiv X

Man vet att det är hård hårdmånad när man drömmer mardrömmar om att man har ätit godis och vaknar förtvivlad för att man nu har brutit reglerna. Att sedan inse att det faktiskt bara var en dröm, att man inte har ätit godis, leder till en lättad suck.

Nu har jag sett hela första säsongen av Arkiv X. Serien kan tidvis kännas lite gammal. Och modet! Snälla Scully, ta bort axelvaddarna på kavajerna och satsa på lite mer figursytt. Och kom ihåg att det inte är snyggt med byxorna ovanför naveln! Men trots detta håller serien. Jag kan också konstaterad att jag är betingad till signaturmelodin. Inte lika mycket som till glassbilen som jag alltid piper till när jag hör och sedan tjuter ”glassbilen” för att vilt titta mig omkring. Trots att jag aldrig handlar av den. Old habits die hard.
När jag hör Arkiv X melodin pirrar det i magen och jag går in i Arkiv X-tunneln där jag blir okontaktbar.
Efter första säsongen har jag nu beställt även 2,3 och 4. Jag älskar att ha ett jobb så jag kan köpa sådant utan att spara i flera månader först!

Wednesday, August 13, 2008

Vissa saker gör ont. Papercuts, slå knät i bordet eller att bli dumpad. Men det som händer dig nu låter så himla fruktansvärt. Jag blir både ledsen och arg när jag hör det (som vanligt bränner ilskan till i mig när jag känner mig maktlös). Det har varit eländigt ett tag och plötsligt blev det mer än eländig. Jag tänker på dig och lider så med dig, älskade vän.

12 timmar per vecka


Här spenderar jag ca 12 timmar per vecka. I drygt två veckor till.

Tuesday, August 12, 2008

Mer bilder

Kommer ni ihåg den där pizzan som jag klagade över att jag måsta äta på semestern? Här är den. I ärlighetens namn var den rätt ok för att vara pizza. Men det är bara att inse (och här kommer en sak jag aldrig hade trott att jag skulle säga för 7 år sedan), jag gillar inte pizza längre.



Idag är mina naglar långa och äckliga. Jag måste klippa dem snart. Kolla speciellt in ringfingernageln. Har ni någonsin sett nåt äckligare?

Kattis igång

Typiskt, nu läste jag ut min bok på vägen till jobbet. Detta innebär så klart att jag inte har något att läsa på vägen hem. Med tanke på att jag brukar klara av att sova ca 10 min nu blir det endel dötid. Och inte tog jag med hörlurar till KattisIphone heller. Scheisse.

Jag håller på att längta ihjäl mig efter ett aerobic/step pass, men måste hålla ut 3 veckor till. Hur kan de inte ha någrot sådand pass under hela sommaren, gah, jag har abstinens! Igår skulle jag ha gått på box men tåget blev ca 15 min försenat vilket gjorde att jag inte hann. Bittert! Jag har det redan tight med tid och byter om på tåget för att kuta bort till träningssalen och då ramlar jag in ca 5 min innan passet. I stället fick jag lunka runt i parken i ca 35 min för att försöka mjuka upp en tärd kropp som är chockad över att bli pressad på milen efter en soft och skön sommar.

Det känns så skönt att ha kommit igång igen och jag känner hur kroppen svarar. Jag känner mig pigg, alert och fräsch. Förutom de stela vaderna nu då. För att peppa mig själv har jag anmält mig till halva Lidingöloppet. När jag ändå var igång passade jag på att anmäla mig till Göteborgsvarvet också. Lika bra så att jag är säker på att få en plats.

Monday, August 11, 2008

Tänk att vara så vacker och behöva ha så fula kläder

Det finns något som heter strumpor att använda som skydd till sina i-pods och Iphones. Jag tror inte att den här räknas som det.
Kanske är dags att skaffa ett fashigare skydd till KattisIphone?

KattisIphone förtjänar bättre. Därför har jag nu beställt en sån här.
Tyvärr var de slutsålda just nu så jag får väl dras med strumpan ett tag tills det fina levereras. Om det sitter någon annan där ute och funderar på att beställa en råder jag dig att beställa en från Senas hemsida. Jag sparar ca 270 kr på det.

Nu har jag klarat av första veckan med hård Hårdmånad också. Helgen var lite jobbig bitvis men I’m still in the game. ”Bara” tre veckor kvar. Lätt som en plätt…eh.

