Wednesday, February 28, 2007

Bokar

Jag älskar böcker. Tjocka böcker med hårda pärmar är mina favoriter. Jag älskar dessutom att ha ordning och reda i bokhyllan. Jag vill att böckerna ska stå så de framhäver varandra. Att de är sorterade på olika sätt och att det helt enkelt ser bra ut. Det tycker jag om.
Jag har dock en ganska ful bokhylla. Det har inte gjort mig så mycket tidigare men nu ser min bokhylla dessutom ut som en kåkstad. Det ligger böcker på varandra, framför rader med böcker och det är knappt de ens får plats ändå. Vissa böcker får till och med ligga på golvet! Jag blir eländig bara jag tänker på det. Jag skäms över att jag inte kan ta hand om mina älskade böcker. Men när vi flyttar, när jag får ett jobb, då ska mina böcker få vad de förtjänar. Då ska jag köpa en vacker bokhylla och sortera upp dem. och ingen bok ska behöva stå bakom någon annan!

Tuesday, February 27, 2007

Vill ni gå på fest?

Eftersom jag blir mer och mer socialisationssugen samt festsugen har jag börjat fundera på om jag skulle ta och ha mig en fest. Nu kollar jag intresse. Är det någon som skulle vilja komma på en tillbakaflyttnings-/födelsedagsfest i slutet på mars eller kanske början på april?

Monday, February 26, 2007

Mycket film blev det

Med en pojkvän som varit sjuk blev helgen en filmmarathonhelg. Från fredag kväll till kl 18 idag har vi sett 6 filmer samt en minisere med 3 avsnitt på vardera 1,5 timmar. Ja jag har alltså mest legat ner och tittat. Plus ätit apelsiner så klart. Den nya innedrogen.
Av allt vi såg var i alla fall serien bäst. The Lost Room. En SF serie med Peter Krause (från Six feet under) som var suverän. Jaga rätt på den om du kan.
Nu känner jag mig helt förslappad. Samt lite stressad. Men it's all good ändå.
Jag ska nog göra mig en smoothie nu.

Sunday, February 25, 2007

Hostjävel.

Det blev ingen utflykt. Pojkvän hade feber och hosta och nu har han dessutom gett mig hosta. Jag hatar att få hosta. Det gör alltid ont i lungorna och luftvägarna när slemmet slits loss. Dessutom hostas jag nästan alltid så jag kräks. Jag kallar det bullemihosta. Det här medför så klart att jag försöker låta bli att hosta. Slutsats: slemmet blir kvar.
Läkemedelsmonompolet gör dessutom att vi inte kan handla något slemlössande. Kvar blir mina egna påhittade huskurer. Så nu dricker jag ingefärsvatten med honung. Det inbillar jag mig lindrar lite. Eller så är det placebo. Men vem bryr sig så länge det känns bättre?!
Bittrast känns att jag inte kan träna. Jag vill träna! Jag villvillvill!

Friday, February 23, 2007

Äcklig rökare

Ja men det var ju lite typiskt. Här är jag inställd på utflykt och har handlat grejer till fika (mjukt bröd och ost, vilken lyx!). Så låter pojkvän som en äcklig rökare när han hostar eller skrattar. Jättedumt! Vad gör man då? Är det ok att släpa med honom på en megapromenad ändå? Han får ju faktiskt fika och varm choklad med chili i. Usch jag kan inte komma över att han låter som en rökare. Tänk vad mycket slem som ligger i hans lungor. Synd att jag inte kan skrapa upp det med en sked.

Thursday, February 22, 2007

Happ

Det var ju inte mycket hjälp man fick av er :P
Nu ska jag svulla apelsin. Jag köpte drygt 2 kilo :D

Vad göra?

Idag är en sån där menlös dag då jag inte vill göra någonting. Jag har attackmycket att läsa men har inte läst speciellt mycket. I stället har jag tvättar och då känns hela dagen sådär lösryckt och splittrad. Nu snart ska jag traska iväg och handla (jag måste ha mer apelsiner!) men det känns jätte jobbigt. Jag funderar på om jag ska försöka motivera mig själv genom att handla nåt roligt bröd och sedan äta det och göra min schyssta varma choklad. Å andra sidan ska jag ju egentligen inte äta sånt mitt i veckan. Detta skulle jag ju kunna bestämma samtidigt som jag läser, men det är ju så mycket viktigare att skriva ett blogginlägg om mitt dilemma! Vad tycker ni? Vara stark eller flotta (ja jag vet att det är ett överdrivet uttryck :P) med choklad och snabba kolhydrater i bröd?

