Saturday, February 3, 2007

Rocky ja...

När vi ändå är inne på Rocky. Hur kan han som boxare inte ha hört talas om gard? Det är bland de saker som de pratat mest om på olika boxpass. Dessa måste väl ändå räknas som mindre seriösa än någon som boxar på riktigt. Framförallt proffsboxas. Det känns alltså som en rätt grundläggande sak att träna på. Likförbannat springer han omkring i ringen med händerna i höfthöjd och tar emot slag på slag på slag i ansiktet år efter år efter år. Nej rättelse...decennium efter decennium! Hey Rocky, hade du jobbat med garden hade det nog gått väldigt mycket bättre.
Och what's up med att han inte kan det tredje slaget, min favorit, uppercuten? Nog för att det är grymt svårt, men bara coolhetsfaktorn på det gör väl att man vill bemästra det till perfektion. Han verkar ha i stället ha bytt uppercuten mot rallarsvingen. Ett slag man kan se komma ca 20 minuter innan. Det finns en anledning att det inte används. Nåväl, det är väl bara att ta Rocky för vad det är. En actionfilm. Inte en boxningsfilm.

2 comments:

Malin said...

HAHA! Men, Sylvester Stallone var ju med som "expert" i den där boxningsdokusåpan från USA som jag aldrig såg. Undrar hur det gick.

Kattis said...

Åh den såg ju givetvis jag :D Stallone gick mest omkring och imponerade genom att vara känd och vara Rocky som boxarna sa. Han var verkligen INTE inblandad i deras träning. Tur var väl det :P