Saturday, August 9, 2008

Tjiho

Jag har precis skaffat mig ett konto på expekt och har spelat på två grenar i OS. Jag kommer knappast bli rik eftersom jag är en fegis (jag satte in 100 kr vilket de dubblar så jag får 200 att spela för) men det är ju inte därför jag spelar heller. Jag spelar för att bli av med tjejpoäng! De säger att ironi inte hörs i radio. Hörs det på internet?

Nu fruktsallad och Arkiv X. Arkiv X är också minus på tjejpoängssidan, fruktsallad plus. Då går jag jämt ut på den aktiviteten.

Friday, August 8, 2008

Sol ute? Inte direkt.

Jag kollar väderwidgeten på telefonen. Den visar regn. Regn, regn, regn varje dag som den visar framöver. Nog för att jag inte känner något större behov av sol och bra väder när jag jobbar men det här är ju löjligt.

Hård hårdmånaden fortsätter. Än så länge har det faktiskt inte ens varit jobbigt. Jag är ju van att vara utan götta på veckorna. Nu kommer dock helgen och då blir det svårare. Kom igen Kattis! Frukt är gott, götta är bajs. Tänk inte ens på götta, det finns inte. Och tänk vad gott det är med frukt. Skitgott. I värsta fall går det ju att poppa lite popcorn också. Du är inte sugen på götta!

Men idag ska jag beställa en Frozen Margarita, woho!

Hörde ni förresten att Bale var röda tråden på P3 häromdagen. Jag blev barnsligt lycklig och satt och strålade som en sol på mitt kontor.

Thursday, August 7, 2008

Jag, en filmnörd?

Efter ha gått om varandra ett tag har jag äntligen kunnat prata med chefen. Hon tog det rätt bra. Hon sa inget surt och var väldigt förstående, även om hon nämnde problem som det innebär. Men det visste jag ju om att de får och har stor förståelse för. Det känns skönt, för alla har tagit det väldigt bra samtidigt som de har sagt att de tycker att det är väldigt synd att jag ska sluta. Vilken bekräftelsekick!

På lunchen börjar en kille på jobbet prata film. Jag blir lycklig och börjar slänga ur mig frågor om han har sett den eller den filmen. När jag märker att han sett lite börjar jag energiskt prata om fler och fler. Efter en stund ser jag på honom att han är borttappad. Han vet inte skillnaden på Pixar och Disney. Han vet inte vem Del Toro är och ser inte (som jag) fram emot Hellboy 2. Jag suckar lite och lugnar ner mig. Jag tycker verkligen inte att jag är en filmnörd. Jag kan ju inte mycket. Men jämfört med de flesta andra kanske jag är det?

Wednesday, August 6, 2008

Bloggtips

Jag passar på att njuta av lugnet på jobbet med att läsa bloggen Världens bästa flickvän. Den är så bra och jag tänker: Åh, så vill jag skriva.
Jag tänker tillbaka på förut, när jag skrev på lunar och tänker på hur jag skrev då. Skiljer det sig mycket åt mot hur jag skriver nu? Vad har jag egentligen för stil? Jag minns en period när jag brukade lägga in låtcitat som av någon anledning fastnade fast jag skrev aldrig att de var det. Jag fick plötsligt mail från en kille som frågade varför jag skrev så, om jag var otrogen. Jag minns att jag blev så förvånad för vi kände inte varandra speciellt väl och för att jag har så svårt att se mig själv fråga någon det rakt ut.
Nu funderar jag på om det är möjligt att skriva så där när man mår bra och känner sig lycklig. Jag skrev väl mer berörande när jag mådde sämre?
Nu läser jag bloggen och går bakåt i historien. Får reda på från fel håll vad som hänt. Memento. Och alla känslor går rakt in.

Don't mess with Texas

Texas avrättade i går en man trots att Haag domstolen beordrat dem att uppskjuta avrättningen under tiden rättsläget utreds. Även Busch sa åt dem att de skulle skjuta upp avrättningen, men har inte rätt att beordra en delstat att göra något sådant. Texas å andra sidan tycker att alla lägger sig i deras buissnes. Någon som känner sug efter att flytta dit? Räck upp en hand.

Å vi är liksom en delstat i USAAA och då får man väl göra vad man vill typ. Menar du att vi skulle behöva rätta oss efter mänskliga rättigheter? Det var väl liksom asdumt. Hallå det här är ändå USAAA och vi är typ det finaste landet i vääääärlden där man kan följa the American dream. Vi skiter väl i Haag och förresten, vart ligger det?