Wednesday, February 21, 2007

Jag fick låna den!

Nu börjar saker lösa sig, sa han som sket i badkaret.
Frysen är såld och efter lite listighet har jag lyckats snärja far att låna ut sin bäbis. Så nu har jag en bil!
Det är sinnessjukt och jag trodde aldrig att det skulle gå! Jag tror ingen annan än syster kan förstå hur stort det är. Jag är skitglad och tror att jag äntligen har kommit på hur jag ska göra när det gäller pappa och saker han egentligen inte brukar gå med på. Nu fattas bara en utflykt i helgen så kommer jag i princip kunna flyga.
Men först är det dags för power hour, som komiskt nog är 1.5 timmar. Men vad då? Jag får leka med låtsassvärd!

Tuesday, February 20, 2007

Att semla eller inte semla...

Idag är det fettisdag. Då ska man äta semlor. Jag tycker semlor är mycket överskattade (en torr jävla bulle med grädde...what's the big deal?!) och önskar att man i stället skulle äta chokladtårta. Det blir man också fet av.
Så jag skiter i att det är fettisdag. Åtminstone tills semlan byts mot något mer spännande (som tex vad som helst...varför inte en vanlig bulle?). Således blir jag inte fet heller. Ska jag bli fet ska jag i alla fall bli det på något extremt gott!

9.00 tisdag morgon

I morse vaknade jag 9 av att det bankade på dörren. Jag förstod först inte vad det var som lät och sprang upp och försökte stänga av väckarklockan. Sen när jag hörde att en nyckel sattes i låsen for jag runt och slet på min första par byxor som låg slängda bredvid sängen. In kommer två gubbar.
- Hallååå. Oj var du hemma.
Ja uppenbarligen.
- Oj väckte vi dig?
- Ja. säger jag och blinkar förvirrat.
- Ja det är visst många som är hemma och sover idag. Vi var runt igår också men då var det inte lika många.
Gubbarna pekar på en radondosa som de ska sätta upp. Jag jobbar hårt för att kontrollera mitt morgonjag som vill slita deras kroppar i stycken och sätta eld på dem. Jag tuggar lätt på underläppen över denna förvåning över att studenter sover klockan 9 på morgonen. Hemma. Jag muttrar något och sätter mig på sängen. När de går ber gubben om ursäkt och säger att jag kanske kan somna om.
Jag försöker lugna ner mig själv och tänker att han i alla fall bad om ursäkt. Jag somnar så klart inte om.

Monday, February 19, 2007

Apelsinkärlek


Apelsinerna är så sjukt goda just nu. Jag har precis tryckt i mig tre stycken och är på gränsen till magont. Men vill man äta massa apelsin får man lida pin. Och varför är jag så trött?!

Missyckad strategi

Vilken mardröm det var att åka tåg idag. Två ungar som förde konstant liv i min tågvagn när jag försökte vara duktig och läsa. Stoppade lurarna i öronen utan musik för att försöka dämpa oljudet och blängde på dem med jämna mellanrum. Det hjälpte inte.
Gav upp efter ett tag och började halvsova i stället. Avbröts av en begynnande whip-lash då huvudet pendlade från sida till sida. Fortsatte försöka sova med dåligt resultat. En fjortis satt och babblade konstant i telefon. Blängde på henne också. Det hjälpte inte. Dessutom har jag fått en finne. Jag har provat att blänga på den. Den verkar totalt oberörd.
Blängning är överskattat. Jag måste skaffa en annan strategi vid problemlösning.

Friday, February 16, 2007

Och vad är validiteten på det där lilla vän?

Somliga frågor i anställningsintervjuer förstår jag mig bara inte på. Vad är det för poäng med dem? Låt mig illustrera med ett exempel: Vad tar du för roll i en grupp?
Varför det är en dum fråga? För det första vad vill de ha för svar? Och vad är det för en grupp? Mina vänner, mina arbetskamrater, mina nya arbetskamrater eller ett gäng med rasister? Säg sedan att jag svarar det som var ditt drömsvar, vad betyder det? Att jag är sådan? Kanske. Men har alla total insikt i hur de beter sig och tycker andra att de beter sig exakt som de just beskrev.
Jag beskriver alltså hur jag tycker att jag agerar men har egentligen ingen aning om det är så. Frågor som du inte kan få svar på ska du inte fråga. De ger dålig reliabilitet och validitet. Men du kommer tro att du har fått ett svar.

Gud vad jag är danssugen. Jag vill köra gräsklipparen (mycket berömt Kattis-dansmove) i sexystyle till Hung up!

Han är så grååå




Grådvärgsmage är definitivt beroendeskapande.

Thursday, February 15, 2007

Dags att skaffa barn?

Jag drömde att jag var gravid i natt. Höggravid. Jag verkade ganska nöjd och såg magen mest som ett lämpligt tillbehör att lägga armen på. Jag gick och höll i magen mest hela tiden. Drömmen ändrade dock karaktär när ungen började röra sig i magen. Först då förstod jag att det var på riktigt och att jag skulle föda ett barn. Jag blev livrädd. Sen gick vattnet och jag försökte vägra. Mina vänner försökte släpa mig till sjukhuset men jag hade kommit på en massa obehagligheter med att föda barn (no shit Sherlock) och var inte med på noterna utan gömde mig inne på toaletten. Det kan tyckas att det är lite sent att ändra sig då. Som tur var vaknade jag i alla fall innan jag genomgick förlossningen. Huvva.

Usch vad seg den här veckan har varit. Jag känner mig slö och har knappt gjort något. Jag längtar till helgen då jag kan lata mig med gott samvete. Jag vill dock utflykta.

Tuesday, February 13, 2007

Ändrade planer

Jag blev viss inte alls själv på alla hjärtans dag. Det blev ändrade planer. Företag nummer 1 har fortfarande inte svarat sedan andra intervjun (ja jag ska ringa!) men nu ska jag få gå på en intervju hos ett annat företag. Vi introducerar alltså företag 2. Av det här kan man ju luras att dra slutsatsen att jag varit duktig och sökt massor med jobb. Men det har jag inte. Jag har bara, för en gångs skull, haft tur och blivit kallad till dem jag sökt. Antagligen för att jag faktiskt har en bra utbildning. Det känns underbart och jag håller på och utvecklar en rätt positiv syn på arbetsmarknaden för mig.

Så ja, håll gärna tummarna för mig igen! Och går det dåligt på den här tjänsten med tänker jag inte skriva mer om mina intervjuer och jobbsökar eskapader. Då tar jag det som ett tecken och håller dem för mig själv, skrockfull som jag är.

Valentin

Snart är det alla hjärtans dag och jag är övergiven till och med av silverfiskarna. (silverfiskar kom tillbaka, allt är förlåtet!) Vilken tur då att jag skiter i den dagen! Annars hade det varit upplagt för elände.

Just nu äter jag en redig frukost för att klara tre timmars föreläsning om avveckling. Frukosten består av: Fullkornshavregrynsgröt med linfrön (utan salt, salt har inte använts i gröten på ca 1 år), hackat äpple, mjölk och en macka Wasa sport med smör. Till det en vitamintablett version Sport. Som sagt...redig frukost.
Jag har dessutom lagt ner åtminstonde 5 minuter på att fixa håret. Stort! Ja alltså håret är inte fixat att bli stort. Är det något mitt hår har är det volym.

Monday, February 12, 2007

Högt eller lågt...who cares?