Stilla undran: Vart tog sommaren vägen?

Dodged a bullet igår. Prinsesstårta till fikat på jobbet. Däremot var jag för trött för att springa trots att jag hade förutsatt mig att göra det. Jag har sovit extremt dåligt två nätter och igår skulle jag sova igen lite. Tror ni jag somnar innan 00.00? Icke! Jag hoppas att insomnian jag hade för 100 år sedan inte har kommit tillbaka. Jag gillar ju att sova!

Tuesday, August 5, 2008

Hårt

Nu är det inte bara hårdmånad. Det är Hård hårdmånad. Det innebär att det inte blir något götta (godis, kakor, dricka, glass osv) alls fram till tjejmilen. Jag har bestämt att jag på helgerna får äta fruktefterrätter. Inte paj och så men fruktsallad, smoothies och liknande den jag gjorde i söndags (Jordgubbar, kiwi och banan i en form. Ringla över lite honung, strö över kokos, pinjenötter och en liten nypa flingsalt. Serveras med en skvätt turkisk yoghurt.) Det blir riktigt absurt hårt. Jag har aldrig klarat mig så länge utan götta så jag kommer behöva stöd. Hjälp! Vad säger man på jobbet när man inte vill ta av fikabrödet? Hur gör man för att undvika att framstå som världens tråkigaste person? Gömmer man sig på kontoret? Och vad ska jag bjuda på för fika när jag slutar?

Monday, August 4, 2008

Dåligt är ibland bra

Klockan är ett på natten och min semester är officiellt slut. Om 5 timmar ska jag kliva upp och åka tåg till jobbet. Jag stirrar ut i mörkret och tänker att sommaren snart är slut. Det suger till i magen och jag rättar mig själv. Sommaren går mot sitt slut. Det suger till i magen igen. Jag har alltid haft svårt för slut och sommaren är ju den bästa tiden på året. Jag vänder på mig och känner det pulsera i tandköttet. Det gör ofta det nu för tiden. Brukade det göra det förut? Jag vet att jag kommer känna det svida i ögonen när jag ser de första gulnade björklöven.

När man springer längre lopp är en stor del av insatsen psykologisk. Det gäller att dela upp sträckan i delmål och ta dem ett i sänder. Det gäller att inte tänka på att man är trött utan att tänka positivt. Att hitta glädjen i löpningen trots att det kanske gör ont. När jag tänker på hur jag hanterar mitt liv inser jag att det finns betydliga likheter. Ofta delar jag upp tillvaron i mindre enheter. Om 4 veckor slutar jag här och börjar nya jobbet. Om en vecka börjar OS och så vidare. Jag lägger in små saker som jag ser fram emot. En liten vätskekontroll i livet.
Samtidigt tänker jag att det nog är dumt att göra så. Man ska inte bara ”klara av” livet. Man ska njuta av det. Finns det någon som njuter hela tiden? Går det ens? Utan kontraster syns ingenting. Utan sorg ingen glädje. Kanske är det inte så konstigt att stycka upp tillvaron. Försöka hitta det mesta i varje enhet.

Jag tänker att det inte gör någonting att jag gråter när jag ser en död humla och ser den som en symbol för en döende sommar. Varje känsla är bra. Trots att vissa känslor känns jobbiga är de bra. Det är skönt att inse det ibland.

Sunday, August 3, 2008

No more semester

Imorgon börjar jag jobba igen. Det känns lite tungt samtidigt som det känns bra att få struktur i tillvaron igen. Givetvis kommer jag att sakna att kunna läsa till 3 på natten (som jag gjorde i natt) och jag kommer antagligen att vara sjukt trött första dagen eftersom jag inte kommer att kunna somna i tid. Men denna gränslösa tillvaro är bara bra för mig ett tag. Jag längtar ihjäl mig efter ett redigt boxpass. För att inte tala om lite hederlig aerobic eller step. Jag vill få träna och samtidigt jobba med skallen. För nu jävlar är det hårdkörning som gäller. Jag har en månad på mig att komma i form till tjejmilen. Jag börjar idag.

Typiskt att min lyxchoklad kom idag då. Jag som har haft funderingar på att försöka klara mig utan götta fram till tjejmilen. Tror ni att det går?