Min barnmorska sa till mig att jag hade relativt högt blodtryck och att jag borde kolla upp det. Görtröttsamt tyckte jag och pratade med en vän som läser till sjukgymnast. Tro inte att jag orkar kolla upp det på något annat sätt. Hon sa att högt blodtryck ex kan bero på övervikt (mitt BMI är på strax över 21 and going down) eller rökning (jag har aldrig rökt en cigarett i hela mitt liv, om inte M lurade mig att röka en när jag var drängfull, detta debatteras ännu). Tydligen vet man inte varför i de flesta fall.
Eftersom syster också har högt blodtryck så är det antagligen genetiskt för oss. Jag blev helt förvirrad och frågade var pulsen kom in i den här ekvationen. Men den hade liksom ingen relevans.
Happ, så jag är 28 år, äter nyttigt, tränar och har högt blodtryck. Vilken lömsk kropp va?! Här går den och lurar en genom att aldrig vara sjuk och sen BAM ser den till att hitta på nåt sånt här. Som jag inte kan göra nåt åt. Störtlöjligt.

Sunday, February 11, 2007

Filmtips.

Jag hoppas ni såg Gattaca igår. Det är en av mina favoritfilmer även om jag inte tycker att det är en superb film. Det är budskapet som är så bra med den. Och den har ju så rätt. Den bästa prediktorn för framgång är motivation, inte anlag. Det är väl därför jag gillar den så mycket. Plus att den passar så bra med mitt motto. Allt går bara man vill. Se så se den om ni inte radan har det.

Nu är det också helt klart vad jag ska ha på mig på nästa anställningsintervju. Lila body, stövlar och solglasögon. Får jag inte jobbet då vet jag inte vad lallarna håller på med.

För övrigt gjorde jag en väldigt god varm choklad innehållandes mjölk, honung, kakao och cayennepeppar. Rekomenderas verkligen.

Saturday, February 10, 2007

Erotica

Idag kom den, den efterlängtade dvd:n. Jag har tvingat pojkvän att titta på hela (givetvis inklusive extramaterial) och under vissa partier fick han inte prata heller. Han tyckte den var bra. Antar att han inte hade vågat säga annat om han inte hade tyckt det, men varför skulle han inte tycka det?! Och nog var det så att Erotica är så sjukt vacker så jag blir helt mosig i ansiktet bara av att tänka på den. Åh jag längtar efter att springa till den. Om det nu går.

Pillar folk verkligen navelludd på riktigt?

Friday, February 9, 2007

Min kropp

N kommer in och sätter sig vid mig och ser helt slut ut. Jag frågar vad som är fel och hon viskar fram att hon är jättesjuk. Jag mummlar något om att det nog snart går över och att hon ska vila mycket samt dricka vätska. M kommer in hon med och efter ett tag berättar N att hon är sjuk. M ryggar tillbaka och säger usch då. Jag tittar förvånat på. Är det så folk brukar bete sig? Jag tycker mig känna igen det där med att rygga tillbaka. Folk gör bestämt så. Jag själv gör det aldrig för jag blir inte smittad. Bara supermutantvirus verkar bita på mig. Jag kan inte ens komma ihåg när jag senast var sjuk. Givetvis har jag haft ont i halsen någon dag eller varit snorig. Men feber eller magsjuka? Det måste vara år sedan.
Min kropp är en ganska bra kropp. Ta reda på den när jag dör. Synd att man inte kan sälja av lite immunförsvar ibland. Eller skänka bort för den delen. Kunde det inte vara som med blod? Att man kan ge och efter ett tag bildas det nytt.

Thursday, February 8, 2007

De ljuger alltid!

Jag är så trött på hur våldtäkt porträtteras i filmer/tv-serier. Har ni tänkt på hur många gånger "offret" ljuger och alltså visar sig inte vara ett offer? Börja tänk på det, för det är jävligt ofta.
Hur många brottsoffer som t ex har blivit rånade ifrågasätts på samma sätt som våldtäktsoffer? Hela idén om att kvinnor kan hetsa upp män så de inte kan behärska sig (men det måste ju vara fantastiskt roligt killar, att inte kunna behålla kontrollen över sig själv) och därmed får skylla sig själva är så tröttsam. Likaså att varje kvinna som på något sätt blivit utsatt för vad hon uppfattar som svek skriker våldtäkt som hämnd. Skulle jag hämnas på någon skulle jag knappast välja att anklaga dem för våldtäkt. Snarare rån, misshandel eller skattefiffel. Då skulle jag i alla fall slippa berätta om jag drack en cider, hade push up och om jag är oskuld eller inte.
Samhällets behandling av våldtäktsoffer är skrämmande.
Boktips: Flickan och skulden - Katarina Wennstam

Wednesday, February 7, 2007

Socker den hemska boven

Hela dagen idag har gått jättebra utan socker. Som det ofta faktiskt gör. Jag mår ju mycket bättre när jag inte äter socker. (synd att jag inte alltid kommer ihåg det) Ända tills nyss, då jag kom att tänka på min hemska chokladpåse! Vojvoj då var jag nära att trilla dit. I min förtvivlan bad jag om hjälp av syster som kom med det utmärkta förslaget att tänka att det var korv i påsen. Och nu kan jag säga att det känns bättre. Eller ja till ooch med lite dåligt (vilket är bra) eftersom jag tror att jag har korv där. Så nu ska jag mumsa i mig en apelsin i stället. Thank you Lord för frukt och flourtabletter och skydda mig från det hemska sockret som gör mig galen och dum.

Tuesday, February 6, 2007

Dekadens i mitt sinne

Ack dekadens. Nu har jag ätit socker mitt i veckan två dagar i rad. Igår föll jag i fällan och åt lite glass. Och idag, idag var det campusmässa på skolan. Campusmässa = massa företag som vill framstå som braiga och därmed mutar studenter med pennor och godis (och i vissa fall även frukt). Gratis är som bekant gott och jag är ett stort fan av gratis. Härmed har socker/godis intagits! Nu känner jag mig som en dålig människa och tänker ge järnet på power stepen. Jag är sockerchockad, slö, osugen på vanlig mat eller över huvud taget något annat än mer godis/socker. Varför är min hjärna så dum! Jag har ju försökt träna in den på inget "hårdsocker" utan möjligtvis lite mörk choklad. Ändå gör den så här. Ingen som är intresserad av att köpa den? Eller kanske en frys? Frysen måste jag verkligen ta tag i och annonsera ut snart. Gud så jobbigt!
För övrigt känns det extra hemskt att det var Lidl godis jag åt eftersom jag hatar den kedjan och vägrar handla där. Jag är en dålig människa!

Dirty dancing?

I lördags gick Dirty dancing på tv. Jag funderade på att tvinga mig själv att se den men kom till slut fram till att jag inte förtjänade det.
Det verkar höra till produktbeskrivningen som tjej att man ska: älska dirty dancing, att man ska skrika av glädje så fort man hör musik från Greace (blä), att man ska älska schlagerfestivalen och diverse fler saker.
För mig blir i stället lyckan stor när jag, som varje år önskat mig en strippstång i födelsedagspresent, hittar en strippblogg! Appropå det skulle jag gärna prova den nya träningsformen stripp-aerobic. Jag har dock inte större förhoppningar om att F&S tar sig an det inom en snar framtid.

Monday, February 5, 2007

Ibland är det hårt...

Ibland är det hårt att vara en Kattis. Som till exempel när en flytt ska styras upp och det visar sig att hyran av en jävla bil skulle landa på ca 3000 (en bil är allt som behövs då det rör sig om så lite grejer) och det är enda alternativet. Punga ut och se glad ut liksom.
Då förbannas föräldrarna som är fastvuxna i födslostaden och aldrig skulle kunna tänka sig att hjälpa till. Hallå, föräldrar borde måsta göra sådant! Liksaså förbannas det faktum att både jag och pojkvän är billösa och troligtvis kommer vara det resten av livet. (ja jag är bitter nu!).
Så ni med hjälpsamma föräldrar eller bil. Tänk på vilken lyx det är ibland.
Själv tänker jag på att det blir en lyx att ha flytten avklarad i alla fall. För visst kommer det gå. Bara inte på det sätt jag hade önskat.
Hallå, är det inte dags att ta tag i det här med teleportering snart?!

Sunday, February 4, 2007

Det är för lite dans!

Ja efter flera veckor utan någon alkohol börjar jag nu ha fantasier om fest och att sen gå ut och dansadansadansa. Det är det bästa med fester. Dansadansadansa. Det sämsta just nu är dock att ingen direkt i min närhet verkar tycka det. (vad är det för fel på dem?!?) Vad göra? Ingen som är på?

Och varför vill ingen hälsa på mig? Varför är det aldrig någon som självmant säger, "kan jag komma då"?

Jag är bestämt lite vresig nu. Kanske beror det på att jag inte ätit frukost än.
Hoppas aerobicpasset är bra, då ska jag bränna ilska!

Saturday, February 3, 2007

Rocky ja...

När vi ändå är inne på Rocky. Hur kan han som boxare inte ha hört talas om gard? Det är bland de saker som de pratat mest om på olika boxpass. Dessa måste väl ändå räknas som mindre seriösa än någon som boxar på riktigt. Framförallt proffsboxas. Det känns alltså som en rätt grundläggande sak att träna på. Likförbannat springer han omkring i ringen med händerna i höfthöjd och tar emot slag på slag på slag i ansiktet år efter år efter år. Nej rättelse...decennium efter decennium! Hey Rocky, hade du jobbat med garden hade det nog gått väldigt mycket bättre.
Och what's up med att han inte kan det tredje slaget, min favorit, uppercuten? Nog för att det är grymt svårt, men bara coolhetsfaktorn på det gör väl att man vill bemästra det till perfektion. Han verkar ha i stället ha bytt uppercuten mot rallarsvingen. Ett slag man kan se komma ca 20 minuter innan. Det finns en anledning att det inte används. Nåväl, det är väl bara att ta Rocky för vad det är. En actionfilm. Inte en boxningsfilm.

Friday, February 2, 2007

Kattis hjärta Rocky.

Jag älskar machoscener. Bland mina favoriter är när Rambo häver krut i ett sår och spränger det (så klart för att bränna ur allt skadligt ur det. Totalt logiskt!). En annan favorit är Rocky 4 som turligt nog går på tv just nu. Där är det de parallella träningsscenerna så får mig att skratta förtjust, högt för mig själv. Den onde ryssen springer på löpband, använder konstiga gymmaskiner och dopar sig. Rocky å anda sidan pulsar i snön, bär stockar och lyfter sina kompisar som sitter i en vagn! Kan det bli bättre?! Tipsa gärna om machoscener som ni tror att jag skulle uppskatta. Vad som är bra? Jo när scenerna är övermacho utmanas det det rådande maskulina idealet (flashigare uttryckt: den hegemoniska maskuliniteten) och that I'm all for! Dessutom vill jag också spränga sår!

Sicket mysande

Levande ljus, smoothie, lyxchoklad och Let's dance...jag och silverfiskarna har myskväll för oss själva! Mycket trevligt. Dock har de gömt sig för jag har inte sett några på ett tag så egentligen är jag helt ensam. För övrigt skulle jag kunna begå ett smärre brott för att få bada nu.

Åh jag har beställt Madonnas senaste konsert, den jag hade sålt min ena njure för att få se, på dvd. Till hör en cd med musiken. Så då kan jag ladda Kattisnano med ännu mer bra löpmusik. Det fanns en version av Erotica (hon har aldrig kört den, en av mina favvos, på en konsert förr!) som var så vacker så jag började gråta. Den ser jag fram emot att få. Då kan jag springa och grina samtidigt. Måste vara jättebra träning! Beställ den ni med. Jättebilligt på play.

Thursday, February 1, 2007

Grejer jag inte fattar att ingen har tänkt på

1. Singstarspinning. Singstar är asroligt. Spinning är asroligt. Tänk hur roligt singstarspinning skulle vara. Och vilken bra träning! Dock viktigt att det är singstar och inte karaoke. Detta för att verkligen kunna avgöra vem som sjunger bäst.

2. Utvinna energi ur spinningsyklar. Tänk vad mycket energi som avges av 20 pers som spinner i 45 minuter. Lite av den måste väl i alla fall gå att ta reda på. Så slipper vi massa äckliga energikällor.

3. Träningsvagnar på tåg. Jag åker som sagt mycket tåg, ca 3 timmar i taget. Det skulle vara ett perfekt tillfälle för att träna. Dessutom kan man här koppla ihop punkt 2 och 3 och utvinna energi ut spinningcyklarna. Kanske kan man få billigare biljetter om man spinner en timme?